Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kolejna bzdura

Wtórne dziewictwo - kolejna bzdura? Po co to?

Polecane posty

Gość Kolejna bzdura

Kolejny szajs http://www.brewiarz.alleluja.pl/tekst.php?numer=22607 Przecież taka osoba i tak nie jest już czysta, może żyć nawet jak zakonnica, ale niewinna już nie będzie. Jak taka dziewczyna powie chłopakowi, że chce czekać do ślubu, ale dziewictwo już z kimś innym straciła to on ją wyśmieje. Dla faceta czekanie do ślubu ma sens tylko wtedy, gdy kobieta jest dziewicą i on wie, że będzie tym pierwszym, inaczej to nie ma sensu. Poza tym warunek stawiania facetowi do ślubu w zasadzie ma prawo tylko dziewica, innej to nie przystoi, bo to jest coś, co jest zarezerwowane tylko dla dziewic. Dla faceta czekania do ślubu ma wartość tylko wtedy, gdy idzie w parze z czystością kobiety. Albowiem przeszłość seksualna ma duże znaczenie i z dziwki dziewicy się nie zrobi. Jedyną motywacją dla faceta do czekania do ślubu jest to, że jego żona jest czysta i on będzie jej pierwszym i jedynym, że dostanie w zamian rzadki dzisiaj skarb - dziewictwo

Gość popieram bzdura jak nic

Gość candywoman
tak a później będzie w tym małżeństwie przez 15 lat i wciąż będzie prawiczkiem, a jego zona dziewicą i wszyscy będą szczęśliwi :O ostatnio własnie panowie z takimi przeżyciami wypowiadali sie w "Rozmowach w toku"

Gość candywoman
a, że to całe "wtórne dziewictwo" jest bzdurą to inna sprawa zalezy jeszcze co ktoś rozumie pod znaczeniem dziewitwa - błonkę czy zachowanie

Gość Kolejna bzdura
Tylko, że taka kobieta dziewicą już nie jest. Jedynie prawiczek jest w stanie poczekać do ślubu. Ale prawiczek nie ożeni się z kobietą, która już spała z innym, bo nie będzie to miało dla niego sensu, nie będzie mu się to opłacało bo i po co? Czekać tyle i dostać nieczystą kobietę?

Gość Kolejna bzdura
Dla mnie dziewictwo to po prostu czystość do wszelkich kontaktów seksualnych, także oralu i pettingu, czy nawet jakieś oglądania się nago i wspólnych pryszniców

Gość candywoman
ale o co właściwie chodzi "nie będzie mu sie opłacało"? to co, bierzecie slub tylko po to, zeby podbudowac swojego ego i rozdziewiczyć kobietę, czy z miłości?

dla mnie takie podejscie jest bez sensu, dorosli i dojrzali ludzie nie przykladaja uwagi do przeszlosci seksualnej, chyba, ze sa katolikami i to gleboko wierzacymi. nie wiem dlaczego mezczyzni sataraja sie miec tak duzy wplyw na dziewictwko kobiet skoro sami prawiczkami juz nie sa. nie rozumiem tez tego watku o dzi...

Gość ehehehc
Popieram.Bzdura jak słonia nos:P."Dziewictwo",czy tam "prawictwo" nie jest fizyczne,tylko psychiczne

Gość Kolejna bzdura
Jeśli już się czeka do ślubu z seksem, to kobieta powinna gwarantować dziewictwo w zamian za to, że nie chce się z nim kochać przed ślubem

Gość Kolejna bzdura
Prawiczek nie weźmie nigdy ślubu ze swoją pierwszą kobietą, jeśli ona z kimś spała wcześniej

"Kolejna bzdura Tylko, że taka kobieta dziewicą już nie jest. Jedynie prawiczek jest w stanie poczekać do ślubu. Ale prawiczek nie ożeni się z kobietą, która już spała z innym, bo nie będzie to miało dla niego sensu, nie będzie mu się to opłacało bo i po co? Czekać tyle i dostać nieczystą kobietę? " A słyszałem że brali ślub:P.A lepsza kobieta nieczysta niż wredna:P.Do tego dziewic w podobnym wieku do mojego jest defictyt:P.

Gość Kolejna bzdura
Ale kobieta, która kiedyś z kimś straciła dziewictwo, a potem mężowi karze czekać do ślubu to zakłamana hipokrytka

Gość jaKcofnąćCzas
proszę Was o radę bo już nie wiem co mam robic jestem z chlopakiem prawie dwa lata bardzo go kocham i nie wyobrazam sobe zycia bez niego Jednak jest pewien problem.. Otóż ja bylam dla niego pierwsza dziewczyna z ktora uprawial seks a on dla mnie nie byl pierwszym. mimo iz wiedzial o tym teraz robi mi ogromne wyrzuty z tego powodu nie chce sie z nim rozstac bo bardzogo kocham jednak czasem juz nie wytrzymuje tego.. Prorze was o rade tylko nie dobijajcie mnie jeszcze bardziej...

Gość roztan sie z nim to nie ma
sensu. i tak spalas z innym, on nie. wiec niech on sobie teraz poszuka rownej dziewczyny. dla faceta posiadanie tylko jednej partnerki w zyciu ma sens tylko wtedy gdy dla niej on tez jest pierwszym. zwlaszcza jesli wczesniej spalas wiecej niz z 1 to tymbardziej nie ma sensu

poza tym, że w pierwszym poście kręcisz się w kółko, to wszystko się zgadza - kompletna bzdura :)

no sory jak ktos jest prawiczkiem to co ma sie cieszyc, ze jego dziewczyna juz pierwszy raz miala za soba? i moze jeszcze chciec z nia byc do konca? a jak miala 5? a on zadnej?

ja jestem prawiczkiem i jakbym stracil cnote z dziewczyna, ktora juz z kims spala to nie bylbym z nia stale. rzucilbym ja i poszedl sobie szukac innej, rownej sobie

Gość do hottie
bo pewnie masz takiego faceta, ktory byl prawiczkiem, a sama wczesniej spalas z innymi. to niesprawiedliwe i nieuczciwe :(

Gość gfdsfgfds
miałam pecha miec 3 facetów prawiczków ale z zadnym nie byłam dłuzej niz rok

Gość cn
to wszystko przez te głupie czasy :O ja nie jestem idealistą ani romantykiem ;) ale zauważcie że tylko ci mówią że przeszłośc seksualna się nie liczy którzy mieli już po kilku partnerów albo nawet jednego . najlepszy układ jest taki albo oboje bez doświadczenia albo z doświadczeniem (i tu już ilośc niema znaczenia ) w przeciwnym razie związek nie ma sensu

Gość do hottie
popieram cie CN niedziewica + prawiczek = kiepski uklad, co najwyzej na pewien czas, zeby facet sie podszkolil, a potem znalazl rowna sobie

Gość cn
do hottie ...ameryki nie odkryłem zresztą też układ dziewica i nie prawiczek mi się niepodoba :) każdy ma prawo się spełnic :)

Gość do hottie
no tak, ale widac rowny chlop z ciebie, polac ci :)

Gość cn
ja prezentuje pewien poziom i tego się trzymam a jeleniem nie będę . ja tobie też poleje :classic_cool: poprostu myślę życiowo i chce miec taką dziewczynę przy której nie będzie powodu aby odejśc do innej

Gość gfdsfgfds
ja nie wiem może to dziwne ale im bardziej odwaznie sie ubierałam i pewniej siebie zachowywałam to lgneli do mnie prawiczkowie a poznałam ich 5 z czego z 3 byłam w zwiazku.Teraz jak ubieram sie skromnie przyciagam samych doswiadczonych i wygladajacych na takich którzy mieli wiele przygód.Wiec jaki z tego wniosek?Z tego co widze to taki ze przeciwienstwa sie przyciagaja

Gość do hottie
mam nadzieje, ze skoro jestem prawiczkiem to dostane od losu dziewice, bo inna mi sie niezbyt marzy