Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Etincelle de nuit

Czemu w parach mieszanych zwykle ona jest Polką a on cudzoziemcem, nie odwrotnie

Polecane posty

Czy Wy też zaobserwowaliście taką tendencję? Bo jeśli chodzi o pary mieszane, zwykle to kobieta jest Polką, facet cudzoziemcem... Wiele trudniej spotkać Polaka ożenionego z cudzoziemką (jeśli chodzi o ludzi żyjących w Polsce). Jakoś jak facet przyjeżdża samotny, zwykle zostaje albo wyjeżdza z żoną-Polką, a jak kobieta - sama albo z jakimś poznanym swoim rodakiem. Tych pierwszych par znam lub słyszałam o kilkunastu, drugich może jedną. Jak sądzicie, dlaczego?

Gość wiem co mowie
bo polki lubia cudzoziemskie kuutasy i daja chetnie duupy, a Polacy nie lubia cudzoziemskich cipek, bo sa brzydkie, chyba ze to jakies hiszpanki, mnie sie tam pare przytrafilo w zyciu, ale glupie to takie, ten caly narod kobit, dlatego polki to tez tylko okazjonalnie, jak mam potrzebe

Gość bo to jedyny i legalny
sposób by wyprowadzić się ztego zasranego raju co sie nazywa Polska

Gość bo kobiety sa łakome na
pieniądze. A na zachodzie ludzie mają pieniądze...Dorabiali się pokoleniami. A polski facet jest biedny:P

Bo Polacy nie maja kasy zeby startowac do innych panienek, taka dajm na to Angielka patrzy przychylnie na wyjsciowego + bogatego Anglika a co dopiero Polaka :o

Gość michela york
Polak raczej nie zwiaze sie z cudzoziemka bo pomijajac brak kasy jest czesto zaniedbany i ma problemy z alkoholem, zas statystyczny cudzoziemiec z Unii Europejskiej ma ladniejsza urode, jest bardziej zadbany, czysty, do tego jest kulturalny i potrafi ujac kobiete.

Gość jesli chodzi o pary
mieszkajace w Polsce to dlatego, ze cudzooziemki (kobiety) rzadziej przyjezdzaja do Polski niz cudzoziemcy (mezczyzni)... Natomiast za granica nie ma takiej zaleznosci. Wiekszosc mieszanych par, ktore znam to wlasnie Polak i cudzoziemka ;)

Gość ja mam bratowa Angielke
;) i swietna z niej dziewczyna

Moze teaz tak byc, ze kobiety latwiej i chetniej ucza sie jezykow obcych .... i to one musza sie nauczyc jezyka faceta a jezyk polski do latwych nie nalezy :o

Gość wlochac
A ja mysle ze poprostu polki sa ładne i kazdy je chce :) a do tego czesto zaradne. A wiekszosc nacji europejskich kobiet jest nie za ladnych :P i taka prawda :)

ja pozostane przy obcji, ze polacy maja czesto problemy z alkoholem i sa zaniedbani...

Gość knoppers
Dlaczego Polki wiaza sie z obcokrajowcami, a nie Polakami? - poczytaj sobie wypowiedz pseudofacetow na forum, to zrozumiesz. W tej chwili Polak nie ma zadnych szans u Polki, a co dopiero u takiej Francuzki np.

Ja z moich spostrzezen widze ze Polacy za granica ogolnie mniej sie integruja z tubylcami. Najczesciej sa nastawieni jedynie na prace, potem szybki powrot do domu. Z reguly nie przykladaja az tak duzej wagi do tego by nauczyc sie dobrze jezyka w ktorym zyja. Najlepiej za to wychodzi im narzekanie jakie to wszystko beznadziejne. To sa moje spostrzenia zarowno na podstawie tego co widze zyjac za granica i czytajac forum sekcje \"Polacy za granica\". Polki szybciej sie integruja, sprawniej ucza jezyka i szybciej integruja sie ze spoleczenstwem. A zyjac w danym kraju z czasem maja wieksza szanse na poznanie faceta ktory jest obywatelem danegoz kraju.

Gość to po prostu odwieczna natura
kobieta (zreszta kazda- z przeproszeniem- samica) w zwiazku szuka oparcia , zabezbieczenia bytu dla jej i jej potomstwa. Kraje zachodnie maja wyzszy standart., wiec taki byt zapewniaja. Z kolei Ukrainki, Bialorusinki wiaza sie z Polakami, z tego samego powodu. Azjatki z Europejczykami i Amerykanami. Mezczyzni natomiast wybieraja kobiety ładne, opiekuncze, uległe - takie jeszce na niewyemancypowanym Wschodzie bywają.

Gość Nie ma w Polsce facetow
przystojnych.. Generalnienie sa zaniedbani, nie chodza do fryzjera bo taniej jak ktos z rodziny to zrobi, uzywaja dezodorantow z Auchan,nosza najszersze spodnie w Europie,sa glosni i wulgarni, brak oglady.. Startu do cudzoziemek nie maja..to na co podrywaja kobiety w Polsce, nigdy nie byloby zauwazone przez cudzoziemke.. oczywiscie ..sa wyjqatki..

Gość oferma
"ja pozostane przy obcji, ze polacy maja czesto problemy z alkoholem i sa zaniedbani..." a polki są głupie i piszą opcja przez b. :D ale to obcokrajowcom nie przeszkadza. batalia baxis, obcokrajowiec to po twojemu opcokrajowiec.

Gość Misiek Kisiek
bo polki daja dupy - przepraszam za ten zwrot, ale jest bardzo na miejscu - pierwszemu lepszemu murzynowi i ciapatemu z Range Roverem na parkingu Victoria Station :)

coz polacy nie potrafia sie zachowac, kultura nie grzesza i slowo tolerancja znaja tylko ze slyszenia

Gość Nie ma w Polsce facetow
Panowie nie potrafia sie smiac , mowia podniesionym glosem,zero lagodnosci w glosie..A co sie dzieje jak zaczyna rozmawiac przez komorke bedac w miejscu publicznym ?? Szkoda gadac.. Dlatego nawet Hindus lepiej od nich wypada..

Gość batalia baxis
....znam jezyk polski, ale pisalam szybko...wiec sie nie irytuj....

Gość oferma
w sumie to żartowałem. bo ja wprawdzie nie mam powodzenia wśród obcokrajowczyń (????) ani nawet wśród polek ale za to (a może dzięki temu) potrafię się śmiać.

Gość Oferma jestes pierszym
facetem ktory sie smieje w kraju pochmurnych, groznych twarzy.. Od czegos trzeba zaczac :-))) Moze teraz masz szanse u np Holenderki ?? To tylko na poczatek;-)))

Gość wiemcoczujesz
bo w Polsce kobiet jest więcej niż mężczyzn

Gość Nasi Panowie maja szanse
w Irlandii, zwlaszcza gdy maja silne, pracowite reece;-)

Gość Powod...
jest prosty: wiekszosc facetow woli pod wzgledem urody, charakteru itp. Polke niz kobiete z wlasnego kraju!! Na odwrot niestety juz trudniej to powiedziec;-)

Gość zabi kruk

Gość jacksonn
Bo polki to materialistki i dla nich liczy się tylko $$$ !!!