Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

karmie moja mala piersia ma 3 miesiace i od 3 dni nie robi kupy, nie wiem czy to normalne?bo niby jak sie karmi piersia nie powinno byc problemow;/ a co zrobic zeby zrobila kupke?:) jakies sposoby?:)

Gość to to i
to normalne przy karmieniu piersią. Przerwy magą trwać kilka dni i jeśli kupa jest papkowata, żółta i dziecko się nie męczy przy robieniu kupy to jest OK.

wszystko jest ok, mi lekarz powiedział, że nawet 1 kupa na tydzień to nic złego :) możesz dziecku pomóc masując mu brzuszek okrężnymi ruchami zawsze zgodnie z ruchem wskazówek zegara, a także przyciskając nóżki do brzuszka (oczywiście nie za mocno ), staraj się też często układać maluszka na brzuszku - w ten sposób sam sobie masuje brzuszek powodzenia :)

Najprawdopodobniej zaczęłaś produkować tzw dojrzałe mleko - które ma składniki dokładnie jakie potrzebuje maluch i po prostu prawie wszystko z tego co zje trawi:) Jeśli tak jak napisała To to i nie ma bóli brzuszka, nie ma problemu z oddawaniem gazów, brzuszek nie jest wzdęty, dziecko spokojne, wesołe i pojawiająca się nawet po kilku-kilkunastu dniach kupka jest papkowata a nie uformowana, oddawana bez placzu i postękiwań - to wszystko jest dobrze. Nie ma sensu prowokować dziecka czopkiem glicerynowym - jeśli nie odda stolca do tygodnia to mozesz spowokować i zaobserwować jaka ta kupa jest. U dzieci karmionych wyłącznie piersią normą jest oddawanie od 10 kup dziennie do jednej na 10 dni:)