SpikeLee 0 Napisano Czerwiec 7, 2013 Nie da. Uszkodzisz sobie kręgosłup i osłabisz, a nie wzmocnisz, mięśnie brzucha. Chcesz mieć płaski i wyrzeźbiony brzuch? Musisz spalić zalegającą na nim tkankę tłuszczową. A więc odpowiedni sposób odżywiania się (na pewno nie taki, jaki napisałaś) i dużo ćwiczeń aerobowych. Ćwiczenia na mięśnie brzucha góra 2 razy w tygodniu. Nie zapominaj o treningu mięśni nóg i pleców, one wspomagają wzmacnianie m. brzucha. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mikolodianka Napisano Czerwiec 7, 2013 daje bardzo dużo, ale ja mam problem z mobilizacją więc sama w domu szybko się poddaję. zdecydowanie polecam ćwiczenia w grupie na jakimś aerobiku ;) znalazłam taką stronę gdzie robią nadruki na bluzkach czy bluzach ale i nie tylko www.reflect.pl/koszulki_na_silownie_z_nadrukiem.html Świetna polska firma reflect Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 7, 2013 zwykłe brzuszki chyba nie wiele Ci dadzą. Spróbuj zwykłe + skrętne + skakanie na skakance zeby podniecs cisnienie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 19, 2013 Witam, same brzuszki nie wiele pomogą. Ale na rynku dostępnych jest sporo produktów które ułatwiają nam trening mięśni brzucha. Nie liczmy że są jakieś "suplementy" czy inne super produkty które zrobią robotę za nas. Ogólnie sam mam taką ławkę do brzuszków i mogę ją polecić : http://www.sk-sport.pl/product-pol-13527-Lawka-skosna-Thorn-8210-SB.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 3, 2013 W moim przypadku same brzuszki daja duzy efekt ale w polaczeniu z cwiczeniami na kregoslup gdyz mam z nim problemy.A problemy wystepuja jak nie ciwcze.Nalezy zwrocic uwage ze miesnie brzucha sa naistotniejszym miesniem w calym ciele.Wg. mnie, poniewaz to za pomoca nich np.wstajemy z lozka, dzwigamy(przy odpowiednim wsparciu nog i praw.postawie),biegamy, uprawiamy wydajny sex (po pewnym razie nast.dnia mialem zakwasy wlasnie na brzuchu:) i wiele innych czynnosci z ktorych nie zdajemy sobie sprawy.Nosilem sie z zamiarem pojscia do lekarza od kregoslupa ale prosciej bylo odpalic youtuba i zaczac cwiczyc brzuszki i plecy.Teraz nic nie boli, nic nie strzyka.Uzupelniam cwiczeniami aerobowymi ale bez zadnych obciazen.Samo cialo jest juz ciezarem i w odpowiednich polozeniach zastepuje nam zelastwo.Dzieki temu mozna cwiczyc wszedzie! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Asia6669 Napisano Grudzień 27, 2013 lepiej rób ćwiczenia z Mel B. tysiące osób przekonały się o ich efektach. trwają 10 min ale wycisk niezły ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 7, 2014 Ja robie 100 brzuszkow przez 2 tygodnie 20 brzuszkow i 30 sekund przerwy jestem po ciazy dlatego chcialam troszke sie odchudzic stosuje rowniez diete nie glodze sie ale jej male porcje zrezygnowalam z tluszczy i slodyczy przed 2 tygodnie robienia brzuszkow pozbylam sie 10 cm w pasie dosc duzo i od razu lepiej moj brzuch wygloda ale nie poddaje sie dotrwam do celu az moj brzuch bedzie calkiem plaski;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 7, 2014 rób rób, tylko zaklep sobie już wizyte u dobrego rehabilitanta, bo jak się nabawisz dyskopatii to będzie bardzo potrzebna Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość karkosik Napisano Sierpień 7, 2015 Ale to musi być robioną z głową - zbyt często, albo źle wykonywane brzuszki nie obędą się bez konsekwencji dla kręgosłupa, zobaczcie tutaj - http://twojarownowaga.pl/kiedy-nie-warto-robic-brzuszkow/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Magda Sisselpl 0 Napisano Sierpień 12, 2015 ależ się naczytałam w tym temacie ciekawostek.... ludzie, skąd wy bierzecie tę nie-wiedzę? naprawdę- dostępne są konkretne, naukowe opracowania, warto się zapoznać, a nie pisać rzeczy, które są bzdurami jeśli się nie znacie-nie skończyliście jakiegoś kursu, szkoły, to może nie piszcie? z pożytkiem dla wszystkich... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 9, 2016 Każdy trener powie wam że od brzuszków się chudnie. Dziewczyny! Nie wierzcie w cud diety bo dieta to coś dla osób z dużą nadwagą , wystarczy zrezygnować ze słodyczy , nie jeść fast foodów, nie jest tłuczącej kolacji , i od razu jak się wstanie rano , pić wodę z cytrynką. Można biegać dla wzmocnienia kondycji i na ogół pić dużo wody ! Nie musicie jeść codziennie na śniadanie specjalnie dorsza z sałatką , jogurtów z owsianką tylko zrezygnować z paru przyjemności które sprawiają że teraz chcemy chudnąc . Piłam wodę z cytryną codziennie rano przez parę dni i schudłam 2 kilo. Nie wiem czy to przez to ale po prostu schudłam gdy zaczęłam to robić . Ale pamiętajcie wy same musicie czuć się śliczne i takie będziecie . Z resztą wszystkie jesteśmy śliczne pamiętajmy o tym . A waga nie ma znaczenia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 9, 2016 nie wszystkim służy woda z cytryną, ale lansuja na potęgę. mnie zgaga po tym rozwalała. zbyt mało kw.solnego w żołądku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość klasy 1 Napisano Grudzień 15, 2016 Mam 9 lat i robie 140 dziennie. Czy to coś da????? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach