Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapytanko - pytanko

Co to jest witaminoza i jakie są jej skutki?

Polecane posty

Gość zapytanko - pytanko

Jak w temacie

Gość zapytanko - pytanko
to poważne skutki...ho ho ho

Gość może awitaminoza
a awitamonoza to niedobór witamin w organizmie

Gość zapytanko - pytanko
Raczej nadmiar witamin w organiźmie

Gość może awitaminoza
nadmiar to hiperwitaminoza..

witaminoza jest gorsza dla organizmu niz niedobor witamin, niektore witaminy organizm wydala z moczem np wit c ktorej mozesz wsuwac 10 krotnie wiecej niz potrzebuje organizm i nic sie niestanie jednak w przypadku innych witamin dojdzie do witaminozy ktora nie jest niczym przyjemnym... Dokladnie nie wiem ktore witaminy w niadmiarze powoduja witaminoze jednak przy takim skladzie tabletki wsuwalbym 1-2 dziennie przy wiekszej ilosci moze twoj organizm zareogowac negatywnie. Lepiej nie ryzykowac. http://pl.wikipedia.org/wiki/Hiperwitaminoza

Gość zapytanko - pytanko
po tygodniu, kiedy mąż przyjmuje normalną, zalecana dawkę witaminy za każdym razem pojawiaja się u niego grypa, bądź angina......ma wysoka gorącZkę i ogólne objawy tych chorób zaczęliśmu kojarzyć

Gość ja robię
a po co on te witaminy bierze?

Gość zapytanko - pytanko
chyba znależliśmy przyczynę - dziękuje Persymono 🌻 i ,,a może awi...." 🌻

Gość zapytanko - pytanko
mąż bardzo ciężko pracuje, długo przebywa poza domem i źle sie wg mnie odżywia - chciałam dobrze :(

Gość zapytanko - pytanko
:D

Gość K :*
są to m.in wiatminy A, D3, E i K , ponieważ one rozpuszczają się w tłuszczach , czyli nie są wydalane przez organizm np w moczu ..

Gość Rebus28
Witam mam pytanie biorę codziennie jedną tabletkę wigoru plus dwie tabletki czosnku takiego zwykłego bezzapachowego w perełkach 3 do 5 chyba zalecane dzennie do tego blumag jedyny jedna i dwie tabletki tranu suplement diety Mllers ostatno aptekarka dała mi jakieś większe i ciemniejsze Mllers serce omega3 i tak się powoli zastanawiam czy nie przesadzam. Na razie dobrze się czuję i nie choruje ale już taki zestaw z 4 lata zażywam. Co o tym myślicie

Gość Eeerrr
Naprawde nie rozumiem po co brac dwie tabletki "czosnku" skoro mozna zjesc pol zabka swiezego czosnku z duzo wiekszym pozytkiem dla organizmu! Tran?? moze po prostu kawalek ryby raz czy dwa w tygodniu?! Polacy to lekomani zostawiajacy fortune w aptekach i nie jestem jedyna osoba, ktora tak mysli. A wystarczy zdrowo sie odzywiac. W dodatku chyba nikt nie mysli, ze te czosnkowe tabletki to czysty czosnek?? Chemia plus wiecej chemii!

Gość rebus28
Rozumiem ale punkt widzenia zależy ... Ja akurat mam kasę na witaminy i wydaje ją po to bo nie wierzę w moje regularne dobre zdrowe odżywianie (czyli zupka chińska, jakaś pitca na mieście, itp, itd) i takie pytanie po prostu czy nie za dużo tych witamin biorę ;/

Gość Rebus28
Jak ktoś już produkuje takie coś to nie będzie teraz wmawiał że to nie działa i też aptekarze będą mówić że to zdrowe. Tak od siebie mogę powiedzieć że najbardziej coś odczuwam po magnezie. To znaczy miałem sytuacje gdy magnezu mi zabrakło nie mogłem go kupić bo byłem za granicą a chciałem blumag żeby nie wymyślać i być pewnym co biorę. Po gdzieś dwóch tygodniach budzę się rano i nie mogę uwierzyć zaspany z ręką całą ścierpniętą chciałem powiedzieć "mamo nie chce iść dziś do szkoły" bez kitu od czasu liceum nie czułem się tak beznadziejnie. Jak biorę tabletkę magnezu dziennie mogę obudzić się nawet w nocy o czwartej otwieram oczy wstaje ubieram się i mogę od razu działać bez żadnej kawy także magnez działa ale nie można stosować doraźnie bo to chyb nie ma sensu.

Gość Eeerrr
Na mnie tak samo dziala poranny prysznic i szklanka swiezo wycisnietego z owocow soku, wiec naprawde nie trzeba sie objadac tabletkami, zeby byc zdrowym i pelnym energii...