Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ninkkaa

Jak powinno się scielić łóżeczko i wózek?

Polecane posty

Gość ninkkaa

Łóżeczko: 1. Materac 2. Ceratka 3. Prześcieradło i co dalej? podzuki sie nie daje, a co do przykrycia kocyk? a moze śpiworek? A wózek: Czy na dno cos powinnam kłaść np. koc, lub jakis specjalny podkład czy skoro jest nosidełko to to wystarczy - i czym przykryć dziecko - grubym kocem akrylowym? Dodam, że mala urodzi sie na koniec stycznia

po co ceratka? łóżeczko: - materacyk - przescieradełko - zamiast poduszki cieniutki reczniczek - kołderka ja małą na początku trzymałam w rożku ok.2 tyg ceratke gdy masz dziecko w tetrowych pieluchach wózek: - wkładka (była w wózku) - cienki kocyk lub coś fajnego ładnego - przykrywam teraz grubym kocem nosidełko na początku wyłożyłam kolorową flanelową pieluszką

Gość ninkkaa
Czyli rożek wystarczy do spania? Troche boje sie kołderki żeby sie nie przykryła na buzi w nocy..

Gość CERATKA
ceratka tez nie rezygnuj z niej,roznie bywa, niech sie wydarzy cos nieprzewidzianego,czasami polozysz na moment dzidziusia podczas przewijania lub przy innej okazji bez pieluszki na golaska, z gola pupe nawet na min. i akurat wtedy bedzie nipodzianka, i materacyk zniszczony, ja klade ceratke, chociaz uzywam pampersow, i do tej pory jest sucho, ale nigdy wszystkiego nie przewidzisz :)

Lozeczko: Materacy ceratka (na wszelki wypadek, slina, zle zapieta pielusia- wszystko mzoe sie zdarzyc;) przescieradelko (mieciutka frotka?) Dzidzius rozek przez pierwszy miesiac potem moze koluderka, albo wiekszy rozek (te standardowe na za dluzo sie starcza) czasem jeszcze mzoe kocyk WOZEK na dno jakis kocyk, nop z polaru DZIDZIUS w rozku i przykryty kocykiem jesli dziecko ma sie urodzic w styczniu to szczegolnie