Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Intertmediatt

Polska to kraj biedy i ubostwa

Polecane posty

Dla mnie prawie nie ma ludzi normalnych w Polsce w szczególności. Pieniądze to jedno.. traktowanie pracownika dwa.. Nie doczytałaś. ( w sensie:nie jesteś stąd?) } A to Warszawiakowi wystarczy przejechać do Raszyna. Nie musi szukać daleko.. Już jest obcy i nie pożądany na chodniku. Debile są wszędzie.. jednak wśród Duńskich debili żyło mi się lepiej.

to efekt 50 lat komunizacji Narodu . tepienie autorytetow prawdziwych. a wynoszenie na stanowiska debili. bezmyślnośc króluje wszędzie. bo nadal postkomuchy są zainstalowani i Ci którym im gorzej tym lepiej.

hellish... jedziemy: - jak nie masz okularów Gucci Dolce Gabbana Louis Vitton jesteś zerem - jak nie masz taty okulisty(chirurga, prawnika etc) to nigdy nim nie zostaniesz - jak jesteś z europy wschodniej zdecydowanie jesteś dziewczyną z naturalnie wrodzoną duszą k.rwy która chce ukraść mi narzeczonego - jak jesteś z afryki jesteś brudasem - jak jesteś arabem jesteś terrorrystą ( nawet jak jesteś z katolickiej Syrii) - jak masz obcy akcent koniecznie natychmiast od razu bez zwłoki należy zapytać cie skąd jesteś? by następnię wyrazić odpowiednią miną szacunek(bo papież) albo pogardę (bo bieda,zój, gnój i pola uprawne) - bo jak nie połykasz z zachwytem ślimaków i 40letniego wina to jesteś prostakiem bez kultury i obycia ITD ITD ITD aż za ciężko wymienić ... Dla odmiany w Polsce: - panowie przepuszczają panie przez drzwi - starzy ludzie nie są podli, nie spoglądają z nienawiścią na młodych - studentki nie są pałowane przez policję (patrz strajki na sorbonie) - zwierzęta nie są przymusowo kastrowane - mandaty można zapłacić (nie są atronomiczne) - szkoły są publiczne, a nie dla bogaczy - ludzie oceniają cię po tym jak gadasz a nie jak wyglądasz - gadasz swobodnie po polsku i nie martwisz się jak brzmi twój akcent - sklepy są otwarte po 19.30 - nie ma siesty w czasie której nic nie załątwisz - wykładowcy nie są na sprzedaż (niewielu) - nie ma stereotypu kobiety albo świętej-matki albo k.rwy - można zjeść zupę z makaronem i nie kręci głową z obrzydzeniem - można zjeść super dobre rzeczy nie przetworzone genetycznie - można wyjść do baru i poznać fajnych ludzi, kontakty międzyludzkie nie są sztywe i napuszone ETC ETC

unijny liberał - a co maja, kurde, autorytety do czyjegokolwiek zycia?! la_parisienne - ile ty w polsce zylas? bo az mi sie nie chce wierzyc, ze kiedykolwiek :D

wyjechałam jak miałam 22 lata, w tym roku skończę 27:D po początkowym zachłyśnięciu się (dzikim) zachodem ( i od nowa uahahaha buahahaha) nadszedł czas na refleksje i włączył mi się zmysł krytyczny ( albo mózg jak kto woli):P po paru latach spędzonych we włoszech i francji, zarówno w kodycji studentki jak i pracownika ( w tej chwili symultaniczie) roszczę sobie prawo do oceny Europy i im bardziej ją oceniam, tym bardziej chcę do Polski!:):):) i nawet te nasze małe polskie paradoksy mi nie przeszkadzają, lepsza polska kaczka niż obce łabędzie:)

la_parisienne ---> zgadzam się z twoim ostatnim zdaniem ekhmmm pięknie to napisałaś khm ;) W Polsce nie jest wcale tak zle a z czasem i to szybko będzie coraz lepiej : ) nasz krytyczny stosunek jest głównym powodem niskiej smooceny naszego kraju i nas samych. Nie możemy być nadal tak krytyczni,zamknięci i nienowocześni w stosunku do Europy.Jeżeli nadal będziemy patrzeć przez pryzmat Polaka który woli być samolubny i uważa swój kraj za stolicę biedy i ubóstwa nie dojdziemy do tego tak szybko ;) Jeżeli Anglia potrafiła pogodzić sie i zasymilować z Szkocją i Irlandią dlaczego my nie możemy pogodzić sie z Niemcami ? :| jeżeli w Polsce chcecie mieć tą Anglię to zacznijcie od podstaw zmieniać ten kraj na jej wzór ale zachowując rzecz jasna naszą kulturę :|

Gość a ja dodam że
POLSKA JEST OK!:D:D:D

przyszly polityk --> to Niemcy nie chca sie pojednac z Polska a konkretnie uznac naszej zachodniej granicy na Odrze i Nysie a Polska OK nie jest i jeszcze jakis czas nie bedzie :P

Gość każdy kto ma nicka
e tam zrzędzicie...

Gość aaaaaaasaaaaaaaaa
upupup