Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaa****

zespół na wesele

Polecane posty

Gość aaa****

czy jeśli na swoim weselu będe miała zespół to muszę im zapłacić za usługi to wiem ale czy za jedzenie też??

Gość _agula_
Ja myślę, że tak! Trzeba ich poprostu wliczyć w liczbę gości, żeby dostali takie posiłki jak inni. Ja juz wielokrotnie spotkałam sie z tym na weselach, że orkiestra jak i kamerzysta i fotograf siedzą przy jednym stoliku i mają potrawy takie jak pozostali goscie. Choć też słyszłam o przypadku, że orkiesta nic nie dostała i zamówili pizze- ale tak przecież nie wypada!

Gość no tak tylko
czemu mamy im płacic tyle kasy i jeszcze płacić im za jedzenie

Gość bo muszą coś zjeść przez całą
noc pracy. Chyba logiczne. A kto ma placić- restauracja? Niestety skończyły sie te czasy, kiedy za orkiestrę się nie płaciło

Gość wokalistka
spiewałam w zespole muzycznym przez 7 lat i nigdy się nie spotkałam zeby zespół sam płacił za posiłki,jakos mi się to nie trafiło ....zresztą glupio by wyglądało jesli na weselu zespół wyciągnął by kanapki z torby....

Gość no tak tylko
czemu biorą za to aż tyle pieniędzy i jeszcze do tego jedzenie

Gość a ile u was biorą
?? bo ja mam zespól na 2 dni za 1800 zl. nie jest moze jakis zajebisty ale dosc ladnie graja. chcielismy taki super zespol ale juz zajecty. tamten bierze za 2 dni 2500-3000

hm...moim skromnym zdaniem, w gruncie rzeczy jestescie "pracodawca" zespolu. wiec nie musicie im zapewniac posilkow. ale zwyczaj sie przyjal, i nie jest on zly. choc fakt, jesli przecietna kapela bierze za nocke 4 tysiace to przesada :O

...moim skromnym zdaniem,przy trzech ciepłych posiłkach,napjach,śladowych ilościach innych posiłków,kapele i tak rezygnują,z np.torta,lodów,alkoholu i innych pyszności,co jest zdrowe dla wokalistek po 30-stce i instrumentalistów lubiących piwo,ale nie tylko:)...a co do cen...jakość usług i wolny rynek wiele spraw weryfikuje:) :)

Gość ajajajaj
Jeśli przyjęcie jest w restauracji to trzeba zapytać ich jak wygląda sprawa z wyżywieniem zespołu i fotografa. Najczęściej liczy się ich jak normalnych gości. Jeśli robisz wesele np. w remizie i wynajmujesz kucharkę napewno liczy się to inaczej.