Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Intertmediatt

Polska to kraj biedy i ubostwa

Polecane posty

Gość Intertmediatt

Takie jest moje zdanie

Gość fdse
i syfilis zapomnieliscie dodac

myślę , że niestety ta zawiśc i głupota to również cecha tych , którym jest lepiej . no nie wszystkich oczywista. ale zeszmacono godnosc pracy, uczciwośc i autorytety. a zawisci nie ma gdy wiemy , że kariera uczciwa i zasłużona. i jednak stac na podziw. np. Małysz czy dobry uznany aktor bądz naukowiec. znając mechanizmy i skutki tych mechanizmów robienia biznesu w Polsce [ wyjazd większosci młodych - przedsiebiorczych ludzi z kraju] zachodzi podejrzenie jak to sie stało , że niektórzy się jednak dorabiaja . przecież z korupcja się walczy.

Niestety taki są fakty.. i to oczywiste że wszystkich do worka bieda wrzucić sie nie da. { dodałabym głupotę i zawiść dla tych, którym jest lepiej } W związku z czym zostało wypowiedziane to zdanie ? Jak ktoś jest biedny to jest głupi ? Oczywiście masz prawo do takiego światopoglądu. I dziwić sie że w tym kraju księża opływają w bogactwo.

Gość fdse
Jak ktoś jest biedny to jest głupi ? paris hilton i doda są bogata . CZy jest mądra ? RAczej nie . JEsli juz to idą po trupach oraz nie zwracaja uwagi na nic.

kariery Dody i innych to postmodernizm. czyli znizanie sie do poziomu populizmu. czyli robienie z profanum sacrum. sztuka powinna podnosic poziom wrazliwosci na piękno i intelektu a tu idac z trendy wynajduje sie obiekt taki jak np. Doda i lamnsuje i lansuje podobnie jak Heńka Kościelniaka by zarobic. gdyby kultura byla na wyzszym nieco poziomie to nici by byly z kariery,.

Gość
niestety masz rację... :(

Gość fdse
niekoniecznie . Niektorzy zarabiaja i sa bogaci dlatego , ze potrafia z siebie zrobic pajaców dla kasy. Wiele ludzie nie byłoby w stanie tak sie ponizyć dla kasy i oni sa biedni . Bogatym mozna byc w rozny sposob .

Myrevin - ej, ale ja nie mowie, ze jak biedny to glupi, bynajmniej. to oddzielne cechy: a. glupota - niezaleznie od stanu posiadania b. zawisc dla tego, komu lepiej - --------||-------- sorry, jesli ktos zle zrozumial :)

Polska to normalny kraj normalnych ludzi.I nigdy nigdzie indziej nie będziecie U SIEBIE. \"Ile cię trzeba cenić ten tylko się dowie kto cię stracił... \"

Gość fdse
czy hasło saleta ciągnij fleta jest bardzo wyszukane ? TAk sie doda wypowiedziala do Przemka. Sa ludzie ktorzy dla kasy dadza sie zeszmacic , a media tego potrzebuja . Ludzie zyja sensacja.

trzeba przyznac , że piniedze a raczej ich zdobycie to jednak cięzki chleb. trzeba jednak coś poświęcic. za leżenie tylko chyba prostytutce płacą. i dobrze. ona tez ma ciężko.

--> la_parisienne Przykro mi.. w Danii czułem sie bardziej \"u siebie\" mimo iż języka nie znam. Tu się czuję wyalienowany.. :o

Gość fdse
Wlasnie wlasnie . To ze biedny nie znaczy ze bardziej zawistny . Wydaje mi sie ze bogaci zazdroszcza jeszcze bogatszym i to sie tak nakreca. .

Gość
ten kto nie potrafi kombinować nie ma zbyt wielkich szans na odniesienie sukcesu... nie wiem czy tylko w Polsce, być może w innych krajach jest podobnie, w każdym razie cwaniactwo jest naszą cechą narodową

Gość fdse
bo jak ktos ma milion to ma kompleksy do tego ktory ma kilkaset milionow albo kilkaset miliardow.

la parisienne - z "I nigdy nigdzie indziej nie będziecie U SIEBIE" :) hm, takie zjawisko u nas jest powszechne chyba, ze jak osoba A nie zyska czegos na sukcesie osoby B, to osoba A bedzie dazyla do zniszczenia tego sukcesu osoby B

Długo nie.. Duńczyk, który nami rządził znał polski.. Nawet w pracy jest inne podejście do pracownika.. nie chce mi się o tym gadać.. humor mi się psuje.. tam z ochotą szedłem do pracy.. tu.. za o wiele cięższą pracę.. nie zarabiam nawet 1/4 tego co tam.. E.O.T. Na ten temat..

fdse - wiesz, ale taka bezsensowana zawisc pod tytulem "glupi ma szczescie" (na zasadzie bo jak ktos, to glupi, ale jak ja, to wlasna ciezka praca) przy jednoczenym nierobieniu niczego sensownego co przyblizy do np. dobrobytu, lepszego zycia itp.

Gość fdse
trzeba przyznac , że piniedze a raczej ich zdobycie to jednak cięzki chleb. trzeba jednak coś poświęcic. za leżenie tylko chyba prostytutce płacą. i dobrze. ona tez ma ciężko. W wiekszosci przypadkow ciezki , ale nie zawsze . NIektorzy maja talent do robienia pieniedzy i sie przy tym specjalnie nie wysilają , bo one jakby same do nich przychodzą.

hellish ... nie wiem gdzie jesteś, ale uwierz mi, że najlepiej na własnym chodniku, bo gdzie indziej ZAWSZE się znajdzie taki ktoś kto mimochodem zauważy że ...aha ... hmmm... jesteś z Polski...( w sensie:nie jesteś stąd?) nawet w takich pieprzonych metropoliach (uhahaha buhahaha) jak Paryż, gdzie wydawałoby się że jest więcej obcokrajowców niż Francuzów (identyczne doświadczenia posiadam z włoskich kosmopolitycznych wioch) :D myrevin... pieniądze to nie wszystko, ważne jest (przynajmniej dla mnie) bycie wśród NORMALNYCH ludzi (a tacy made only in Poland:) pozdrawiam:D

Gość fdse
tak jak niektorzy maja talent do malarstwa , a wiekszosc ludzi chocby niewiem ile malowała to nigdy nie zostanie Picasso . TAk samo wiekszosc ludzi nawet jesli duzo bedzie pracowała czy sie uczyła to nigdy nie zarobi kilka milionów zł w cuągu roku , bo nie ma talentu . Do wszystkiego trzeba miec talent nawet robienia pieniedzy.