Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Wujek Kaźmirz

Dostałem podwyżkę 200 zł !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

On nowego roku co miesiac mam 200 zł więcej do wydania bo rzuciłem fajki. I gdzie są ci co mówili że PO nie da podwyżek ? No gdzie ? Już są efekty. PIS nie rządzi, nerwów mniej i można rzucać do czewgo i was namawiam.

Gość no chyba że tak
:D biedactwo PiS go denerwował a teraz ma satysfakcję bo dostał całe 200 zł

Gość no chyba że tak
sprzedałeś się :p za 200 zł

A jeśli ja nie palę, to co mam rzucić aby dostac podwyżkę? Ponadto warto przypomnieć, że dostaniesz też większą pensję od stycznia z powodu zmniejszenia składki rentowej. I to wprowadził PiS, PO usiłowało zablokować, ale systemy informatyczne ZUS-u nie chciały poddać się cudowi, i z blokady nici. Rozumiem więc, że te pieniądze ze składki, oddasz Kaczyńskiemu, albo przeznaczysz na odszkodowania dla wysiedlonych Niemców.

A za co ja mam PISowi oddawać ? Co oni dla mnie zrobili ? Jakie mają zasługi ? Jedyne co zauważyłem to podzielili naród na inteligentnych bogatych i biednych głupich których można sobie wokół palca owinąć. Na szczęście naród do końca nie zgłupiał co pokazały wyniki wyborów. To że mamy mniejszą składkę i zarobimy więcej od stycznia to nie ma co przypisywać PIS-owi bo to był zabieg pod zbliżające się wybory więc jest to raczej działanie na szkodę skarbu państwa. Pozdrawiam

Dla Ciebie Wujku, jakby PiS willę Ci za darmo postawił, to byś powiedział, że to cud Tuska. Obniżenie składki rentowej zaplanowała i wprowadziła Gilowska na początku 2007 roku- pierwszą transzę obniżki dostałeś od połowy roku, kiedy nikt jeszcze nie miał pojęcia o wyborach. Życze większej wnikliwości i uczciwości. No i życzę dalszej ślepej wiary w cud dokonany przez PO.

Gość gwoli ścisłości
do on-warszawa: Gdy PiS wprowadzał obniżkę składki rentowej, PO wrzeszczało, że obniżka jest za mała i gdyby oni (czyli PO) rządziło, obniżka byłaby większa. Strasznie sie PIsopwi oberwało za małą obniżke składki rentowej ;) Gdy PO wygrała wybory, zapowiadali zmniejszenie dziury budżetowej do 10 mld (g...o z tego wyszło jak wiemy) i w związku z tym ogłosili, że konieczne Będzie wycofanie się z drugiego etapu obniżenia składki rentowej, poniewaz budżet tego nie wytrzyma. Nastraszyli, nastraszyli i ... w efekcie sami się przesttaszylli reakcji, jaką tą zapowiedzią wywołali i w efekci mamy to, co uchwlił jeszcze PIS czyli drugi etap obniżki składki rentowej (łacznie 9% chyba)

a ja sie cieszę jak dostają pielęgniarki podwyzszkę

Ja pamiętam co krzyczało PO, natomiast Wujek ich wyborca, widać nie. Coż poczeka pół roku i zobaczymy czym sie zachwyci.