Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 czarna oliweczka

mam juz swoje lata a rosnie mi zab i....

Polecane posty

Go艣膰 czarna oliweczka

jest to dla mnie bardzo bolesne:( boli mnie cala szczeka od tego zeba, jest to 8 wiec mam problemy z otwieraniem buzi i strasznie mnie boli jak polykam slinie. zauwazylam tez ze powiekszyl mi sie wezel chlonny. co mozecie mi na to poradzic?:( jak zalagodzic te dolegliwosci

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 czarna oliweczka
czy przypadkiem ten zab nienazywa sie k艂em???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czarna oliweczka
znowu ci poszywacze, a ja naprawde sie z tym mecze:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 poratujcie....
polecam szybk膮 wizyt臋 u stomatologa.Pewnie b臋dzie antybiotyk.Z tym nie ma zart贸w

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 chinagirl
MIa艂am ten sam problem. Mam usuni臋te wszystkie 贸semki, bo nie mia艂y ju偶 miejsca , aby wyrosn膮膰. Niestety u mnie ros艂y wiele miesi臋cy, co jaki艣 czas mia艂am nawroty b贸lu, wi臋c kaza艂am powyrywac wszystkie. Oczywi艣cie sukcesywnie, bo to g艂臋boko osadzone z臋by. Nie oby艂o si臋 bez szw贸w i 1-2 dniowego zwolnienia. Ale u Ciebie mo偶e b臋dzie lepiej. Pozdr.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to znaczy ile masz ju偶 lat
?

Udost臋pnij ten post

hej, ja mam to samo a mam 24 lata, ca艂e 艣wi臋ta zryte. Mi ju偶 rosn膮 od 5-6 lat wszystkie 4 na raz. Nic tylko przetrwac na 艣rodkach przeciwb贸lowych. W臋ze艂 tez mia艂am powi臋kszony, nic nie jad艂am w 艣wi臋ta bo normalnie mnei gard艂o bola艂o, buzi nie otwiera艂am bo nie dalam razy, b贸l 艣ci膮ga艂, czasami mia艂am 艣line z krwi膮, gdy偶 z膮b sie wyrzyna艂. Po tyg przesz艂o :) ale wiem ze za kilka mies znowu sie zacznie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czarna oliweczka
mi leci juz 23 rok. tez to u mnie nie jest pierwszy raz, na szczescie z jednej strony juz wyszedl caly a z drugiej- co jakis czas daje o sobie znac, jejciu jak mam polknac sline to meki przechodze:( rany, jak pomysle sobie ze na gorze mi jeszcze maja urosnac....... narazie smaruje sacholem ale szczerze mowiac nic mi nie pomaga:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dynamit girl
ja mam podobnie. prawie 23 lata, a od jaki艣 3 lat 贸semki pr贸buj膮 mi si臋 wydostac i jako艣 nie mog膮... Boli co jaki艣 czas. najgorsze jest to, 偶e w g贸rnej szcz臋ce z prawej strony, gdy tylko pojawi si臋 kawa艂ek z臋ba (chyba nie ro艣nie r贸wno - zazwyczaj pojawia si臋 do艣c ostry fragment w jednym punkcie), to wykrusza mi si臋 podczas jedzenia :( i tak w k贸艂ko... Ten z膮b w og贸le jest dziwny. Obejrza艂am sobie ten fragmencik, kt贸ry mi si臋 wykruszy艂 i by艂 jaki艣 taki.... hmm... ciemnobr膮zowy :O

Udost臋pnij ten post

mi te偶 ro艣nie diabelstwo;/ grrr... na pocz膮tku mo偶na smarowa膰 sacholem lub innym 偶elem stomatologicznym jednak jak dojdzie do szcz臋ko艣cisku i innych problem贸w to stomatolog i antybiotyki, nacinanie dzi膮s艂a og贸lnie ma艂o fajnie;(

Udost臋pnij ten post

ja ostatnio tez przezylam ten okrutny bol, dodam ze jestem w ciazy i srodki przeciwbolowe nie wchodza w gre. Po wizycie u stomatologa okazalo sie ze zrodlem bolu nie jest wyzynajacy sie z膮b ale kieszonka w ktorej on sie znajduje. Poniewaz rosnie to dzi膮s艂o jest obluzowane i wowczas dostaja sie tam resztki jedzenia co powoduje stan zapalny. Chodzilam 2 razy dziennie przez 3 dni na opatrunki ktore mialy zalikwidowac stan zapalny - pomoglo juz po 2 opatrunkach ... uffff jaka ulga. Dodatkowo plukalam jame ustna szalwia i plynem na bazie wody utlenionej (przepisanym przez dentystke). Narazie mam swiety spokoj, zadnego bolu :D jesli dolegliwosci sie powtorza znow wymaszeruje na opartunki. Bo jedyna mozliwoscia by tego uniknac jest usuniecie zeba :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 colodentttt
:O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to znaczy ile masz ju偶 lat
hehe, "swoje lata" m贸wisz?;) no niech Ci b臋dzie;) mnei pierwszy z膮b m膮dro艣ci zacz膮艂 wyrzyna膰 si臋 w wieku lat 22 i te choolery wychodz膮 do dzi艣:O a za miesi膮c ko艅cz臋... 30 lat! powa偶nie:O co jakis czas sobie rosn膮, np. przez 3 tygodnie mecz膮c mnie przy tym jak cholera i potem cisza przez p贸艂 roku na przyk艂ad:O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Marcin z Radomia
Mi dwie na g贸rze wyros艂y w wieku ok. 28-32 lat. Mam jedn膮 widoczn膮 na zdj臋ciu zatrzyman膮 na dole i mo偶e te偶 zawi膮zek po drugiej stronie na dole. Chcia艂bym 偶eby wyros艂y po po tej jednej stronie gdzie jest zatrzymana nie ma sz贸stki i lepiej by艂o by gry藕膰. Nie usuwam, bo skoro natura da艂a to ona lepiej wie co potrzebne. Mam 42 lata czekam z niecierpliwo艣ci膮, 偶eby ta na dole zatrzymana wysz艂a. I mo偶e ta druga na dole tez si臋 wybije.

Udost臋pnij ten post