Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juz powariowali

Z jakiej racji kasa na in vitro skoro tyle dzieci w domach dziecka ?

Polecane posty

Gość valerian
ale to państwo tworzymy my...i w mniejszym czy wiekszym stopni umamy wplyw na polityke tego panstwa.... Nie musi sie godzic na wszystko co nam sejm zaproponuje

Gość nie dziwie sie
do szczera dziewczyna, a wiesz czemu daja wypowiedzi starszych kobiet, zeby osmieszych przeciwnikow in vitro, ja chetnie bym sie wypowiedziała, a jestem młoda, a nikt młodych nie zaprosił

Gość valerian
jestem z marca ...Ryby

Gość nie dziwie sie
a nigdy nie lubiłam ryb;)

no dobra Państwo to MY.Ok. ale czy uważasz,ż egdyby sprawa dotyczyła dofinansowania z podatków domów dziecka i rodzin zastępczych to nie byłoby takiej wrzawy?? Bo ja uważam ze wiekszosc ludzie powiedzialaby ze nie da pieniedzy na jakiegos obcego "bachora"

Gość nie dziwie sie
i nie chodzi o te smażone

Gość ir_is
ludzie tworza społeczeństwo wiec kazda opinia jest istotna a to co zapodaj w tv , sory...

Gość nie dziwie sie
abradobis..i to jest własnie kultura naszego społęcznestwa i zrozumienie dla problemow innych,.."nie da na obcego bachora!!"

no własnie niech sie młode kobiety wypowiedza, bo to nasze dupy:P i my mamy prawo decydowanie=a o własnym potomstwie chociaz jestem przeciwko aborcji...ale prawo które jest jest dobre i nie nalezy go zmieniac.tak a propos a zawsze bedzie tak ze ile ludzi tyle opini i nigdy do porozumienia nie dojdziemy

Gość valerian
domy dziecka sa finansowane z podatkow, wydaje mi sie ze ludzie jednak by woleli by te podatki szly na rodzinne domy dziecka a nie molochy... Prawie nikt nie byl w takim domu a kazdy wie ze kolorowo tam nie jest :) nie dziwie sie masz pelne prawo do tego :)

Gość ir_is
szczera- cóż kazdy ma swoja rację ale negocjowac nalezy, zrobic cos dla siebie to in plus

Gość a jeśli
ok, będzie słota rypka z łuskami wypieczona. nusz w semby i łofię.

są finansowanie ale w znbyt małym stopniu bo i tak szukają sponsorów.A rodzinne domy dziecka napewno spotkałyby się z równie zażartym oporem. Bo to przecież trafia tez to prywatnej kieszeni.A niektorzy wykorzystuja biedne dzieci i czerpią tylko korzysci. I co z tego ze sa regulacje prawne skoro każdy przepis mozna obejsc. Polak potrafi

Gość valerian
ale chodzi o pewna sprawiedliwosc spoleczna i solidarnosc.... skoro nie chodze do teatru, i opery to z moich podatkow nie ma isc na kulture ? skoro chodze pieszo nie dam pieniedzy na drogi tylko na chodniki ? Dzieci w domach dziecka to problem nas wszystkich czy tego chcemy czy nie...

nie no mnie sie wydaje, ze ludzie chetnie oddali by czesc swojegopodatku na domy dziecka.bo to dla wekszosci szlachetny cel i sadze ze nie byłło by jakis wielkich sprzeciwow

Gość valerian
tutaj krytykuje sie moim zdaniem bardziej mechanizm panstwa niz samo in vitro...Nikt nie mowi o zamykaniu lekarzy czy klinik ktore takie uslugi oferuja , Dofinansowanie in vitro to jak gwozdz do trumny dzieci w domach dziecka...bo kto wtedy bedzie je chcial ? Wiekszosc tych co sie decyduja na adopcje to wlasnie pary co maja problem z naturalnym poczeciem..

valerian--masz troszkę racji ale ti tak ta dyskusja to błędne koło. Nie dojdziemy do zadnych wniosków

Gość taka sobie babeczka
"Dofinansowanie in vitro to jak gwozdz do trumny dzieci w domach dziecka...bo kto wtedy bedzie je chcial ? Wiekszosc tych co sie decyduja na adopcje to wlasnie pary co maja problem z naturalnym poczeciem.." Nie zgodze sie z Toba, na zachodzie np. w Danii, nie istnieja domy dziecka, tylko rodzinne domy badz rodziny zastepcze, dzieci sa rowniez czesto adoptowane. A in vitro nie jest jakims karygodnym grzechem i rownierz jest czesto wykonywane. Tyle, ze u nas w Panstwie prawie wszystko kuleje :o

Gość valerian
wiadomo " Jeszcze sie taki nie narodzil co by wszystkim dogodzil " Ale czy to jest sposob, by jak nie mozemy rozwiazac jednego problemu, przechodzimy do rozwiazania innego zapominajac o tamtym ?

no nie. tylko,że my sami go nie rozwiążemy a nikt inny nie garnie się do tego. Mogę zadać Ci troszkę dziwne pytanko---w jakim TY jesteś wieku. Ale jeśli nie chcesz odp to nie odp. :)

Gość taka sobie babeczka
valerian >> tez wczesniej o tym napisalam, ze nie odrazu Krakow zbudowano, wszystko po koleii, a ze jest wiele spraw do naprawienia u nas w kraju to tak to wyglada :o

Gość valerian
taka sobie babeczka Tylko kochana ich stac by dofinansowac obie rzeczy, Polske chyba nie bardzo...ile Dania ma mieszkancow a ile my ? Tam problem jest na malutka skale....

Gość ir_is
ciekawe, czy ktos pokusił się o badania- w ilu procentach zapłodnienia in vitro daja oczekiwany efekt, a ile jest par które nie mogac mieć własnych dzieci decydują się na adopcje, ile jest rodzin, które prócz własnych przysposabiaja inne dzieci

Gość valerian
taka sobie babeczka No wlasnie po kolei, dofinasowanie in vitro przed domami dziecka uwazasz za poprawna kolejnosc ? Wieku sie nie wstydze bo nie mam powodu :) ma 23 lata...