Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja schudłam 14 kg

schudłam i jest mi zimno...

Polecane posty

P-I-N-K ---> no tak ale anorektyczka jest też zazwyczaj wychudzona bo wybacz ale nie spotkałam grubej lub normalnie wyglądającej anorektyczki :P no chyba, ze juz po leczeniu kiedy waga wraca do poprzedniego stanu

Gość ja schudłam 14 kg
miałam robione miesiac temu badanie na hormony tarczycy i jest wszystko ok.... ale jak nerwy nie rozumiem... mozesz rowinąc temat??

ja miałam podobnie, schudłam w pół roku niemal 30 kg (na podobnej zasadzie co załozycielka, dużo warzyw, witaminy łykałam itp) i jesienia stwierdziłam ze jest mi chorobliwie zimno, nigdy tak nie miałam, w domu 24 stopnie, rodzina w krotkich rekawkach a ja 2 swetry, stwierdziłam ze to pewnie przez to ze schudłam i nie mam warstwy ochronnej tłuszczu.... w styczniu stwierdziłam ze zrobię kompleksowe badania , koleżanka poradziła mi bym zbadała tarczycę... wyniki miałam rewelacyjnie dobre, żelazo - świetny wynik, az lekarz był zaskoczony, ale tarczyca i wynik tsh miałam 32, a norma jest do 4!!! gdy zaczęłam czytać o niedoczynności tarczycy to okazało sie ż esie przy niej tyje, prawie z powietrza, a ja ostatnie pół roku to co miesiąc byłam grubsza- wcale się nie objadałam to uczucie zimna wynikałało z chorej tarczycy, jestem pod kontrolą endokrynologa, w tej chwili mam wynik tsh 10, jest mi jeszcze zimno, ale mniej... endokrynolog był zaskoczony że udało mi się schudnąć przy tej chorej tarczycy i powiedział, ze ta choroba nie miał nic wspolnego z odchudzaniem

no wlasnie :) ja tez kiedy nie jestem w domciu to nie jem bo mi szkoda kasy i w ogole jestem oszczedna. ale jak wracam na weekend czy swieta to po prostu nie pozwalaja mi o tym zapomniec. szczegolnie babcia i mama eh :) coz. ale postaramsie moze . cwicze swoja silna wole. przede wszystkim wprowadzilam w zycie cwiczenia i to dzieki nim jestem lzejsza o 10 kg prawie eh :)

Gość ja schudłam 14 kg
ja nie lubie gimnastyki, ale uwielbiam wprost tanczyc... każda impreza wiaze sie z kilkoma odzinami na parkiecie w ciaglym ruchu, nie można mnie wprost stamtad sciagnąć... po sylwestrze to nog nie czułam... a no i basen... lubie baaaaaardzo plywac i basen duzo daje jesli chodzi o sylwetke... a wiosna jak jestem w domu to w ruch idzie rowerek bo tez lubie sobie pojezdzic

Gość ja schudłam 14 kg
robilam bo miałam inne problemy zdrowotne i lekarz mi powiedział ze mam takie dobre wyniki ze nie ma sie do czego przyczepic

Gość ja schudłam 14 kg
ktos napisał cos na temat nerwów moze to to ?

Gość Nie straszcie dziewczyny
anoreksja... zimno Ci jest dlatego ze kiedys Cie tluszczyk okrywal a teraz nie. :) sprobuj codziennie rano poskakac 5 min na skakance np to sie rozgrzejesz. :) powodzenia i bedzie dobrze. :) trzymaj sie. :)

Gość primo to jest zima
i minus 13 stopni więc chyba normalne... mi też jest ciągle zimno, codziennie biorę gorącą kąpiel

Gość gjhk
o matko... mam identyczny problem. Z 85 kg schudlam do 56 i jest mi tak zimno ze jak pomysle sobie o polu to zamarzam w myslach. Chodze w gofach,grubych swetrach , w szkole laze od kaloryfera do kaloryfera...uwazaa mnie za dziwczke. Paznokcie mam cale sine, palce zimne jakbym wyszla z trupiarni. A najgorsze jest to ze np. dzis tanczylam intensywnie przez 1,5 godz. i wogole sie nie rozgrzałam. Poczulam tylko ze chce mi sie pic. Nic wiecej. Gdy kolezanka mnie dotkla przestraszyla sie ze jestem taka zimna. Coz ze mna jest nie tak? Mam tego dosc i czekam na lato...

Gość ja schudłam 14 kg
ja też.... jak ja lubie lato... to jest jakies nienormalne no...

Gość gjhk
no nienormalne...utrudnia zycie jak nie wiem co. Ja dzis mialam takie sine usta ze wszyscy sie mi dziwili... Moze na jakies badania trzeba sie wybrac?

Gość ja schudłam 14 kg
tylk oze ja zrobilam duzo badan i wyniki mam takie ze jestem zdrowa jak kon a zimno dalej... przyjdzie lato bedzie cieplej pocieszam sie tak

Gość ja mam tak samo
schudlam z 12 ? kg poszlam do dietetyczki na pomiary - wyszlo mi kolo 21% tluszczu :) czyli w normie (od 18-22 % norma bodajze) ale w niektorych miejscach ciala serio mam praktycznie minumalne ilosci tuszczyku, brzuch czy uda posladki okragle :P no i od tego czas jest mi czesto zimno ...a;e TO NORMALNE JAK JEST SIE SZCUPLYM.. poprostu wczesniej nie mialyscie porowanian bo bylyscie grubsze duzo ...a jak kilka lat temu bylyscie dziewczynami w LO to ciagle w ruchu czy nawet nie myslalyscie o tym ze zimno bo inne problemy;) mam rade NAKLADAJACIE WIECEJ sweterkow :) moja siora jak sie spotkamy ma na sobie 6-7 warstw od podkoszulka do kurtki :D trzeba sobie radzic a co do PINK - dziewczyno nie wysnuwaj jakis pokracznych wnioskow ze autorka jest anorektyczka - pewnie sama masz/mialas problem z ta choroba i teraz wszytskim naokolo chcesz go zmowic :/ masz swoje teorie dziwne bo z twoich opowiesci wyszlo ze anorektyczki nie musze byc chude ale ich czujniki na zimno dzialaja za bardzo :D naprawde 1 slysze :Dto moze receptory zimna maja anoreksje?

Gość Mieszana
To brak witamin, minerałów! ujemne skutki odchudzania!! Ale Wam przecież chodziło o szybki modny na kafe spadek wagi, a nie o zdrową dietę. To macie jej efekty. Chore laski!

Gość blehule
ja mam ten sam [rpblem co Ty jakbys widziala siebie w Twoim przypadku i czekam do wiosny z upragnieniem nie wyobrazam sobie jak przetrwam ta zime

Gość tak tak jasne
mozesz wytumaczyc jaki ma zwiazek niby "brak witamin" do odczuwania zimna ?:) i skad wiesz ze ktorej z nas ich brak ?? ZAZDROSC moja droga :) jak dalej bedziesz sie szarpac poprostu zadam ci pytanie ile wazysz i bedzie odpowiedz o co ci chodzi :D

Gość rtgrtu
moim zdaniem to nie zazdrosc... wiem co mowie.Schudlam duzo w krotkim czasie. Teraz wolalabym byc dalej na diecie i chudnac wlolniej niz tak gwaltownie.

Gość ja schudłam 14 kg
a kto powiedzial ze w krótkim czasie?? mi to zajęło ponad 8 miesięcy... to jest krótko? ludzie chudną 20 - kilka kilo w kilka miesięcy... poza tym bardzo częstym objawem niezdrowego odchudzania sa zaburzenia miesiączki... ja mam wszystko jak w zegarku... a co do tych witamin i minerałów to ja codziennie łykam witaminę C w mojej diecie jest duzo warzyw owoców ryb a przede wszystkim nabiału a poza tym miałam robione badania krwi i wszystko jest w porządku, nie mam anemii i żadnych braków... mam 21 albo 20% tłuszczu a kiedyś było 28 chyba... może faktycznie kiedyś mnie grzało a teraz trzeba sie cieplej ubrać

Gość ashantii
jedz zupy niezabielane smeitana n awywarze z warzyw barszczyk jarzynowa itp mardzo zdrowe malo kaloryczne i rozgrzewajace przynajmniej raz dziennie :)