Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xButterfly22x

Pomocy czy to ciaza?

Polecane posty

Gość xButterfly22x

No wiec 17 grudnia zjadłam ost tabletke Potem mnialam okres. Od 22 grudnia do 31 Wspólzylam z chlopakiem cały czas czy jest szansa na to ze jestem w ciazy ? Nie zaczełam nowego opakowania tabletek ! Bardzo prosze o odpowiec i z góry dziekuje !!!!

Gość jestes w 2 tyg ciazy
zarodek mierzy pare milimetrow, jest pci zenskiej, choc nie wykluczam blizniakow :p

Gość jest szansa i to duża
bo trafiłaś w potencjalną owulację ale po odstawieniu bywa różnie

Gość xButterfly22x
a kiedy moge zrobic test ? i zobaczyc te dwie kreseczki ?

Gość anonimowa jedza
bez watpienia jestes w ciazy! Polemizowalabym tylko z poprzednikiem/ poprzedniczka, co do mnogosci ciazy. Wydaje mi sie, ze to moga byc nawet szescioraczki. Gratuluje!!!!

Gość 10 stycznai test już moze wyka
zać ciążę oczywiście jeśli rzeczywiscie w niej jesteś:)

Gość xButterfly22x
Szescioraczki ? niezałamujcie mnie !!!

Gość xButterfly22x
Nie! Niepiłam

Gość xButterfly22x
Niespoznia mi sie. W pytaniu napisałam ze od 22 do 31 grudnia dzis jest 3 stycznia to jak moze mnie znowu okres ? :)

Gość bubula
to jakim cudem już pytasz? i skąd podejrzenie o ciąży. Czasem trzeba czekać kilka miesięcy po odstawieniu pigułek, żeby zajść. To nie takie proste...

to spokojnie poczekaj do okresu... nie ma sie co narazie rozwodzić nad tym czy jesteś w ciąży czy nie...

Gość evita3284
Cześć dziewczyny, kochaliśmy się z moim chłopakiem 2 razy w najbardziej według naszych obliczeń płodny dzień cyklu a potem następnego dnia rano jeszcze raz, to było jakieś 8 dni temu. Czy to możliwe żeby pierwsze objawi ciąży wystąpiły już po po 5 dniach? bo od kilku dni mam utrzymujące się skurcze w podbrzuszu, bardzo często siusiam, często mam zgagę a od wczoraj mam dziwny ból w plecach w okolicach nerek i po bokach piersi, lekkie zawroty i bóle głowy szczególnie wieczorem. planowy Okres dopiero za 9 dni. Czy mogę być w ciązy czy sobie tylko wmawiam, bo chyba bym chciała żeby to była jednak ciąża:)

nie wiadomo, równie dobrze urojona, jak prawdziwa, zrób sobie test najlepiej :) zycze powodzenia

Gość evita3284
dzięki, wiesz chciałabym więc możliwe że trochę sobie wmawiam;) ale czas pokarze. Pozdrawiam

Gość evita3284
A czy myślicie że test zrobiony po 10 dniach będzie w ogóle wiarygodny?

wiesz, ja przez miesiąc wmawiałam sobie że ból piersi i to że mi sie powiększają to objaw zbliżajacej sie miesiączki. Dopiero mdłości zaczęły mnie zastanawiać :)

Mam pytanie a raczej pełną głowę obaw. Staramy się z mezem o dzidziusia. Ostatnio okres miałam 8 grudnia a dzisiaj zaczełam krwawić. (nawet jakby był to okres to nigdy nie miałam przed termienm zawse wręcz przeciwnie) Bardzo mnie to dziś zmartwiło. Tak bardzo pragne miec dzidziusia, calutki miesiac zawziecie sie staralismy a tu dzisiaj co... krwawienie(lub okres) Nie wiem juz co mam o tym myslec. czy mozliwe jest ze jestem w ciazy?? Prosze o wasze opinie porady

evita: test zrobiony w 10 dni od współżycia z prawdopodobnym zajściem jest raczej mało wiarygodny. Test wykonuje się najwcześniej po 6-ciu dniach od zagnieżdżenia zarodka w jamie macicy, bo od tego momentu hormon hcg wzrasta gwałtownie. Zagnieżdżenie następuje mniej więcej w 7 do 10 dni od zapłodnienia jajeczka, więc: zapłodnienie + 7 do 10 dni (zagnieżdżanie) + 6 dni od zagnieżdżenia (na testach piszą od zapłodnienia). Dlatego właśnie zaleca się robienie testu w 14 i więcej dni od dnia współżycia, które miało zaowocować ;).

szarachmurka, jeżeli owo krwawienie wygląda mniej więcej tak: śluz, w którym pojawiają się nitki krwi, to może i ciąża. Jeżeli to mocniejsze krwawienie to może być to okres. Jeżeli staracie się o dziecko to obserwuj siebie (pomiar temperatury, obserwacja śluzu, żeby określić owulację). Ja zastosowałam testy owulacyjne po 6-ciu miesiącach bezowocnych starań (o czwarte dziecko). Poskutkowało. Testy mają szczegółową instrukcję co i jak robić. Co do częstotliwości starań to należy pamiętać o tym, że współżyjąc codziennie wcale nie ma się większych szans. Plemniki są przez to słabsze, niedojrzałe. Najlepiej co 2-3 dni. Wiem, że łatwiej wtedy stracić dzień owulacji, ale przy testach owulacyjnych są większe szanse trafienia.