Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia z.

odstawilam po roku czasu tabletki na miesiąc...PYTANIE

Polecane posty

Gość kasia z.

po roku brania pigulek Diane 35 odstawilam tabletki na miesiąc, teraz jestem na przerwie . za 2 tygodnie ide do gina by przepisał mi nowe... mam pytanie...po jakim czasie po odstawieniu diane (ostatnia tabletke wzięłam na tydzień przed Wigilią) moze pojawic mi sie prawdziwy okres... i czy mozna zaczac brać pigułki np w pierwszym lepszym dniu w miesiacu czy to wprost MUSI byc 1 dzien cyklu... dodam ze to odstawienie jest mi wybitnie nie na rękę i w ogóle ;) ale lekarka zmusila :)

to dziwnie Cie zmusila bo przerwa na miesiac praktycznie nic Ci nie da poza rozregulowaniem.

Ja robic przerwy to minimum 3 miesiace, okres moze Ci przyjsc w kazdym dniu, byc moze przyjdzie Ci tak jak przy braniu tabletek- ja tak mialam, ale rownie dobrze mozesz poczekac dluzej.

Gość kasia z.
o do diaska...babka mi powiedziała ze MUSze zrobic przerwe i MUSZE zmienic tabletki .... grrrrrrr trzeba isc do niej jak najszybciej :/ najgorsze jest to ze mam kiepskie zaufanie do prezerwatyw a w lutym wychodze za mąż i chcę się cieszyć miesiącem miodowym :(

Pierwszy cykl jest jeszcze sztuczny (może być owulacja, ale masz na początku te 7 dni \"potabletkowych\", organizm musi dopasować się do własnego rytmu), więc rzeczywiście taka przerwa nie ma sensu. Sens miałaby tylko wtedy, gdyby coś Ci się działo i trzeba by sprawdzić, czy to od tabletek. Choć i wtedy 1 miesiąc nie byłby miarodajny.