Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

obca

jestem chora pomocy

Polecane posty

Witam. Wynik badania ultrasonograficznego .Sutki gruczolowe , w prawym na godz.10 guzek lity 16 mm . Zrobilam biopsje. Brak komorek rakowch.Ale trzeba sie tego pozbyc.Tak mowil lekarz .Czy ktos mial taka operacje?Napiszcie prosze jak to wyglada czy musze dostac narkoze czy tylko znieczulene.Czy po tym trzeba zostac w spitalu czy wychodzi sie do domu.Lekarz powiedzial ze zrobimy male ciecie i bedzie ok.Napiszcie prosze.

Gość pewna nie jestem ale to chyba
tylko zabieg jest. a jesli tak to wytna Ci to i zaraz pojdziesz do domu. Ale 16mm to wielkie..;/

Gość z Wrocławia
ja jestem po takim zabiegu

Z wroclawia napisz cos .Prosze albo moj nr gg 7751052 jestem teraz

Gość z Wrocławia
Sama sobie wymacałam guzka 0,7 mm. Tez kazali mi go wyciąć. Po pierwsze dlatego, że prawdopodobnie będzie rosnąć, po drugie dlatego że jedynym skutecznym sposobem zbadania czy jest on łagodny czy złośliwy jest badanie histopatologiczne. Biopsja daje jakiś wynik, ale do badania pobierany jest wtedy tylko fragment tkanki a nie cały guz. Istnieje więc ryzyko, że do biopsji pobierze się "zły" fragment. Zrobili mi to w znieczuleniu miejscowym, w gabinecie zabiegowym przystosowanym do zabiegów operacyjnych. NIC nie bolało, nawet nie poczułam jak mi wbijali igłę, aby podac znieczulenie. Zrobili nacięcie 2,5 cm. Zabieg trwał jakieś pół godziny. Potem poszłam do domu. Ból w trakcie gojenia był minimalny, nie potrzebowałam srodków przeciwbołowych. Zabieg miałam 21 września 2007. Po 10 dniach zdjęli mi szwy. Teraz mam blizne ale smaruję ją i jest już troche bladsza. Jeszcze ją mocno widać ale wiem, ze trzeba długo smarować aby był efekt.