Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juz powariowali

Z jakiej racji kasa na in vitro skoro tyle dzieci w domach dziecka ?

Polecane posty

Gość juz powariowali

z domu dziecka gorszy towar czy co ?

Gość ja scigam i wymagam aby sciaga
In vitro powinno byc w jakiejs czescxi refundowane przez panstwo ale pod warunkiem,ze srodki antykoncepcyjne(wszyskie) będą refundowane w 80 % przez panstwo.Bo jezeli pomagac osobom ktore chca miec dzieci to trzeba takz epomagac tym co tych dzieci nie chca miec.

Gość juz powariowali
chcesz mieć dziecko...prosze do wyboru i koloru są w domach dziecka

ale przeważnie ludzie chcą mieć dzieci ze swoim zestawem genów :) a Ty chyba nie wiesz na czym tak naprawdę polega metoda in vitro :)

Gość ghghghghgh
Jesteś pewna że jest ich pewno, a orientujesz się w sytuacji? w domach dziecka zazwyczaj są dzieci które nie mają szans na adopcje, bo są albo za stare z przeszłością albo upośledzone etc, tych które chętnie by ludzie zaadoptowali nie ma tak wiele.

Człowiek nie jest jak niezapisana tablica. nawet maluszek adoptowany z domu dziecka może mieć kurewskie geny po swoich rodzicach. Z resztą- niektóre kobiety chcą być matkami, urodzić, mieć swoje własne dziecko, a nie wychowywać czyjeś.

Gość paróffkasz
niedouczona debilko, a wiesz ile jest dzieci w sierocińcach, tych małych szczególnie ?

Człowiek nie jest jak niezapisana tablica. nawet maluszek adoptowany z domu dziecka może mieć kurewskie geny po swoich rodzicach. Z resztą- niektóre kobiety chcą być matkami, urodzić, mieć swoje własne dziecko, a nie wychowywać czyjeś.

Gość Scientyk
ja nie jestem zwolennikiem zapłodnienia in vitro. Jeśłi natura nie chce konkretmnej kombinacji genów to trzeba to zaakceptować a nie na siłę forsować zapłodnienie. Nasza wiedza w dziedzinie genetyki jest ciągle zbyt uboga by genetycznie poprawiać naturę, szczególnie jeśli idzie o nas samych.

dlatego ze niektórzy ludzie wola miec własne dziecko z ich komórki jajowej i plemnika a dziecko z sierocinca dla wiekszosci to ostatecznosc...byc moze nie słusznie.ale tak juz jest ze ludzie boja sie adopcji

Gość juz powariowali
skoro nie mozesz miec swoich to widocznie jest powod....Dlaczego ktos ma doplacac za twoje niedoskonalasci ? ludziom nie refunduje sie operacji plastycznych.... Dzieci z domu dziecka tez maja prawo do kochania

Gość Scientyk
dziecko z sierocińca jest poczęte naturalnie, poczęte z zapłodnienia in vitro jestr tworem przeciw naturze.

Gość valerian
nie chcesz z domu dziecka..ok... ale nie wiem dlaczego ja mam doplacac do tego ze wybrzydzasz innymi dziecmi...

ale metoda in vitro to nie poprawianie natury. Tylko pozaustrojowe zapłodnienie.Zostaje pobierana kom. jajowa od kobiety i kom. plemnikowa od mężczyzny i pod mikroskopem za pomocą pipety zostaje wprowadzony plemnik do kom. jajowej. Potem monitoruje sie czy jest odpowiedni stan zarodków a nastepnie wprowadza do macicy kobiety abyz arodek mógł zagnieździć się.

Gość taka sobie babeczka
juz powariowali >> jak mnie wkurwiaja takie denne wypowiedzi, a czy do Ciebie matole nie dociera, ze te dzieci z domow dziecka maja rodzicow i tak naprawde to jest ich zasrany obowiazek zajmowac sie swoimi dziecmi. Czy dlatego, ze ktos jest debilem naplodzil dzieci a pozniej je zostawil to oznacza, ze mam naprawiac czyjes bledy? wiekszosc dzieci w domach dziecka ma rodzicow i nie da sie ich adoptowac. Jestes takim altruisa to bierz dzieci z domow dziecka. Tylko pamietaj, ze czesto adoptowane dzieciaki mimo, ze trafiaja do dobrych domow maja zryte berety, bo maja zryte geny, zreszta nie ma sie czemu dziwic normalni ludzie nie porzucaja swoich dzieci.

Gość Scientyk
metoda in vitro to poprawianie natury bo obecnie wiadomo jak wiele jest w organizmie kobiety mechanizmów selekcjonujących plemniki. Jeśłi nie dochodzi do zapłodnienia to znaczy, że nie powinno do niego dojść. To trzeba zaakceptować.

te dzieci nie mają zrytych genów tylko właśnie psyche bo przeważnie pochodzą z patologicznych domów.

Gość pomaranczowsza
czlowiek jest jedynym zwierzeciem, ktore moze pokochac genetycznie nie swoje potomstwo jak wlasne. a czesto mawia sie, ze jestesmy lepsi od innych ssakow, bo mamy rozum, dusze, emocje wynikajace wyzszych uczuc ... jednak gdy dochodzi do zwierzecego pedu propagowania wlasnych genow, nie przemowia do ludzkich serc nawolywania, ze w sierocincach i szpitalach sa niemowlaki, ktorych nikt nie chcial ... ktore moze to tym przyrodnim rodzicom los ofiarowal, bo naturalni nie byliby dla nich dobrzy ... ale nie, zwierzecy instynkt biologiczny musi byc gora, beda wydawac fortuny i jeszcze z rzadu zdzierac, zeby wlasne lona zaplodnic. slow brak ...

Gość nie dziwie sie
ale kilka zarodkow przy takiej metodzie niestety umiera i dlatego koscioł jest przeciwny, bo robi sie kilka zarodkow na zapas.....zeby byo wiecej w razie jakby co i dlatego, ze to w cholere drogie jest i nie moga ryzykowac jednego zarodka, scientyk zgadzam sie.. mi tak zal dzieci z domow dziecka

Gość ir_is
do juz powariowali - idac twoim ograniczonym tokiem rozumowania -skoro te biedne dzieci w domu dziecka nie maja rodziców widac to im było dane, idąc dalej po co przeszczepy skoro bozia jedno serce dała. Nie zyczę Tobie byś znalazła się kiedykolwiek w sytuacji tych ludzi. Ograniczona istoto.

Gość nie dziwie sie
nie ich wina, ze ich rodzice ich zostawili, nie wszytsko sie dziedziczy moje drogie nieuki, duza czesc roboty przy ksztatowaniu charakteru dziecka, a w zasadzie wieksza to:wychowanie!!!czesto dzieci z dobrych domow, krada, ćpaja..a to dlatego, ze bogaci rodzice, nie maja czasu ich wychowywac, a czasem dzieci z domow, dziecka gdy sa adopotowane potrafia byc tak wdzieczne nowym rodzicom, tak mocno kochac...bo ciesza, sie ze ktos je pokochał

Gość taka sobie babeczka
Arabidopsis >> jasne zryta psyche maja rowniez, ale ryzykuje sie rowniez adoptujac maluszka, ktory nie ma zadnych wspomnien, przeciez nie wiemy jaki on moze miec zestaw genow :o

Ja też myślę że połowa z was nie ma pojcia co to invitro . JA JESTEM JAK NAJBARDZIEJ ZA chociaż wiem że ci co głosowali na PIS SĄ PRZECIWKO

Gość nie dziwie sie
do taka sobie babeczka?co klniesz?nie umiesz sie kulturalnie wyrazac?ale czy to ich wina, ze och rodzice, tacy byli jacy byli, ze narobili dzieci!!??pytam czy to wina tych dzieci?i tak płąca juz wystarczajaca cene, noszac geny tych rodzicow..ale geny nie determinuja wszystkiego!!!

Gość nie dziwie sie
flama , a czy wiesz, ze wiele zarodkow umiera???przy tej metodzie?jak taka madra jestes?uwazasz, ze to jest ludzkie traktowanie.."płodnosci"?

Gość Scientyk
pierdolona cenzura wycina bez ładu i składu !!! Co za idiotkli zatrudnili.

Gość taka sobie babeczka
nie dziwie sie >> jasne to sobie poczytaj troche naukowych opracowan o socjalizacji dzieci z domow dziecka. ir_is >> idac Twoim ograniczonym tokiem rozumowania, mam naprawiac bledy jakis popaprancow? ja nie jestem Matka Teresa. chcesz adoptuj droga wolna ale nie zmuszaj do tego ludzi ktorzy pragna miec swoje dzieci