Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polcardd

ile TABLETEK WYSTARCZY by być zabezpieczonym? +biegunka

Polecane posty

Gość polcardd

hej wlasnie wzielam 20 tabletke z opakowania ale cos mnie brzuch boli i boje sie ze skonczy sie to biegunka.... moje pytanie czy jesli przed wchlonieciem tabletki dostane biegunki to czy natykoncepcja bedzie zachowana? czy musze wtedy brac kolejna tabletke(ostatnia z opakowania?

musisz ją zabrać jeżeli będziesz chciała się kochać w czasie tygodniowej przewry radze się zabezpieczyć po pierwszej tabletce z kolejnego opakowania bedzie juz ok - o ile ta biegunka potrwa tylko dzien :) pozdrawiam

nieprawda! na ulotce masz dokładną instrukcję postępowania - jeżeli zapomnisz, albo zwrócisz tabletkę z ostatniego tygodnia możesz nie brać kolejnych tylko od razu rozpocząć przerwę. liczysz wtedy łącznie z dniem kiedy zapomniałaś tabletki. czyli, jeżeli faktycznie dzisiejszy dzień zakończy się rewolucją i tabletka nie zdąży się wchłonąć to dziś masz 1 dzień przerwy.robisz 7 dni i za tydzień w czwartek bierzesz 1 tabletkę z nowego opakowania.tą jutrzejszą pomijasz. jeśli tak nie zrobisz a dziś wystąpi biegunka,przed upływem wymaganych 4 godzin od przyjęcia taletki to weź tą jutrzjeszą tabletkę i po niej zrób przerwę.jeśli nie zarzyjesz dziś 2 tabletki to weź jutro tą właściwą i nie rób przerwy 7 dniowej tylko od razu zacznij 2 opakowanie. w razie wątpliwości odsyłam do spokojnej lektury ulotki :)