Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Beta-HCG

ZA MALY PRZYROST Beta HCG - POMOCY

Polecane posty

Gość Beta-HCG

WITAM , JESTEM PRAWDOPODOBNIE W 5 TYG CIAZY. POND TYDZIEN TEMU ZROBILMA BADANIA BHCG I WYSZLY WYNIK 79,8 U/l NORMY TO 3 TYDZ 5.8-71.2 U/l 4 TYDZ 9.5-750 U/l 5 TYDZ 217-7138 U/l 6 TYDZ 3697-163563 TYDZIEN PO ZROBILMA KOLEJNE BADANIA ALE W INNYM LABOLATORIUM GDZIE PRZELICZNIK BYL W JEDNOSTKACH NIE U/l tylko mlU/ml wynik wyszedl duzo duzo wyzszy BO 2254 DENERWUJE SIE BO NORMY SA JUZ ZUPELNIE INNE 1-2 TYDZ 16-158 2-3 TYDZ 101-1879 3-4 TYDZ 1110-3150 4-5 TYDZ 23100-151600 ITD I WYNIK 2254 to normy na 3-4 tydzien a w poprzednim badaniu tydzien wczesniej tez wynik byl na poziomie 4 tygodnia. JAKA JEST ROZNICA W TYCH JEDNOSTKACH?? U/l a mlU/ml - czy moja ciaza jest nieprawidlowa?? czy to oznacza ze nie ma przyrostu BHCG czy moze ten przyrost jest duzy??

Gość ale dlaczego robiłaś w innym
laboratorium???? po cholerę??? tylko będziesz się denerwować teraz:O idź do tego samego laboratorium, bo robienie w róznych nei ma sensu, bo nawet policzyć nie można czy beta odpowiednio przyrasta

Gość Beta-HCG
BO TO DRUGIE LABOLATORIUM MAM REFUNDOWANE PRZEZ ZAKLAD PRACY I PRZY OKAZJI INNYCH BADAN POPROSILAM BHCG ROZNICA JEST W SUMIE NIE WIELKA W CENIE W 1 KOSZT 50ZL A TU 35ZL ALE NIE MIALAM POJECIA ZE PISZA W INNYCH JEDNOSTKACH.A ZE WYJEZDZALAM TO CHCIALM ZROBIC SOBIE BETE DLA SWITEEGO SPOKOJU CZY Z DZIECKIEM OK I CZY DOBRZE PRZYRASTA A TU SIE TYLKO ZDOLOWALAM I SIE DENERWUJE

Ja miałam takie normy jak te pierwsze, które podałaś, ale twoje w obu przypadkach wydają się przecież ok, ja miałam wyższe ale to chyba indywidualna sprawa - ważne że mieścisz się w normach. Ja 2 grudnia (5tc) miałam 4 000, a 11 grudnia 40 000 - to strasznie szybko przyrasta. Nie denerwuj się tylko idź jutro do gina niech Ci da jeszcze jedno skierowanie na badania i USG - za tydzień powinno być już widać dziecko. USG nie można zrobić za wcześnie bo dopiero wtedy byś się denerwowała jak lekarz nic by nie zobaczył

Gość Beta-HCG
jestem z Warszawy. jestem teraz na wyjezdzie wiec nie mam jak isc do gina ale po przyjezdzie zrobie sobie jeszcze raz BHCG a USG mam na za tydzien w sumie na 10 stycznia ale przyjde do mojego gina kilka dni wczesniej - na szczescie to prywatnie wiec moge isc kiedy mi sie podoba.to bedzie prawie 7 tydzien jesli pojde 7 stycznia chyba ze nie wytrzymam pojde 4.01. Najgorsze ze jak zobaczyalm wyniki nie wiedzialam jak to interpretowac i tu i tu bylam w 4 tygodniu....przyrost jest znaczny ale jak d tego maja sie jednostki U/l i te drugie mlU/ml

Olej te jednostki, ważne że przyrasta - ja w 7 tc robiłam USG i biło już serce u dziecka. Ja też z Warszawy, czy badania robiłaś może w Medicoverze, bo ja tak, a mamy takie same normy

tak:) w medicoverze :) a drugie w tepemedzie bo tam jest przychodnia prywatna mojego zakladu pracy.Kiedys mialam abonament w medicoverze ale ciezko tam znalesc profesjonalnych lekarzy wierz mi - moge polecic super pediatere , kardiologa i ginekologa dr.Maciejerwskiego Ale na Usg ide gdzie indziej tez prywatnie do lekarza ktory jest lekarzem na woloskiej w szpitalu i prowadzil moja pierwsza ciaze.jets rewelacyjny !! dr.GRZYBOWSKI.i odrazu porod na woloskiej jest pewny i naprawde super opieka! a ty masz swojego lekarza w medicoverze??ja sie bardzo zrazilam...ale korzystam czasem i tu i tu bo im wiecej wiadomosci o maluszku tym lepiej:)

Ja chodziłam do dr Maciejewskiego raz do roku na cytologie i był super, ale teraz stwierdziłam, że wolę do kobiety ze względu na częstotliwosć kontaktów - będzie to mniej stresujące dla mnie. Byłam u dr Kozickiej już 2 razy, była przemiła dostałam skierowanie na wszystkie badania łącznie z HIV, a teraz czekam na następne USG w połowie stycznia - to już to które ocenia czy dziecko ma zespół Downa i też dostałam skierowanie na test PAPPA, który ma zwiększyć prawdopodobieństwo wyniku USG. Jestem zadowolona z opieki tam - abstrahując od wszystkiego mam tam abonament :). Co do USG, to słyszałam takie opinie, że jednym z najlepszych specjalistów w Warszawie jest dr Roszkowski. Opinie te potwierdziły wypowiedzi forumowiczek, ale na razie nie mam takiej potrzeby żeby się tam wybierać

Moim zdaniem inaczej te laboratoria interpretują tygodnie ciąży i stąd taka rozbieżność - w tym pierwszym liczą tygodnie ciąży od ostatniej miesiączki, a w tym drugim od dnia zapłodnienia - o tym świadczyłoby to,ze w pierwszym normy podane są od 3tygodnia, a w drugim od 1tyg. Czyli patrząc na Twoje wyniki według pierwszego laboratorium - wynik 79,8 czyli 4 tydzień ciąży od ostatniej miesiączki (czyli pewnie w terminie miesiączki mniej wiecej robilas test) potem tydzień później wynik 2254 - to wychodzi 3-4 tydzień od zapłodnienia czyli dodajesz 2 (14dni, bo wtedy zazwyczaj dochodzi do owulacji i zapłodnienia) i wychodzi 5-6tydz od ostatniej miesiączki - czyli dokładnie tydzień od poprzedniego badania. Zadzwoń i dopytaj w laboratoriach jak oni te tygodnie liczą i będzies mieć pewność - bo moim zdaniem przyrost bardzo ładny i nie ma się co denerwować na zapas. Napisz jak się upewnisz co i jak - bo to może wielu dziewczynom mającym podobne wątpliwości pomóc. Pozdrawiam serdecznie

Gość ola1977.
odebralam wlasnie bhcg, wynik 28,29 dzis jest 32 dc (15 dpo), wartosc strasznie niska, czy uwazacie ze to moze byc ciaza pozamaciczna i stad ta wartosc ?

Gość krokodyl1
co znaczy jak we bardzo wczesnej ciazy beta hcg wzrosla z 13 po dniu na 15 w dniu spodziewanej miesiaczki,dostałam luteine tak na wszelki wypadek, teraz juz przeszło tydzien jej nie ma, jestem oslabiona, piersi sa nabrzmiałe, jutro ide na badanie bety i tak boje sie juz cieszyc....wczesniej poroniłam

Gość gość
Proszę o poradę 18.10 wynik beta 129 mlU/ml 23.10 wynik beta 1390 U/l inne laboratorium 31.10 wynik beta 8290 mlU/ml Czy wynik z innego laboratorium interpretować inaczej jak mam to rozumieć ? Z góry dziękuje za odpowiedz