Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blurb bbr

czy lewatywa wskazana jest również dla osób...

Polecane posty

Gość blurb bbr

z hemoroidami? Słyszałam rózne opinie - że wtedy tym bardziej powinno się stosować lewatywę, ale także że przy hemoroidach lewatywa jest calkowicie zakazana.

Gość czy można lewatywe
właśnie też chciałabym wiedzieć......czy można???

Gość czy można lewatywe
słyszałam tez że można uryną, ale ja tego raczej nie wypróbuje:/ a przynajmniej nie teraz....no nikt nie wie jak to jest???????????????????????

Gość ./././././.

Gość póżniej nasiadówka
wyczytałam też gdzies aby zrobic lewatywe( ta większa) no ale to wiadomo, nie moga byc niewiadomo jak duże i bolące hemoroidy, tylko np. początki itp. z chłodną wodą a później nasiadówkę z gorącej wody, można do niej wrzucic torebkę miętowej herbaty bądź z nagietka chybaaqlbo rumianku, zapomniałam:/ w każdym razie nie stosowałam bo się troche boje...

Gość ooo-właśnie
też chcę się dowiedzieć

Gość marta_____________
ja mam hemoroidy, robiłam lewatywę wielokrotnie i to taką solidną, prawie 2 litrową - z solą i cytryną nic złego mi się nie stało, żaden hemoroid nie pękł, nic się nie powiększyło, nawet było lepiej, bo po lewatywie nie trzeba się "napinać" w toalecie stosowałam wodę lekko chłodniejszą od temperatury ciała - czyli taką jak zwykle, nie zimniejszą tylko pamiętajcie o temperaturze, żeby nie byała za wysoka - jeżeli nie macie termometru, to róbcie na wszelki wypadek chłodniejszą, niż się wydaje, ze jest OK - nawet odrobinę cieplejsza woda od temperatury ciala jest szkodliwa dla jelit jeżeli macie jakieś pytania, to śmiało, chętnie odpowiem

Gość marta_____________
ja mam hemoroidy, robiłam lewatywę wielokrotnie i to taką solidną, prawie 2 litrową - z solą i cytryną nic złego mi się nie stało, żaden hemoroid nie pękł, nic się nie powiększyło, nawet było lepiej, bo po lewatywie nie trzeba się "napinać" w toalecie stosowałam wodę lekko chłodniejszą od temperatury ciała - czyli taką jak zwykle, nie zimniejszą tylko pamiętajcie o temperaturze, żeby nie byała za wysoka - jeżeli nie macie termometru, to róbcie na wszelki wypadek chłodniejszą, niż się wydaje, ze jest OK - nawet odrobinę cieplejsza woda od temperatury ciala jest szkodliwa dla jelit jeżeli macie jakieś pytania, to śmiało, chętnie odpowiem