Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iskierka ego

Ja nerwica

Polecane posty

Gość iskierka ego

Pisze tu bo mam już dość ludzi którym został przedstawiony błędny obraz nerwicy.Każdy myśli że ludzie chorzy na nerwice jak ja to kłębki nerwów nie panujące nad swoimi odruchami-tikami...chętnie odpowiadając na pytania sprostuje ten temat

Gość KKKKK454545
jak przejawia sie twoja nerwica?

Gość iskierka ego
jak każda to szereg dziwnych zachowań nad którymi nie mamy władzy.Oglądaliście "Dzień świra"jest oparty na chorobie fobii nerwicowych.mam podac konkrety?

Gość szatynka_1
Wyluzuj! Nie ma sie co stresowac.

Gość iskierka ego
e?ja się nie stresuje jestem bardzo spokojna i opanowana to kolejny dowód na to że nic nie wiecie o mnie o nas

Gość KKKKK454545
poprosze o konkrety

A czemu myślisz że nic nie wiemy o nerwicy. Może są tu tacy co wiedzą? Miłego Nowego Roku, a poza tym to "szczastia w 2008" tak "w ogle" :-D

Gość iskierka ego
Aktualnie dzięki pomocy bliskich i specjalisty mam większość spraw pod kontrolą.Jako dziecko nie mogłam sobie poradzic podam przykłady:obgryzałam jeden paznokieć- musiałam wszystkie aż do krwi gdy nie było paznokcie zdzierałam płytkę lub szły w obróbkę skórki,jeśli złamałam jedną z 10zapałek musiałam złamać i pozostałe 9 tak już jest po prostu musiałam inaczej tego nie określę.Liczyłam pasy na drodze...bo musiałam,liczyłam dzieci spacerujące z przedszkola ...bo musiałam to robic

Gość KKKKK454545
ale to było przyzwyczajenie czy jkais głos czy zwykły przymus nad ktorym nie potrafi zapanowac czsami wiekszosc z nas?

Gość iskierka ego
w sytuacjach stresu i niepewności żołądek bolał mnie tak że nie mogłam się poruszyc.Niewiele tego z okresu dzieciństwa mi zostało...mam jeszcze lęk do wody i ludzi

Gość KKKKK454545
kurcze chyba mam tez jakąs nerwice tez czasami a nawet czesto odczuwam lek nie jest sprecyzowany ale uwiera

Gość iskierka ego
Przyzwyczajenie hehe nie "głos"tym bardziej nie mam schizofrenii:) to było coś zwykłego prostego dla mnie po prostu uczucie jest takie jak przy straszny głodzie chcesz przestać już łapczywie pożerać ale patrząc na to jedzenie nie możesz się powstrzymać

Gość KKKKK454545
kurcze czyli tak na prawde masz mialas wiecej pragnien do zaspokojenia niz pospolity człowiek męczace ale to jakies wyróznienie

Gość iskierka ego
to dziwne ale chce to obrazowo pokazać ja wiem że mam nerwice od trzech lat tego się nie zauważa ta zrujnowana cząstka umysłu gdy żyje się z nią nie wiedzą o jej istnieniu nie przeszkadza na tyle żeby iść z tym do psychologa od razu dla mnie to co robiłam ten z góry narzucany przymus był normalny codzienny

Gość KKKKK454545
ale tobie to przeszkadzało czy otoczeniu

Gość iskierka ego
dopiero pedagog w gimnazjum powiedziała mi w prost po rozmowie ze mną że mam nerwice i muszę to leczyć byłam w szoku

Gość KKKKK454545
sa jakies inne objawy czy tylko te rozne natrectwa

Gość iskierka ego
Otoczenie tego nie dostrzega otoczenie dostrzegają jedynie te widoczne tak bardzo wybebeszone oznaki czyli np.szybkie mimowolne zamykanie powiek,drżące dłonie,drganie powieki,wargi,poruszanie nogami nie zauważając tego.Gdy siedzę moje kolano podskakuje jak w rytm muzyki ja tego nie widzę nie czuję to dla mnie normalne przyzwyczaiłam się.Znajomych mam dużo moje życie wygląda normalnie a jednak lęki zjadają mnie od środka

Gość KKKKK454545
jak sie zaczeło

Gość iskierka ego
Moje lęki są raczej "delikatne" w porównaniu do innych każdy z tą chorą ma coś wspólnego w objawach ale tak na prawde u każdego człowieka ta choroba bierze się z różnych przyczyn więc każdy ma swoje prywatne lęki każdy jest inny i każdy taki sam

Gość iskierka ego
jak się zaczęła choroba?

Gość KKKKK454545
jak sie to leczy da sie z tego wyjsc całkowicie

Gość iskierka ego
każdy chory z jakimś bagażem doświadczeń mówi że nie...ja wierze że dam sobie rade bo już dużą część zwalczyłam.Jak sie leczy?są psychotropy dość łagodne ale to strona fizyczna za awansowana.Mi wystarczyły rozmowy z psychologiem przede wszystkim systematyka spotkań i cyklika ćwiczeń domowych:)

Gość M*AGDA
hej, ja choruje na nerwicę lękową. Okropnie się z tym żyje, czasami to juz nie mam siły walczyć z nią:(

Gość iskierka ego
Brałam leki krótki okres ale sama je odstawiłam bo jestem żywą osobą i nie mogłam znieść sztucznego uspokajania

Gość KKKKK454545
ale czy czlowiek ma do tego skłonosci co wywołuje nerwice lekową?

Gość iskierka ego
M*AGDA lęki też je mam...powiesz na czym polegają u Ciebie?

Gość iskierka ego
Powiem Ci tak ja nerwicy się nabawiłam przez ojca alkoholika nieciekawe dzieciństwo,przygoda z narkotykami i wieczne silne stresy.Czasem sami ją wywołujemy trybem życia a czasem rodzimy się z nią przez matke polke

Gość KKKKK454545
kurcze tez miam nie fajne dzieciństwo ojca alkoholika znęcacza i nie potrafie odreagowywac stresu(no chyba tylko alkohol) czy cos mi grozi

Gość M*AGDA
Iskierka u mnie objawia sie atakiem nerwicy czyli przyspieszony rytm serca, scisk w gardle, niemozność złapania oddechu, zawroty głowy i ten cholerny lęk ze zaraz zemdleje choc nigdy mi sie to nie zdarzyło. Doszło do tego ze bałam sie wychodzic z domu ze mnie coś poza domem złapie:( Bardzo ogranicza to życie, jeszcze pamiętam czasy przed chorobą, bez lęku.:(