Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jesstem w ciazy

jak z tym łososiem w ciazy?MOZNA CZY NIE ?????

Polecane posty

Gość jesstem w ciazy

Ja tam jem wszystko, bez ograniczeń, dopiero podczas karmienia będe się ograniczać:)

W ciazy nie wolno jesc duzych morskich ryb ze wzgledu na zawartosc olowiu ( tunczyk, rekin, wieloryb) . Nie wolno takze jesc surowych ryb i surowego miesa. Do tego zalicza sie rowniez wedzone ryby. Trzeba tez uwazac na wszelkie sery plesniowe, fete itp.

Gość jesstem w ciazy
losos ma duzo olowiu? powinnam ogrniczyc?

Losos raczej nie. Ale nie jedz wedzonego czy surowego. Ja przynajmniej tak robie. :)

Gość jesstem w ciazy
no ja wedzony taki w plastrach na kanapki czyli odpada? :(

No sama nie wiem. Moze zapytaj lekarza. Czasem mowia ze czegos nie mozna a jak kobieta ma ochote ;) to jak sobie odmowic. Moja siostra codziennie wypijala 2 puszki pepsi i jadla kanapki z mielonka z puszki napakawona konserwantami (tylko po tym nie bylo jej niedobrze :o ) I mala jest zdrowa dziewczynka.

Gość jesstem w ciazy
moj lekarz mowi zeby niczego sobie nie zalowac. ale po prostu nie jesc "wiadrami" a kawa? rozpuszczalna jedna moze byc? jestem dopiero w 8 tyg

Można jeść z umiarem prawie wszystko. Co do ryb oceanicznych to również specjalnych przeciwwskazań nie ma. Najgorszą opcją jest nagła rezygnacja z dotychczasowej diety. Więcej w tym szkody niż pożytku. Zrezygnować z surowego mięsa(toksoplazmoza), niedopuszczalne papierosy i alkohol(upośledzenia, niska waga urodzeniowa, problemy z oddychaniem u dziecka i wiele, wiele innych). Sery pleśniowe wytwarzane w Polsce są zupełnie zdrowe i bezpieczne, bo używa się do nich pasteryzowanego mleka. We Francji używa się niepasteryzowanego i tych trzeba unikać.