Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciocia radab

ciaza??? mozliwa???

Polecane posty

Gość ciocia radab

kochalam sie z chlopakiem i prezerwatywa pekla. zorientowal sie i szybko wyjal czlonka. nie skonczyl we mnie. prezerwatywa byla sucha. czy mozliwe jest ze mnie zaplodnil?

Gość ciasteczko6
jak pekła a nie było wytrysku to jest małe prawdopodobieństwo, chociaż jest zawsze ryzyko, z powodu płynu który wydziela się jeszcze przed wytryskiem. a który masz dzień cyklu?

Moim zdanie ciaza jest raczej niemozliwa. W tym plynie oczywiscie znajduja sie plemnieki ale jest ich bardzo malo i sa slabe. Ale wlasnie, ktory to byl dzien cyklu?

Gość doklom
a ja mam takie pytanie...tez apropo ciazy...moze to i glupie pytanie ale chce zrobic test ciazowy, biore tabletki anty, ale podejrzewam ze jednak mogly mnie zawiesc.... a do tego mam grzybka...czy to moze jakos wplynac na wynik testu...? prosze o odp!

Gość ciocia radab
18... no i troszke sie martwie.. moze lepiej isc do gineologa zebym spala spokojnie.. wiem ze przed wytryskiem wydziela sie takze plyn ale prezerwatywa byla sucha..

Gość ojakajagłupia
Jesli już poruszamy takie tematy to proszę uspokójcie mnie trochę Mam nieregularne cykle ale tak długiego już dawno nie miałam (dziś już 41 dzień) . Od ostatniego okresu kochałam się z chłopakiem dwa razy, zawsze z gumką, gumka się nie zsunęła , nie pękła a facet skończył na zewnątrz. Wiem że szanse na ciążę są nikłe ale już sobie wkręcam wszystko... :o Nie mogę przestac o tym myśleć. W tym miesiącu dużo chorowałam, dwa razy angina, jakieś powikłania. Zjadłam 3 opakowania antybiotyków - w zasadzie to dalej je biorę. Może to opóźnia okres?? Ehhh dlaczego nie potrafię przestać się martwić :o

czy jabyscie mialy taka sytuacje jak ja: 18 dzien cyklu i ta prezerwatywa by pekla to poszlybyscie po ta tabletke po??? wiem ze to malo prawdopodobne. ale sie strasznie boje

ciocia radab, jezeli to cie uspokoi to idz do gina ale moim zdaniem nie ma takiej potrzeby. A jak dlugie masz cykle? Bo jesli 28dniowe to praktycznie byl to juz dzien nieplodny. Jezeli twoj chlopak szybko wyjal czlonka, do wytrysku nie doszlo to napewno do zaplodnienia rowniez nie doszlo. Sama pomysl, teoretycznie do zaplodnienia wystarczy jeden plemnior, ale gdyby to bylo mozliwe, to po co w spermie znajdowaloby sie miliony plemnikow?:)

Doklom, czemu myslisz mogly cie zawiesc tabletki? Zazywane regularnie napewno nie zawioda:) A co do twojego grzybka i testu... hmm.. nie wydaje mi sie zeby mialo to jakies znaczenie

Gość honey_m
prosze pomozcie....zapomnilam kolo 20 wziac tabletki dodam ze 12 z opakowania,po czym nad ranem kochalam sie z partnerem kolo 5,ktory notabene nie skonczyl we mnie, po czym 12 tabletke wzielam razem z 13 o normalnej porze....jakie jest prawdopodobienstwo wpadki? jak pojde go gina to cos wykryje? kiedy najwczesniej?

Gość Spokojnie Spokojnie
honey_m, skoro to była tabletka tylko jedna i to ze środka opakowania, a potem już dorze wszystko przyjmowałaś to nic się nie martw. Ciąża niemożliwa praktycznie. Po 7 dniach systematycznego brania tabsów jajniki \"zasypiają\" i nie tak łatwo je obudzić.

Gość honey_m
o matko,ale Ci dziekuje za ta odpowiedz! pytalam juz kilka razy na tym forum ale niestety nikt mi nie odppowiedzil...Ciesze sie ze mi odpowiedziales i z tego co napisalas! bradzo dziekuje...

Gość ojakajagłupia
Spokojnie Spokojnie a co myslisz o moim przypadku? poczytałam to forum i się trochę uspokoiłam, ale jakies słowa otuchy by się przydały :P

Gość ciocia radab
jakajaglupia - tez mialam nieraz taki schizy.. i przez to zez sie tak denerwowalam okres jeszcze bardziej sie spoznial. kup tes, mowie ci. jesli tak dlugo nie masz okresu to na pewno ciaze by wykryl. jezeli nic z prezerwatywa sie nie stalo to nie masz sie czym martic;) zrob test i bedziesz spala spokojnie;)

Gość Spokojnie Spokojnie
Honej_m, nawet ktoś tu całkiem niedawno cytował naukowców o tym zapominaniu tabsów ze środka opakowania, tylko teraz nie mogę tego znaleźć. Dużo niebezpieczniej jest zapomnieć o tabsie z początku lub końca, bo wtedy przedłużasz tydzień bez pigułki i jajniki mogą się obudzić. ojakajagłupia, zaraz Cię przeczytam ...

Gość Spokojnie Spokojnie
ojakajagłupia, też myślę, że możesz być spokojna. Przesunięcie jest najpewniej skutkiem antybiotyków i leczenia chorób, nerwówki przed świętami. Masz jak sama piszesz nieregularne cykle. Więc wygląda, że wszystko w normie. Może cię pocieszy, że ja w prezerwatywach zawsze do końca bez globulek od 6lat. A w te Święta też trochę się schizowałam, bo zdarzył mi się najdłuższy cykl od siedmiu lat. Mam notatki z 8 lat wstecz. A denerwowałam się (ale tylko trochę, bo nic nie pękło, ani nie spadło) tym bardziej, że mam dość regularne i krótkie cykle. Miałam dostać na Wigilię, a dostałam na Sylwka. Szkoda nerwów.

Gość ojakajagłupia
dziękuję za odpowiedzi, trochę się uspokoiłam. Wiecie jak to jest... sama sobie wkręcam wszystko. Wybieram się do gina w najbliższych dniach, można jakoś np farakologicznie ustabilizować okres? Tzn żeby był regularny, nie biorąc tabsów. Po tabsy i tak się wybieram ale jeszcze nie teraz.

Gość ciocia radab
sopkojnie sopkojnie - tez myslisz ze nie powinnam isc do ginekologa po ta tabletke po?? nieby wytrysku nie bylo, prezerwatywa byla sucha.. ale w ciaze zajsc nie moge i strasznie sie boje.

Gość Spokojnie Spokojnie
Ja wcześniej brałam pigułki (to tak dla informacji), ale wytrzymałam z nimi 2 lata. O wiele lepiej czuje się, gdy używamy prezerwatywy. Z pigułami nie było strachu najmniejszego o ciążę, ale co się nacierpiałam przez wątrobę to moje. I chęci mam większe jak się nie podtruwam pigułkami. Nie jestem przeciwnikiem tabsów, ale sama poczułam się o niebo lepiej bez tej chemii.

Gość Spokojnie Spokojnie
ciocia radab, chyba nie umiem Ci dobrze poradzić. Jak długie masz przeciętnie cykle to podstawowe pytanie. I jaki masz ostatnio śluz Ja starałabym się ocenić na zimno czy mam płodne dni. Rozumiem Cię całkowicie, raz zdarzył mi się wypadek z dziurawą prezerwatywą, ale my zawsze kończymy w środku - więc użyłam wtedy postinoru. U ciebie nie było wytrysku - prawdopodobieństwo nieduże - jakie długie masz te cykle?

Gość ciocia radab
28 dni mam z reguly cykle.

Gość ciasteczko6
ciocia radab.... uważaj z tabletkami po... są bardzo niebezpieczne... brałam już 2 razy - zaraz po nich wyskakiwały mi torbiele... potem miałam operacje. jeśli nie masz konkretnego powodu do zmartwień (a nie sądzę żebyś miała - ale fakt faktem nikt z nas nie jest specjalista) to nie ryzykuj.

Gość Spokojnie Spokojnie
a śluz? jak białko kurze się ciągnie czy już taki był kilka dni temu? O swojej temperaturze pewnie też nic nie wiesz ... Ja mimo, że używam prezerwatyw to obserwuje swój organizm, żeby wiedzieć czego się mogę spodziewać. Wg dat to być może jesteś już po jajeczkowaniu, ale ... ... Nie wiem ile masz lat. Ale powiem tak ja stara baba teraz już to pewnie w Twojej sytuacji nie brałabym postinoru. Myślę, że pradopodobieństwo bardzo nieduże. Ale jeśli np. miałabym 18/19 lat, maturę do zrobienia przed sobą, to żeby zrobić wszystko co możliwe, żeby zapobiec ciąży nie w porę to chyba jednak zdecydowałabym się na escapelle czy postinor. Żeby później spokojnie spać. Trudno tu radzić...

Gość ciocia radab
ciasteczko6 - wlasnie dlatego sie upewniam.. nie chce brac tych tabletek. ucieszylam sie ze tak napisalas ze nie mam konkretnego powodu do zmartwien;) wszystko mi mowi ze nie powinnam sie martwic, no ale wiadomo.. a poz tym jestem panikara straszna.. prezerwatywa pekla bo kochalismy sie 5 raz i bylam troche sucha. no i chyba podczas 5 razu tak sie nie wydziela sperma podczas stosunku.. no ale i tak dalej nie wiem czy isc po te tabletki. jutro bedzie juz na nie za pozno

Gość ciocia radab
mam 21 lat. na studiach jestem tj moj chlopak. ciezko by nam bylo z malym dzieckiem z powodow finansowych.. dzis rano mialam straszne bole w podbrzuszu. nie wiem.. to chyba z nerwow..

Gość Spokojnie Spokojnie
ciasteczko pozwalam sobie wątpić, żeby torbiele Ci wyskakiwały akurat po Postinorze - pewnie i tak byś je miała. 🖐️ Fakt na każdego hormony mogą różnie działać. Ja raz łykałam Postinor, myślałam, że jakieś cuda będą się dziać z organizmem (zwłaszcza, że systematycznie brane antykoncepcyjne mi nie służyły)- a tu nic nie było, całkowita normalność. Chociaż wcale nie zachęcam - to nie cukierki - trzeba podjąć świadomą decyzję.

Gość ciasteczko6
ciocia radab..... 5 raz z tą samą prezerwatywą??????????!!!

Gość ciasteczko6
Spokojnie Spokojnie... wiem... endometrioza... uaktywniłam ją tylko przez te tabletki. szczerze to też myślałam, ze nie wiadomo co się będzie działo, ale nic sie nie działo.

Gość ciasteczko6
ciocia radab... ups... źle zrozumiałam :) myślałam że ta sama prezerwatywa... hahahaha, ale ok... mam nadziejej że Cie nie bolało skoro byłaś już "troche sucha". nie wiem.... nie martw sie... ciąza to nie jest koniec świata wiele kobiet chciałoby miec a nie ma... kurcze, sorry to małe pocieszenie, a wiem, że tego tu szukasz - ja też kiedyś tego tutaj szukałam, ale nie stresuj sie tak, serio. jak była sucha, nie doszło do wytrysku itd... nie wpędzaj się sama w lawine paniki.