Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość serek55555

Jak różnica wieku dzieli WASZE dzieci???

Polecane posty

Gość serek55555

ja mam synka który ma 10 miesięcy i jestem w 2 msc ciąży czy to nie za wczesnie jakie jest wasze zdanie???

u nas 3lata i 9.5miesiaca,chcielismy mniejsza roznice miedzy dziecmi ale tak wyszlo Na poczatku bedzie pewnie Ci ciezko ale za to jak dzieciaczki podrosna roznica wieku super powodzenia

Gość wiolik
między moimi córkami są 4lata różnicy-jedna ma 8,druga 4

Gość ja się boje zostac sama
nigdy nie zdecyduję się na dziecko jedno po drugim. A ja wiem czy mąż będzie po latach nadal tak dobry jak teraz, a może zakocha się w innej i co, mam zostać samotną matką z paroma groszami alimentów. Napewno nie. Drugie dziecko po kilku i to kilku ładnych wspólnych przeżytych lat.

moim skromnym zdaniem powinno sie miec dzieci jednopo drugim zanim zapomnie sie o pieluchach bo pozniej ciezko i sie czasem juz nie chce i trudniej sie zdecydowac,ale kazdy ma inne zdanie,ale w zyciu bym nie pomyslala ze maz mnie zostawi z powodu kolejnego dziecka.

Gość ja się boje zostac sama
nie z powodu kolejnego dziecka, czytaj ze zrozumieniem, czy te samotne matki teraz jęczące jakie biednie z kilkoma dziećmi to coś według ciebie wspaniałego. Mam obok mnie kilka takich mieszkających, mam już dość ich siedzenia i marudzenia jakie to one pokrzywdzone, biedne z dziećmi, chociaż ich mężowie dużo wcześniej mieli nietypowe objawy, znikomy brak zainteresowania wychowywaniem dzieci, ale im nie przeszkadzało to, decydowały się dzieci jedno po drugim i teraz mi marudzą. chociaż to nie mój problem ale mam dosyć tego marudzenia

mam córcie- 8 miesiecy i 20 dni a dzidziuś urodzi się we wrześniu :) bedzie różnica okolo 17 miesięcy

ale wyzej mowilas o sobie a nie o innych i dlatego tak zrozumialam wiesz jak dlamnie sa pewne normy i o malzenstwo tez trzeba dbac bo narodzic dzieci to nie sztuka ale sztuka jest wychowac je i by na wszystko starczylo i byc szczesliwym w malzenstwie.a sytuacja o ktorej teraz napisalas jest na inny temat bo wiesz tez bym nie rodzila tylko sie zabezpieczyla gdybym miala myslec ze maz robi calymi dniami na pieluchy i tylko zeby bylo co zjesc bo robieie dzieci to nie hobby tylko obowiazek!

Gość tka mała myszka pomarańczowa..
u mnie jest różnica 8 lat - córcia ma 8 lat a synuś 6 miesięcy i jest super. Córeczka we wszystkim mi pomaga i jest na tyle samodzielna, że na początku mogłam zająć się tylko małym. Jestem bardzo zadowolona. Jednak moim zdaniem nie ma optymalnej dobrej różnicy wieku - wszystko zależy jak Ty sobie to zaplanujesz chcesz małą masz małą chcesz dużą to duża będzie. Chyba, ze wpadka :)

Gość 3MO
starszy syn 16 lat,młodszy 11,a maluszek...w drodze

Gość A u mnie bedzie
19 miesiecy roznicy - maluszek urodzi sie w maju a corcia ma prawie 15 miesiecy...

to ja się wypowiem z perspektywy dziecka ;) koszmarne są takie duże róznice wieku - mój brat jest młodszy o 10 lat ode mnie, koleżanki siostra starsza o 10, innej o 8, chłopaka siostra młodsza o 14 - dogadają się ze soba (tak na serio) jak będą pod 40.. naprawdę - ja nie mam żadnego tematu z moim bratem, moje koleżnaki które niby mają siostry - więc jakoś łatwiej powinno być - też nie (chyba że starsza płaci za zakupy :P) ja też jak się urodził byłam zachwycona, może ze dwa lata.. i wiem ze JA nie zdecydowałabym się na większą niż 5 lat różnicę jeśłi już..

Mój synek ma 19 miesięcy a w kwietniu pojawi sie drugi dzidziuś . Tak więc różnica będzie 23 miesiące .Mam nadzieję ze taka mała różnica wpłynie na dobry kontakt miedzy dziećmi .

Gość M*AGDA
U nas będzie różnica 2,5 roku. Synek ma teraz 2latka i 5 miesięcy a w styczniu urodzi się córeczka :)

Gość andzia4474
Równo 3 lata i córka i syn z października

moja corka ma 3 lata. chcialabym miec nastepne dziecko,gdy skonczy 5,i trzecie po nastepnych pieciu latach *przy oststnim bede miala 37 lat(. oczywiscie jesli wszystko pojdzie zgodnie z planem. w ten sposob dluuuugo jeszcze mialabym zawsze jakiegos bobasa przy sobie,a ja po prostu uwielbiam niemowleta i male dzieci! moja corka jest cudowna,ale mnie pomalu brakuje maluszka i wiem,ze gdy nastepne podrosnie tez zaczne tesknic.