Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość łonder

mężczyźni - potraficie się zakochać?

Polecane posty

Gość łonder
Dziękuję za rozmowę. Postanowienie na nowy rok 2008 - transformacja, zamiana emocjonalności na zdrowy pragmatyzm. Będzie lżej, no i wynurzeń takich nie będzie ;) Pozdrawiam.

mezczyzni potrafia sie zakochac, jak i kobiety, rozni ich natomiast co innego: mezczyzni potrafia sie odkochac roznie szybko, jak kobiety zakochac... i to tego niestety caly czas doswiadczam, raz po razie, az moja wiara w szczesliwy zwiazek z facetem w koncu umrze.

Gość łonder
njuł brend, coś w tym jest.. chodzi mi o wpis wyżej. Komentuję tylko poważne wpisy. Pozdrawiam.

\"Spotykacie dziewczynę, która bardzo wam się podoba, pociąga was i uwielbiacie spędzać z nią czas. I co? Co dalej? Czy wszscy tak macie, że wolicie bez zobowiązań? Bez tego fajnego uczucia bycia razem? Jak to z wami jest?\" W pytaniu jest sprzeczność. \"uwielbiacie spędzać z nią czas\" nie pasuje do \" Bez tego fajnego uczucia bycia razem?\" \"Ja zawsze muszę przeanalizować wszystkie za i przeciw, czy warto się w danej kobiecie zakochiwać, albo inaczej - czy warto się angażować. \" - analizę taką ułatwiają wyspecjalizowane programy komputerowe. \"Ale nadal nie wiem, co z tym momentem, kiedy już wiesz, że chcesz, albo że nie chcesz się angażować? \" Bardzo trudno uchwycić ten moment. Zakochiwanie się to jest proces. Angażowanie to też proces. Zgoda, wewnętrzna zgoda na angażowanie się to też pewien proces decyzyjny, może nawet nie uświadamiany. \"transformacja, zamiana emocjonalności na zdrowy pragmatyzm.\" - świetny pomysł, już są panowie do towarzystwa, będą i agencje. \"A wam nie jest smutno być tak bez tej drugiej osoby? Nikt nie przytuli, nie uśmiechnie się rano przynosząc kawę, ehh...\" A po kiego czorta Ci to, przecież to nie pragmatyczne, nie masz w pracy automatu do kawy ?