Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kareczka

nospa w ciąży

Polecane posty

Gość kareczka

Dziewczyny bierzecie nospe?????? Mi lekarz kazał brać 3 razy dziennie ale czytałam, że to szkodzi dziecku.

z tego co mi lekarz mowil jak bylam w ciazy to nospa nie szkodzi....a w ktorym miesiacu jestes?

Gość kareczka
w 6. ja właśnie czytałam, że szkodzi. dzieci mają problemy z wymową, zaburzenia ssania, zauwazylam też, że przez okres brania nospy dziecko bylo mniej aktywne, mało się ruszało, kopniaczki były słabe, 2 dni temu odstawiłam nospe i wczoraj mały kopał mocno i w końcu czułam, że tam jest:)

Gość nospa nie szkodzi

a po co aż 3 razy dziennie, bierz według potrzeby, jeżeli brzuch nie boli, nie spina się to pomiń dawkę nospa nie zaszkodzi dziecku

Nie szkodzi bierz!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja bralam no-spę 3 razy dz. , bromergon 1 raz dz ( do 12 t.c.), duphaston 3 razy dz. ( do 7 mies. ciąży), magnefar b-6 ( do końca)3 razy dz. i moja mała urodziła się zdrowa , duża , jest spokojna i grzeczna. No-spa zapobiega skurczom , rozlużnia .

popieram! nospa nie szkodzi! wrecz łagodzi skurcze -spinanie sie macicy ktore najbardziej zagrazaja w ciazy... brałam na poczatku(lezałam do 5 m-c ciąza zagrożona) i pod koniec kiedy grozil mi porod przedwczesny ..a i w połowie tez brałam bo bolał mnie brzuch całą ciąże...fakt brałam wtedy gdy czułam ból brzucha luz lekkie skurcze...