Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

olivqaaa

trace włosy POMOCY

Polecane posty

3 misiące temu urodziłam córeczke. od 2 tygodni bardzo wypadają mi włosy. w ciągu tygodnia nie przesadze jak powiem ze straciłam ich 1/4. pomocy jak mogę sobie pomóc tj moim włosom??

Jeśli masz długie włosy to radze obciąć. Koleżance również wychodziły po porodzie i fryzjerka doradziła obciąć. Po tym włosy przestały wychodzić tak bardzo.

proponuje wizyte u lekarza - on szybciej znajdzie sposob aby Ci pomoc

ja też tak miałam, włosy wypadały mi na potęgę, nie robiłam z tym nic poza obcięciem włosów i teraz, gdy maja mała ma 6 miesięcy wszystko się uregulowało.

Gość Bogaci i Piękni
niektóre babeczki tak maja, niestety; ja też straciłam sporo włosów i zaczęły wypadać ok. 4 miesięcy po porodzie. Ale to co wypadło, juz nie wróciło.... :(

po porodzie tak jest ze wypadają :) mi dlugo wypadaly bralam witaminy i skrzyp polny, po jakimś czasie przestaly wypadać a odroslo pelno malutkich wlosków. Teraz znów mam gęste :) idz do apteki i kup jakieś witaminy ewentualnie jesli karmisz piersią lykaj te witaminy dla kobiet w ciązy :)

mozesz mieć poprorodowe zapalenie tarczycy, które może miec objawy niedoczynności tarczycy, czyli: wypadanie włosow, sycha skóra, uczucie zimna, problemy ze schudnięciem... trzeba iść do lekarza,wystarczy zbadać poziom tsh jeśli to wykluczysz, to sa dobre tabletki , nie pamiętam nazwy, zawieraja jod, ok. 30 zł :)

Gość jessyy
Do laboratorium marsz!!! TSH, FT4, FT3 - ja też to przechodziłam,okazało się że to poporodowe zapalenie tarczycy, jak wyniki wyjdą źle to zrób jeszcze anty TG i anty TPO, mnie się jeszcze przylątały wysokie przeciwciała anty tg i muszę się leczyću endokrynologa. Ale włosy już nie wypadają :). A co do przedmówczyni, to przy pop zap. tarczycy wcale nie trzeba mieć suchych łokci czy skóry albo nie chudnąć, ja jestem chuda, skore mam ok.

przy chorej tarczycy, nie musisz miec wszystkich objawów i rzadko kto ma wszystkie...:) aaaa, sa jescze osoby, które maja depresje... ciała anty bada się przy podejrzeniu choroby hashimoto ... są lekarze ktore przy poprorodowym zapaleniu czekaja aż minie...:) pozdrawiam życzę zdrowia 🖐️

Gość Lena 81
mi 4 m-ce po porodzie też zaczęły wypadać włosy, zaczęłam brać taki preparat H Pantoten, podkreślam że nie karmiłam już synka więc bez problemu mogłam to brać. Pomogło - odrosły. Też słyszałam że można obciąć są wtedy lżejsze i mniej wypadają. Głowa do góry będzie dobrze.

około 3 m-ce po porodzie włosy przeważnie zaczynają wypadać - ma to związek z poziomem hormonów po ciąży. Czy coś będziesz robić czy nie - i tak wypadać będą. Potrwa to od 3 do 6 m-cy, a potem przestaną.

jak obetniesz to nie przestaną wypadać, tylko mniej będzie widać, bo będą krótsze :D

Gość zornix.c
proponuje kupić grzebień hairmax który często jest zalecany przy przeszczepie włosów i który chyba jako jedyny przeszedł badania kliniczne