Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Taksi

jakie jabłko na poczatek?

Polecane posty

Gość Taksi

dziewczyny: jakie jabłko podać niemowlaczkowi na pierwszy raz? Słoikowe? Surowe? Tarte? Gotowane?

Gość Jozefine
Ja tam dałam Gerbera - ma konsystencję musu i nie jest bardzo kwaśne. Tylko zacznij od jednej łyżeczki

kurcze ze sloiczka mniej roboty a ja podawalam pieczone i bylam zdziwiona ze kolezanka podajesurowe az pokazala mi artykul ze mozna surowe podac

Gość renik_a
Ja też jestem wygodna i podałam pierwsze jabłuszko ze słoiczka. Zresztą cały czas mój synek je słoiczki gerbera, bo nigdy nie zdarzyło się, żeby była jakaś reakcja uczuleniowa czy kłopoty żołądkowe, więc po prostu mam zaufanie do ich produktów. Teraz to już jesteśmy na etapie menu smakosza i zajadamy się na przykład lasanią ;).

Pierwsze jabłuszko podałam surowe sparzone wrzątkiem i starte na najdrobnejszym tarle :) zaczynałam od 1/3łyżeczki w następnym dniu podałam 1/2 łyżeczki a na trzeci całą łyżeczkę. Jak już zjadł całą łyżeczkę zaczęłam kupować jabłuszko w słoiczkach teraz zjada zawartość całego słoiczka raz dziennie (nie tylko jabłuszko)

najlepiej na pierwszy raz to sok jablkowy, a potem to jakie chcesz. Moze byc sloiczkowe.

Na pierwszy rzut z jablka dałam troszke soku jabłkowego.Potem kupowalam deserki z jablka gerbera lub tarłam jabłko ale surowe.

Gość zielona-dynia
ja pierwszy raz dałam jabłko tarte surowe, a potem podawałam w słoiczku gerbera - szybciej, prosciej, no i pewniej, bo przebadane a nie z jakiejś nawożonej plantacji.

Gość Taksi
Dziewczyny, dzięki za rady. W końcu kupiłam sok jabłkowy Gerbera Naturalnie Proste i podałam 2 łyżeczki. Teraz czekam, czy nie będzie reakcji alergicznej. Jeśli wszystko będzie ok, to podam jutro albo pojutrze jabłuszko, bo się od razu w słoiczki zaopatrzyłam. Pozdrawiam