Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 18aagaa18

Idealna milosc-prawda czy mit

Polecane posty

Gość 18aagaa18

prosze powiedzcie mi czy istnieje idealna milosc .Czy dwie osobye potrafia sie kochac bezgranicznie i czy ich uczucie moze byc bezinteresowne?Kiedys w to wierzylam ale teraz wydaje mi sie ze ogladalam zbyt wiele filmow , a wiadomo rzeczywistosc jest "ciut" inna. Jestem w 5letnim zwiazku a kazdej nocy marze ze poznam kogos kto bedzie mnie kochal za to jaka jestem razem z moimi wadami.Czy to znaczy ze nie kocham swojego partnera ? Juz sie gubie w tym wszystkim:(

Gość litka
nie ma ideałów ponadto nie ma nic bardziej nudnego niż ktoś idealny pamiętaj też o jednym, inni też mają wady, jeśli chcesz kogoś kto zaakceptuje Twoje wady musisz niestety też akceptować jego wady inaczej to Ty nie będziesz idealna w tym wyimaginowanym związku

idealna miłosc to taka gdzie ludzie sie kochaja wzajem rozumieją maja te same zdanie na tylee spraw, czuja tak samo:) tak jets dopoki ludzie z zewnatrz nie wtraca swoje 10 zlotowek;)

Gość Ellinka jesteś super

nie istnieje i nigdy nie będzie istniec powód jest prosty nie ma uniwersalnych ideałów

nie prawdas gnom czesto jets tak ze tylko jedno kocha.. ze sie kochaja ale nie rozumieją a idelana sytuacja to gdy sie wzajem kochaja i rozumieja:) takie 2 w 1:)

nie prawda bo to tylko twoje subiektywne rozumienie idealnej miłości i wogóle miłości nie może istnieć idealna jezeli sama w sobie miłość jest rozumiana różnie

Nie. to z zycia i wlasnego dosiwadczenia:) Ludzie narzekaja.. kochamy sie ale sie nie rozumiemy lub.. nie kochamy sie ale sie rozumiemy... Nie ma nic piekniejszego jak miłosc wzajemna i pozorumienie:)

skarbie ale wyjasnij mi w tym układzie co to jest miłość

ideana miłosc tworzy idelany zwiazek:) a idelany jets wtedy gsy jest to co pisalam:)

Gość badgirl
brednie i tyle !!! :)

czyli nie jesteś w stanie określić czym jest miłość ja nawet nie mówię że idealna

pisałm o tym setki razy, kolejmy mi sie nie chce;) Miłosc jets wtedy gdy dwoje kocha naraz:) siebie wzajem Gdy dobro i szczescie ukochanje osoby jets u nich nr 1:) itp itd:)

ale jak okreslic czym jest milosc? a idealna milosc...? tak sie glebiej zastanwoialm i zrozumienie ejst potzrebne do szczesliwego zwiazku a nie do milosci...

słowo "idaeł" jest czysto umowne, bo każdy sam sobie tworzy jakieś tam normy, w których jego własny, indywidualny ideał się mieści, i sam układa sobie zycie w taki sposób, żeby go osiągnąć lub chociaż się do niego zbliżyć. Dlatego to, co dla jednego jest ideałem, dla innego może być porażką na całej linii - i to jest zupenie naturalne :)

Gość 18aagaa18
no wiec czy jest mozliwe , ze spotka sie kiedys kogos kto bedzie za nas gotow oddac zycie i bedzie nas kochal bezwarunkowa miloscia? I czy jest mozliwe ze taka milosc nie przeminie , bedzie trwac i trwac?

ellinka i do tego zmierzam że nie istnieje pojęcie idealnej miłości zakładająć że dwoje partnerów dogaduje się rozumieją się bez słów itd dla jednego z nich miłość będzie zwiazkiem dwojga dusz itp a dla drugiego szeregiem procesów biochemicznych w mózgu czy zatem się nie kochają bo ich pojmowanie miłości jest inne i czym w tym układzie jest ideał miłości

spotkanie kogoś, kto będzie nas kochał bezwarunkową miłością, kto będzie gotów oddać za nas życie jest spokojnie do zrobienia :) Natomiast to czy ten stan może trwać, trwać i trwać - tego nie wiem i nawet nie staram się dowiedzieć, bo życie pisze różne scenariusze, na które czasami nikt nie ma wpływu, nawet ten, który dzisiaj kocha Cię tą bezgraniczną miłością. Taka jest prawda

Gość 18aagaa18
klaudka 27---> a wiesz moze gdzie kogos takiego mozna spotkac , eh chyba mi to nie jest przeznaczone ;(

spokojnie, miłośc najczęsciej wyskakuje zza winkla ;) ja uważam (chyba od zawsze), że spotkać kogoś, to naprawdę nie jest problem, dużo ważniejszą i wbrew pozorom niełatwą rzeczą jest zbudować razem coś fajnego. Przede wszytkim od tego zależy, jaka to będzie miłość. A buduje sie już od pierwszej chwili