martifna24 0 Napisano Styczeń 3, 2008 witam, mam pytanie, bo nie moge znalezc odpowiedzi nigdzie. Niedawno rozpoczelam wspolzycie, biore mikrogynon 21, w 11 dzien czyli w dni plodne odbylam stosunek, wczesniej wzielam tabletke o 17 a ok 20 wypilam troche alkoholu i dosc mocno mnie wzielo, rano mialam mdlosci i bol glowy, ale nie wymiotowalam, zastanawiam sie czy nie obnizylam skutecznosci tych tabletek stanem upojenia i czy papierosy moga obnizyc skutecznosc?/ czy chodzi tylko o zakrzepy. Przepraszam jesli te pytania uznacie za glupie, ale jestem swiza w tym temacie, i nie wiem czy mam sie czego obawiac, bo troche sie stresuje, bo nie wiem czy dzialaja te tabletki na mnie. z GORY DZIEKUJA ZA ODP. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anulka156 0 Napisano Styczeń 3, 2008 Co do nazw tabl antykoncepcyjnych jestem zielone też,ale jeśli to są tabl anty, to przecież jak je się bierze to NIE MA DNI PŁODNYCH w ogóle,i alkohol nie osłabia ich skuteczności Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość puela Napisano Styczeń 3, 2008 witam kiedys tez je bralam ponad 4 lata i pilam alkohol i nic sie nie dzialo a co do palenia fajek to tez zdrowo popalalam hehe podobno nie mozna odstawialam je kiedys robilam przerwy miesieczne i wszystko wracako do normy od ok 2 lat nie biore rzucilam picie i fajki urodzilam dzidzie i wlasnie sie wybieram do mojej gin znowu chce zaczac brac nie bawi mnie stres czy w tym miesiacu dostane czy nie poozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anulka156 0 Napisano Styczeń 3, 2008 papierosy też nie osłabiają,zwiększają tylko ryzyko zakrzepicy. Jeśli po alkoholu nie wymiotowałaś to jest ok. I proszę Cię zapamiętaj że podczas brania tabletek anty nie ma dni płodnych....bo to podstawowa info. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mała_agatka 0 Napisano Styczeń 3, 2008 uff ratujcie ludzie :D po pierwsze jakbierzesz tabletki anty to NIE MASZ DNI PŁODNYCH! proszę przeczytaj ulotkę,szczególnie mechanizm działania tych tabletek.jeżeli czasem dojdzie do owulacji to może ona wystąpić kiedykolwiek a nie w połowie cyklu, którego zresztą nie ma. teraz masz sztuczne cykle bez owulacji bez miesiączki! po drugie ALKOHOL NIE WPŁYWA NA SKUTECZNOŚĆ ANTYKONCEPCYJNĄ TABLETEK. skuteczność może być osłabiona jeżeli po spożyciu alkoholu wystąpią wymioty w czasie od 3 do 4 godzin po przyjęciu leku (taki jest czas ich wchłaniania). po trzecie papierosy nie wpływają na na skuteczność, a jedynie podnoszą ryzyko wystąpienia zakrzepicy, dlatego biorąc tabsy nie powinno się palić. przepraszam za ton mojej wypowiedzi, nie chcę krzyczeć, ale troszkę mnie denerwuje to że nie czytacie ulotek albo nie konsultujecie z lekarzami wątpliwości dotyczących stosowania antykoncepcji hormonalnej. no już przeszła mi złość :D pozdrawiam! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
martifna24 0 Napisano Styczeń 3, 2008 no wiem ze nie ma dni plodnych, ale jesli sie boje ze mi alkohol obnizy dzialanie to chcialam podkreslic ze mialam wtedy \'dni plodne\' nie patrzac na to ze bralam tabletki. Dziekuje Wam dziewczyny, bo sie troche stresowalam, a byl sylwester to sie zaszalalo a teraz siadlam i pomylalam po fakcie jak to zwykle bywa :) dzieki, pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anulka156 0 Napisano Styczeń 3, 2008 ale tak jak napisała mala_agatka jak coś zawalisz w tabletkach to nie jest tak że w połowie cyklu tak jak zawsze będziesz mieć owulacje,ona może wystąpić kiedy jej się "spodoba". Nie ma za co dziękować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
martifna24 0 Napisano Styczeń 3, 2008 do mala agatka. wiem ze moglo Cie to zdenerwowac troszke, ale wiesz-w ulotce nie ma opisanych takich sytuacji, nie ma nic o alkoholu i o czasie wchlaniania tabletek. Ale dziekuje Ci serdecznie za wypowiedz, tego rozjasnienia potrzebowalam :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
martifna24 0 Napisano Styczeń 3, 2008 no wiem ze nie ma dni plodnych, ale jesli sie boje ze mi alkohol obnizy dzialanie to chcialam podkreslic ze mialam wtedy 'dni plodne' nie patrzac na to ze bralam tabletki. Dziekuje Wam dziewczyny, bo sie troche stresowalam, a byl sylwester to sie zaszalalo a teraz siadlam i pomylalam po fakcie jak to zwykle bywa :) dzieki, pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mała_agatka 0 Napisano Styczeń 3, 2008 no dobrze już dobrz już się nie denerwuję :D jakbyś jeszcze pytania miała to pisz :) życzę jak najmniej skutków ubocznych podczas brania i po odstawieniu (nie straszę tak z dobrego serducha życzę) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
martifna24 0 Napisano Styczeń 3, 2008 Dzieki Agatka, no skutkow ubocznych nie, tylko raz mnie okrutnie rwaly nogi (bolaly) i teraz piersie bola i sie powiekszaja, ale to chyba normalne przy tabletkach. Po prostu jest jakis glupi stres ze dopiero co sie zaczelo brac i ze moga nie dzialac, a wiem ze kazdy mowi ze dzialaja od razu, no ale taka juz moja natura i mysle ze wielu innych tez ;) aja to bym wogole nie musiala sie kochac- bo wole nie przezywac tego stresu-bo choc jestem dorosla to boje sie rodzicow i wpadki, ale robie to ze wzgledu na chlopaka, oczywiscie mi tez to przynosi przyjemnosc, ale moglabym sie obejsc ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mała_agatka 0 Napisano Styczeń 3, 2008 oj biedulku :D ja mam zupełnie inaczej seks jest wspaniały i nie umiem bez niego żyć. co do bólu piersi to mam nadziejęże ci miną. ale ten ból nogi jest niepokojący, jakby się powtarzał, albo bolało stale to idź do lekarza bo to mogą oznaki zakrzepicy być. tak samo jakby zaczęła boleć rękaalbo kłućw klatce. tylko proszę nie doszukuj się tych objawów. jak przyjdę to idźdo lakarza, jak nie to wszystko jest ok. mam nadzieje że tobie te tabsy podpasują bo cena naprawdę jest zachęcająca :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
martifna24 0 Napisano Styczeń 3, 2008 no bolaly mnie nogi w jedna noc, chyba 4 dzien brania tabletek, ale jest ok, a piersi to troszke bola tak jak na okres- tak jak im sie chce. powiem Ci ze tez nie zmuszam sie do seksu, ale jestem swieza w tym temacie i jeszcze chyba sie nie odnalazlam do konca, ale juz sie ponoc rozkręcam ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mała_agatka 0 Napisano Styczeń 3, 2008 :D to dobrze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach