Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majorka14

Rozwody zagraniczne kto mial, kto przezyl??

Polecane posty

Gość majorka14

jak dlugo trwaly, gdzie zawierane?

Gość majorka14
chodzi mi o slub w polsce a rozwod zagranica. chociaz wiem ze takie rowody z niektorych panstw sa niewazne bez zatwierdzenia sadu

Moja koleżanka miała. Wyszła za mąż (cywilny ślub) w Niemczech. Rozwód miała tam, ale wiem, ze załatwiała również formalności w Polsce, które okzało się, ze nie były kompletne, bo po kilku latach jak chciała wziąść kolejny ślub to coś jeszcze w papierach było nie tak. Ogólnie masa papierków i biegania, jeżdżenia w tą i z powrotem. A żeby było ciekawiej to kolejny ślub w Polsce (kościelny) okazał się nie ważny w Niemczech i tam też musieli brać po jakimś czasie bo papiery nie grały. I tak bidula jest po prawie dwóch rozwodach bo ten drugi jest w trakcie :O Tylko, że tam w Niemczech jest dość ok .

Gość ja sadze ze raczej
Malo prawdopodobne, aby bylo to mozliwe:O

z tego co wiem nie powinno byc problemu. przyjezdza sie do Polski, sklada pozew i czeka na rozprawe, za porozumieniem stron na pierwszej czy drugiej jest po wszystkim. jesli nie da sie przyjechac bierze sie prawnika, ktory wszystko zalatwi od a-z i wysyla tylko papiery rozwodowe i rachunek.

Gość majorka14
czy jeżeli wyszłam za żyda w Polsce a chce wyjśc za Araba w Chinach to mi sie uda ?

Gość długość ma znaczenie
zasadnicze, podobnie jak grubość

Gość majorka14
moj partner skladal paiery podbno w lutym 2006 i do teraz czeka