Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość greentree

majtki z suchą pieluchą?

Polecane posty

Gość greentree

Witam serdecznie Mam synka 3-tygodniowego, który "wszystko przesika" (2 pieluchy w tym 1 na trójkąt z ceratką). Dowiedziałam się o tzw. majtkach z suchą pieluchą co się wkłada do środka tetrę i działa jak pampers. Niestety u mnie w sklepie najmniejszy dostępny rozmiar to "M" i często wycieka mu po nóżkach, bo są za duże. Pozostaje mi zakup najmniejszego rozmiaru drogą internetową, ale tu jest taki wybór, że nie wiem co najlepsze - nie mam możliwości zakupu 1 pary i przetestowania przed kupnem większej ilości. Dlatego proszę o radę. Również prosiłabym o opinię czy warto inwestować w coś droższego np. firmy bambino czy te wszystkie po 6-8 zł będą wystarczająco dobre? Pozdrawiam, Asia

Gość podpowiadam
ja bym radzila pampersy-wygodniej i tobie i dziecku a ceratki odparzaja

Gość podnoszee
podaj linka do tego o co Ci chodzi-jak takie majtki zapinane na rzepy np to sie nie sprawdza bo tetra i tak bedzie mokra i odparzenie gotowe-doradzam pampersy

Gość greentree
np tu są te droższe http://allegro.pl/item289211691_majteczki_niemowlece_do_pieluszek_tetrowych_hit.html a z tańszych np http://allegro.pl/item286749438_galiano_kolorowe_majteczki_z_ceratka_do_tetry.html tutaj dobry opis: http://allegro.pl/item285054855_jedyne_kolorowe_majtki_sucha_pielucha_.html Pampersów nie chcę używać z 2 powodów: finansowego i zdrowotnego - udowodniono, że znajdują się tam jakieś szkodliwe metale ciężkie w niepokojących ilościach, no i te ryzyko odparzeń, tetra u mnie jest skuteczna bez podrażnień. Wiem, że ceratka może podrażniać dlatego zdecydowałam się na te - te części które dotykają ciała dziecka są z bawełny, a cerata jest dobrze zakamufowana w środku. Te za duże co kupiłam to "SANDRA" i jeśli chodzi o skuteczność to określę jako dobrą, pielucha w środku doszczętnie mokra, a wierzch suchy jak w pampersie - w nocy zmieniam raz i potem dopiero rano, a bez tych majtek co 3 godziny obowiązkowo albo częściej bo zasnąć nie mógł czasem jak miał mokro co chwilę. Dodam jeszcze, że cały płyn z kupy też wchłania się do środka i nawet jak zdarzy mi się go nie od razu przewinąć to nie jest ubrudzony kupą tylko wszystko się do majtek przykleja. Tylko problemem jest za duży rozmiar i ma za duże dziury dookoła nóżek i tamtędy przecieka czasem. Ale na pewno, tak jak w przypadku jednorazówek, są wersje lepsze i gorsze jeśli chodzi o dopasowanie. Dlatego nie chcę kupować całkiem w ciemno, a o takich majtkach niestety informacji w internecie niewielee :(

Gość na pomaranczowo a co
informacji niewiele bo pewno niewiele jest tskich osob jak Ty-szczerze podziwiam ale czy to wychodzi naprawde taniej?pranie,gotowanie,proszek? ile musisz miec tetrowek? i Twoj czas do prania ja uzywalam pampersow wiec nie doradze ale podziwiam

A takie widziałaś?: http://ekodzieciak.pl/ wejdź w zakładkę Eko pieluchy i poczytaj :) A odnośnie metali ciężkich - owszem, są, ale ilości nie takie tragiczne. Zapewniam, że w kurzu domowym masz ich większe stężenie (naniosłaś je na sobie ;) ).

Swoją drogą - też podziwiam. Podkładam Lusi tetrę pod główkę, kładę na przewijak, wycieram dziubek po karmieniu, ze 3-4 dziennie mi się brudzą; Nie znoszę tego prasować, brrr... Strasznie żmudne i czasochłonne. Rozleniwiłam się na tych pampersach :)

Gość greentree
Te z ekodzieciaka to jest właśnie to, dodatkowy "bajer" to regulacja rozmiaru, wyglądają ciekawie tylko cenowo... jak 10 tych z allegro, także nie wiem czy warto. Chciałabym usłyszeć opinie osób, które tego używają. A co do prania - i tak zawsze kupa ubranek jest brudnych (bo jak nie "dołem", to buzią ulewa) więc prać codziennie muszę, więc ta sterta pieluch po prostu dopełnia pralkę :) na koniec wirowanie na maksymalnych obrotach, wywieszam po południu do wieczora są suche, a na prasowanie schodzi najczęściej mniej niż 1 drzemka czyli nie wiem, ze 2 godziny? A żeby zabić bakterie to można zamiast prasowania wygotować, tylko wtedy nie mogłabym jednocześnie prać ubranek, to już w ogóle czasu na to prawie wcale nie schodzi - może tylko przeprasować po złożeniu żeby nie były zbyt chropowate w dotyku ale to dosłownie chwila.