Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jatowiem

Jakie imie dla mojego skarba

Polecane posty

Razem z moim partnerem planujemy dzidziusia i zastanawiamy sie nad imieniem.Mamy kilka propozycji dla dziewczynki Maja,Lena,Sara,Nadia,Magdallena,Oxana,a dla chłopca Alexander,Julek,Marcel,Krystian,Adrian i chyba tyle.Pomóżcie coś wybrać...Piszcie równiez swoje propozycje:)

Ja mojej coreczce na pewno dam imię Nadia, podoba mi sie jeszcze Zosia, Natalia, może Kaja... ale na 100% bedzie Nadia ;) Dla chłopca Aleksander/Alexander mi sie podoba jako jedyne z tych co wymienilas. Oxana jest paskudne i jesli juz to Oksana. ps. Zawsze mnie zastanawia - nie bierz tego do siebie - JAKIMI RODZICAMI BEDA TE KOBIETY, SKORO NAWET O IMIE DLA DZIECKA MUSZA PYTAC NA FORUM INTERNETOWYM? Skoro nawet tej pierwszej i najprostszej decyzji nie potrafia podjac same? :o

z tych wymienionych wybralabym dla dziewczynki Maję a dla chlopca Marcela

Oxana kojarzy mi się tylko z jednym (trzeba poszukać sławnego filmiku z ... rozwiniętą jak kupa liści oxaną)

czemu magdallena a nie magdalena? albo alexander a nie aleksander? z tych co wymienilas podoba mi sie lena, chociaz nie wiem czy nazwalabym tak corke...maja tez moze byc, reszta w ogole mi sie nie podoba z damskich a z tych meskich to tylko adrian...

Gość z tych co podałąś dla chłopca
podoba mi się Adrian , jeeszcze Piotrek - bardzo ładne imie i nie traci na upływie czasu, tak samo Paweł i Marcin

Gość Pewnie zanim
Pewnie zanim maleństwo pojawi się na świecie to wam sie tysiąc razy odmieni :) Mnie osobiście podobają się takie imiona: chłopiec: Kamil, Filip dziewczynka: Sara, Amelia, Marika

nie wiem co to za moda na pisownię inną niż polska :-o np. oxana. mnie się to imię po prostu nie podoba. to Ty będziesz miała dziecko a nie my, pytasz o zdanie my się wypowiadamy, tak to działa :-o

Magdalleny, Alexandra, Oxany raczej żaden urzędnik Ci nie zarejestruje. Magdalena przez jedno l, Aleksander przez ks i Roksana zamiast Oxana też nieźle brzmią. Mnie podoba się Lena i Adrian.

Gość floksa
Śmiesą mnie takie tematy, dziecko nawet jeszcze nie poczęte a tu dyskucja o imieniu; proponuje abyś wybierałajuż imiedla wnuczka.

Gość poooolecam
polecam zestawienie sobie imienia, ktore wybierzesz z Twoim nazwiskiem, czasami moga wyjsc bardzo smieszne zestawienia. Pomysl nad tym jak dziecko sie bedzie czulo ze smiesznym imieniem

Gość Katis ma racje
Katis masz rację ale co do 2 pierwszych imion co do 3 czyli Oxany mylisz się oczywiście nie zarejestrują przez X ale przez ks spokojnie - Oksana dziecko mojej koleżanki, imię nieładne

w języku Polskim nie ma litery \"x\" !!! Zapamiętajcie sobie to jak mówicie alfabet to nie ma litery X więc nie moze byc Alexander a Aleksander - uwazam ze normal;nie po Polsku o wiele lepiej brzmi dla dziewczynki Maja

Gość ej klocia wyluzuj
wlasnie ze jest x, widze ze nie uwazalo se na polskim

dziewczyny spokojnie, jest x czy nie ma x, to i tak nie ma znaczenia, dziecko jeszcze nie jest poczęte a tu już tyle awantur :) według mnie autorka ma nieźle namieszane w głowie nie dość , że zanim zaszła w ciąże to wybiera imię, to na dodatek super zmyślne imiona wymyśla z pisownią bynajmniej nie polską, jak się tak w Polsce nie podoba albo język polski się nie podoba to nie pisz na polskim forum, bo to pzrecież nieładnie tak pisać z polskimi znakami :/ przykre, a poza tym takie tematy są faktycznie śmieszne, zeby imię wybierać na forum, to jest indywiudualna sprawa rodziców, jak się podoba Oxana to niech sobie będzie Oxana i już po co kogoś pytać o to czy mu się podoba takie imię , nawet jak powie, że nie to co zmienisz zdanie?

Gość nnnxxx
do myszsza i innych . Co w tym zlego,ze kobieta pyta jakie imie podoba sie forumowiczom... Dalej co Wam do tego czy chce aby dziecko mialo na imie Alexander czy Aleksander. Jak taka pisownia jej odpowieda niech tak bedzie. Wedlug mnie bardzo ladne imiona to Nadia Maja a dla chlopca Oliwier Kajetan. Teraz tylko podpasowac do nazwiska. Pozdrawiam serdecznie i zycze zdrowego dzidziusia.

Ja też jestem bliższa nadawaniu polskich imion polskim dzieciom... Ale np ja nie wykluczam możliwosci, ze zamieszkam na stale we Francji, dlatego w takim wypadku wolalabym dac dziecku imie raczej uniwersalne - stad np Alexander zamiast Aleksandra. Ale raczej zostane w Polsce, i bedzie Nadia, Zosia i Arek ;)

Gość a mnie sie podobaja
bardzo ladne imiona :-) moja dziedzia to juz w brzyszku :-) zastanawiam sie nad imionami: Nadia, Natalia, Zuzia, Maja dla chłopca Kuba, Mateusz, Aleksander pozdrawiam 🌻

Zeby tylko co druga dziewczynka nie miala na imie Maja albo Nadia ;)

Gość basiurek 24
hej ja byłam w 6 tygodniu ciąży i już miała wybrane imiona a teraz jestem przy koncówce( termin na 3 stycznia) i bede mieć chłopca i co......i nie wiem jakie imie mu dam :) tatuś chce Mateusz a ja Tymoteusz he koncówka taka sama :) :P.

Gość jak chcesz uniwersalne to
daj takie imiona : chłopiec - Jack,Matthew,Ryan,James,Ethan,Joshua,Thomas,Michael,Nathan, Alexander,Maximilian,Felix,Tim. dziewczynka -Katie,Grace,Emma,Sophie,Ellie,Lucy,Sarah,Hannah,Jessica,Erin,Kate.

Gość imiona sa zwykle
przetlumaczalne na rozne jezyki swiata wiec zupelnie nie widze problemu by dac dziecku na imie katarzyna albo aleksander, a jak wyjedzie za granice to sobie przetlumaczy na taki jezyk jakiego bedzie uzywal, czy uwazacie ze tylko ang to jezyk uniwersalny? istotne by mozna bylo przetlumaczyc,a bez sensu zdaje sie by w polsce mieszkajac miec na imie alexander, xavier itp