Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sprezynka

kredyty mieszkaniowe w Polsce czy warto

Polecane posty

Gość sprezynka

witam zastanawiam sie od jakiegos czasu aby wziasc kredyt mieszkaniowy w polsce.jakos nie idzie mi odkladanie pieniedzy i jak tak dalej pojdzie to napewno na to mieszkanie nie odloze.czy sa osoby , wziely kredyt pracujac i mieszkajac w angli i moga podzielic sie doswiadczeniamijak to wyglada :)

Gość sprezynka
czy naprawde nie ma nikogo kto kupil w polsce mieszkanie na kredyt isplaca siedzac w anglii?

Kupilam mieszkanie z chlopakiem,ale kredyt wzielismy na mojego tate,wiec nie wiem,czy to Cie interesuje.

ja wzielam kredyt mieszkaniowy w Polsce pracujac w UK...kupilam mieszkanie i splacam pomalu kredyt.Moj kuzyn ma upowaznienie do zawierania umow, wiec jest mi latwiej, bo to on glownie sie tym zajmuje:)...kredyt wzielam w PKO BP

Gość sprezynka
wszystko mnie interesuje .podajcie jakies informacje.ona.uk jak to wyglada ja szukalm w internecie na stronach bankow ale tam same reklamy ze niby w kazdym banku najlepiej.czlowiek wariuje bo nie zna slownictwa bankowego i w ogole

Gość tez o tym mysle ...
z tym ze ceny mieszkan sa zawrotne :o

masz bank PKO w Londynie który otwiera ci konto i załatwia wszelkie formalności kredytowe :)

jak to wygladalo u mnie... -najpierw musisz znalezc mieszkanie, ktore chcesz kupic -podpisac umowe przedwstepna i wplacic 10% lub wiecej za mieszkanie -wtedy z ta umowa, przetlumaczonym zaswiadczeniem o zarobkach, u mnie bank jeszcze wymagal zaswiadczenia, ze jestem zatrudniona na czas nieokreslony i tak pozostanie..wszystko to przeslalam kuzynowi, ktory mial notarialne pelnomocnictwo wczesniej zalatwione przeze mnie do zawierania umow z bankiem i firma deweloperska w moim imieniu.. -czeka sie na decyzje banku ( firma deweloperska daje ci okreslony czas na splate mieszkania w ratach, ktore juz przelewa bank po uzyskaniu przez ciebie kredytu mieszkaniowego) Ja wzielam na 30 lat w CHF-ta opcja wydaje sie najkorzystniejsza.Splate zaczyna sie z reguly wraz z przekazaniem ci mieszkania ( ja zdecydowalam sie splacac wczesniej, bo na mieszkanie czekam prawie 2 lata), do oddania mieszkania splacasz do banku ubezpieczenie kredytu ( przecietne ok 100 zl) i to chyba tyle....powodzenia.. aha...teraz niektore firmy deweloperskie wprowadzily opcje zaplaty za mieszkanie dopiero po przekazaniu kluczy

troche nieskladnie napisalam...MA BYC TAK... "wtedy z ta umowa, przetlumaczonym zaswiadczeniem o zarobkach, I Z REGULY DWOMA DOKUMENTAMI TOZSAMOSCI IDZIESZ DO BANKU I SKLADASZ WNIOSEK O UDZIELENIE KREDYTU MIESZKANIOWEGO (u mnie bank jeszcze wymagal zaswiadczenia, ze jestem zatrudniona na czas nieokreslony i tak pozostanie).. jA wszystko to przeslalam kuzynowi, ktory mial notarialne pelnomocnictwo wczesniej zalatwione przeze mnie do zawierania umow z bankiem i firma deweloperska w moim imieniu..

Gość sprezynka
dziekuje ona.uk.w sumie nie spieszy mi sie ale trzeba zacierac rece bo slysalam,ze ceny moga sie zmienic na europeskie czyli wiecie.sa zawrotne teraz a co dopiero pozniej.w sumie bylam w polsce i rodzice zaczeli mnie namawiac i tak sie zastanawiam.dlatego nim zabiore sie do rzeczy chcialabym uzbierac nformacje posprawdzac banki itp i dopiero ruszac.no i troche kasy uzbierac jakis wklad wlasny.bo zastanawiam sie nad suma mniej wiecej 250 tys zlotych.

Gość annalucja
ja tez, tak do 200-250 tys, tyle ze chciala bym czesc splacic bedac w Irl, potem reszte splacacw mniejszych ratach w Polsce, jak sie do tego zabrac? tutaj byla bym w stanie splacic 1/3 mieszkania przez 2 lata - czy taka opcja : tu splacam miesiecznie ok 5000 tys zl a po 2 latach do 300 zl ;) ( haha biore pod uwage realia polskie) jest mozliwa??