Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce pomagac

byl ktos wolontariuszem

Polecane posty

Gość chce pomagac

chce sie czuc potrzebny, oddawanie krwi juz mi nie wystarcza chce czegos wiecej, chce sie dla kogos poswiecac, pomagac, wiem ze jest we mnie duzo pozytywnych uczuc i chce sie nimi dzielic z innymi jaki od czego najlepiej zaczac? potrzebne sa jakies kursy? gdzie sie zglosic? mieszkam w Krakowie

Zależy gdzie chcesz pracować. Myślę, że dobrym pomysłem, jest zgłoszenie się do centrum wolontariatu, nie wiem, gdzie sie mieści w Krakowie, może google widzą ;) wiem na pewno, że kursy są potrzebne do pracy w hospicjum. Ja pracowałam jako wolontariuszka w świetlicy socjoterapeutycznej. Po prostu któregoś dnia w lecie, miałam dość użalania sie nad tym, jako to jestem biedna, bo mnie facet rzucił, przeczytałam artykuł o tej świetlicy i poszłam zapytać, czy nie potrzeba kogoś do pomocy. I już ;)

Gość chce pomagac
mozesz wiecej napisac co konkretnie robilas? co z tego wynioslas?

Bawiłam się z dzieciakami, przytulałam je, wyczesywałam wszy, smarowałam liszaje maścią, tym starszym tłumaczyłam lekcje, czasem robiłam herbatę czy kanapki, jak akurat były pieniądze. Itp. Nic specjalnie ambitnego. Co wyniosłam? Satysfakcję i poczucie, że jestem potrzebna. No i przestałam być słodką pańcią, która wszystkiego sie brzydzi.

Gość spacerujaca po miescie
tez myslalam kiedys o wolontariacie, zreszta o czym ja juz nie myslalam:O czytalalam o wolontarciae w hospicjum ale doszlam do wniosku, ze to zbyt trudna jak dla mnie praca, jakbym miala wesprzec spychicnie umierajacego czy jego rodzine itp.nie wiem czy potrafilabym..

Ja po śmierci bliskiej osoby, która umierała na raka zastanawialam sie nad pracą w hospicjum, ale doszłam do wniosku, że nie dałabym rady. Do tego trzeba mieć siłę i sporo innych predyspozycji psychicznych. To chyba najtrudniejsze, co można robić.

Gość chce pomagac
spacerujaca po miescie no wlasnie ja tez mam duzo obaw, mysle o tym od dluzszego czasu i jeszcze nie mam odwagi zeby samemu pojsc do osrodka i sie zdeklarowac jakby ktos mnie wzial, pokazal co i jak opowiedzial to mysle ze byloby latwiej niestety nikt znajomy sie tym nie zajmuje

moze zacznij od czegos latwiejszego, a nie od tematu smierci..nie wiem, wlasne jakies przedszkola, domy dziecka.nie znam sie an tym dokladnie.najgorsze jest to, ze chce se cos robic ale tak naprawde niewiadomo gdzie sie zglosiic.

no i?w moim miescie nie ma centrym wolontariatu akurat. a ja chcialabym pomagac ale sama do kona nie wiem co chcialabym robic..:O

Gość chce pomagac
kto powiedzial ze jestem dziewczyna :P

Gość chce pomagac
"Brak stron centrum wolontariatu dla wybranego regionu" malopolska

chce pomagac>>> A to przepraszam ;) 🌻 Jeśli nie ma centrum wolontariatu, można zrobić listę przedszkoli, domów dziecka, itp instytucji i przejść sie tam. A na stronie centrum macie podstrony, znajdź wolontariusza i zostań wolontariuszem, może warto kliknąć i zobaczyć? :o

Wiecie w ogóle co chcecie robic? praca z dziećmi, ze zwierzętami, bezdomnymi, ludźmi uzaleznionymi (to też wymaga szkolenia)

Gość chce pomagac
ja mysle o pomaganiu niepelnosprawnym i ludziom ciezko chorym dzieci odpadaja

Moze weź najpierw ksiazkę telefoniczną i popatrz czy są jakieś stowarzyszenia opiekujace sie takimi ludźmi, fundacje, domy opieki itp i przejdź sie tam popytać?

dewiantka-->nie krzyw sie tak;)

bardzo fajnie na tej stronie jest wyjasniona praca wolontariusza tzn co mozna robic, nawet nie wiedzialam, ze to takie rozlegle.

spoko. pokzuje mi sie, ze nie ma wynikow wyszukiwania:Omoze mje miasto to jedna wielka kupa?:P

Gość chce pomagac
strona rzeczywiscie bardzo dobra :) juz cos dla siebie znalazlem i pisze maila... motywy naszego dzialania maja znaczenie? bo tak sobie mysle ze chce pomagac zeby samemu poczuc sie lepiej, zeby myslec o sobie ze jestem dobrym czlowiekiem

chyba wiekszość osób lubi czuć się dobrym człowiekiem i chyba to nic złego, szczególnie jeśli coś dobrego z tego wynika dla kogoś :)