Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mam pomyslu na nicka

REPERTUAR DLA ORKIESTRY

Polecane posty

Umowilismy się z ludzmi z którz beda grac na naszym weselu że przeslemy im kawałki jakie chcieli byśmy usłyszeć.. tylko że jakos teraz nie mam pomysłow.. może ktoras z Was tez zbiera piosenki na swoje wesele i mogla by mi poradzic.. :)

Gość sunflowerka
Z moich obserwacji wynika ze nie ma co się rzucac na bardzo ambitną muzykę, bo potem ludzie slabo się bawią. Paradoksalnie im więcej disco polo tym lepsza zabawa. Ale kto co lubi:-) U mnie bedzie mieszana muzyka. Wazne, zeby zespol byl naprawde dobry, porządni wyksztalceni muzycy, a nie jakas amatoryszczyzna:-)

Gość fakt muzyczka musi być
skoczna i taneczna, doco polo się najlepiej sprawdza, jedynie nie lubię głupich zabaw typu pompowanie dupą balonów, ubieranie majtek itp.

Gość sunflowerka
A co myslicie o Brodce "Mial być ślub"? Dla mnie to taka wymiana za "windą do niebieba". Wiem , że teraz graja wlasnie Brodkę na weselach. Szkopuł w tym ze i "windą do nieba" i "mial być slub" to piosenki o nieszczesliwej milosci. Ale Brodkę bardzo lubię i ta piosenka pewnie bedzie na moim weselu :-)

Gość sunflowerka
a nie pamietam czy akurat "let's twist again" bylo na ktoryms z weseli na ktorych bylam, ale wszystko jest do dogadania:)

Gość podpowiadacz
zespół muzyczny twist gra Twist againg i rockandrola a jak graja spidi gonzalesa. dobrzy są. mają muzę od lat 60 po najnowsze. oto ich stronka www.twist.abc.pl

...układanie repertuaru weselnego??dziwne to!!..może z wyjątkiem kapeli,która perwszy raz gra na weselu,bo wykonując inny rodzaj muzyki byli no powiedzmy mało widoczni...Na wesele starczy 120 dobrze wykonanych kawałków przy których jest pewność,że goście będą się dobrze bawić.Kapela napewno spełni waszą prośbę..np.kilka waszych ulubionych utworów,ale bez przesady...kapela to nie d-j :)

Zgodzę się,że dziwne jest układanie repertuaru orkiestrze, bo jak mam dobry zespół to nie powinnam się przejmować doborem muzyki,bo oni sami lepiej będą wiedzieli co zagrać(wkońcu oni są nie pierwszy,nie dwudziesty,a nawet nie setny raz na weselu tylko już mieli ich całą masę),no a jeśli zespół jest mało profesjonalny i składa się z murarzy,elektryków itp. to możesz sobie wymyślać,a zrobisz tylko katastrofę. Nie twierdzę,że nie można zasugerować kilku ulubionych hitów,ale jeśli podpisuję umowę z kimś to znaczy,że zgadzam się z tym co robi i mam zaufanie. Mnie się wydaje,że takie narzucanie komuś,że się ma nauczyć 50 piosenek bo ja je lubię, jest nie na miejscu i to tak jakby komuś wkładać ręce do garnka. Także podsumowując lepiej się zapoznać z zespołem,jego podejściem,repertuarem,a potem podpisywać umowę,a nie później wymyślać całą masę udziwnień,które mogą też w pewnym sensie zaszkodzić dobrej zabawie na weselu. Ale to tylko taka moja opinia;) Pozdrawiam!

hej :) wiem wiem, nie ma sensu ukladac im repertuaru jesli sa dobrzy powinni sami przedstawic takowy ale chciala bym podac im kilka pomyslow - sami mowili o tym, bo moze oni akurat czeos nie graja, albo cos szczegulnie nam sie podoba.. a ja sama szczerze mowiac .. chcialam zastapic kilka ich kawlkow moimi :) tzn kilka kawalkow typu " miala baba koguta" na chociazby 'lets twist again' , wiem ze disco polo sie sprawdza na weselach i wiem ze nie zabraknie na moim chociazby 'jestes szalona' ;) hehe.. ale bez disco w stylu ' bialy mis' ' karuzela' :/

...pod warunkiem,że ktoś z twoich szacownych gości nie poprosi o.....białego misia ,powiedzmy tak dla jaj...he,he:) :)

mysmy wczesniej tez chcieli tak zrobic ale facio z orkiestry powiedzial nam ze z doswiadczenia nie poleca tego z tego iż wzgledu że to sie nie sprawdza widza przy czym jak sie ludzie bawia i poprostu graja tak aby goscie byli zadowolonei

Gość tumi
Nie ma nic głupszego jak ustalanie repertuaru zespołowi na wesele To idiotyczne i napewno sie nie sprawdzi.A jak ktos chce ustalać to niech sie dobrze zastanowi czy chce sie bawic na swoim weselu czy chce sobie posłuchac pewnych utworów jak tak to proponuje posłuchac ich z CD w domu lub samemu sobie właczac ze sprzetu audio na swoim weselu.

ojej, ni eunos sie tak.. tumi.. heh, ja tylko pytalam goscie sami nam powiedzieli ze jakbysmy mieli jakies pomysly, przeciez fajnie jest uslyszec tez to co chce sie slyszec, jakis kawalek ktory dobrze nam sie kojarzy, cos 'naszego', mojego i mojego chlopaka/meza, cos co kojazy sie dobrze mi i przyjaciolkom bo np dobrze sie kiedys na jakiejs zabawie bawilysmy przy tym.. no ale mniejsza z tym, w sumie nie pytalam czy jest sens ukladac taka liste czy nie tylko czy macie jakies pomysly..i dziekuje tym co napisali a nie wymadrzali sie.. :)) pozdrawiam i oby wam gralo wszystko to co chcecie i to jak chcecie ;)