Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka ja jedna 22

moje milosne rozterki

Polecane posty

Gość taka ja jedna 22

Chodze z moim chlopakiem juz od paru lat. Znam go wydaje mi sie ze na wylot. I tutaj pojawil sie problem. Imponuja mi mezczyzni zaradni, chcacy zalozyc z ukochana rodzine, pracowici. Tymczasem moj..no calkowite przeciwienstwo. Mowi ze chce zalozyc rodzine, ze wszystko w swoim czasie, ale tylko mowi jak na razie. Wiem ze jestesmy mlodzi, jednak wiedzac ze jego kumpel bedac w jego wieku oswiadczyl sie swojej dziewczynie, ze sam znalazl sobie prace, nie zada od rodzicow pieniedzy na swoje zachcianki, uczy sie...czuje ze wolalabym byc z takim niz z moim. Zakochalam sie w moim prawie od pierwszego wejrzenia, wiec nie bylo czasu na poznanie sie, zreszta o czym sie myslalo w wieku 18; od razu silne emocje, ktore zreszta pozostaly do teraz. Rozplywam sie w jego objeciach, usmiecham od ucha do ucha, a jednak jak pomysle o tym ze on nic nie robi wlasciwie, ze jest dzieckiem nie mezczyzna, ze ma cialo mezczyzny a w srodku ...To nie jest tak ze cenie kase itp., moj ma wiele cech ktorych boje sie ze u innego bym nie znalazla- czuly, wrazliwy, romantyk, potrafiacy niezle "naslodzic" :) ...no wlasnie, ma ktos podobne rozterki? nie wiem co ja mam robic :(

Gość nhbe
on cie zna dogłębnie?

Gość taka ja jedna 22
nie wglebiaj sie w swoje zberezne skojarzenia

Z wiekiem dojrzeje, jezeli go kochasz badz z znim. Teraz wiekoscosc facetow to wyrosniete dzieci.

Gość taka ja jedna 22
mam nadzieje ze ktos sie jednak dzisiaj wypowie

To chyba nie jest chłopak dla ciebie.

Gość wszystko fajnie i słodko
ale to nie ujest chłopak dla Ciebie jak ktoś wyżej napisał. rozmijacie się,bywa miło ale co z tego,potrzebujesz chyba kogoś starszego i samodzielnego.Twój chłopak jest ok mój tez ma 22lata i tez nie mysli o slubiem,zaręcznyach itd uczy się i jest na utrzymaniu rodziców podobnie zreszta jak ja,tyle że nam to odpowida tzn nie odpowiada to żerowanie na rodzicach ale teraz jest czas na naukę i zabawę potem rodzina i obowiązki...

Gość taka ja jedna 22
hmm ja rozumiem ze Twoj sie uczy, ale moj juz szkole skonczyl, 3 letnia, nigdzie dalej nie poszedl, jako ostatni sie bronil. ja mu musialam pomagac pisac prace licencjacka bo tak mu ciezko bylo, odwlekal to do ostatniej chwili. Teraz od 4 miesiecy nie robi nic, niby prace szuka, no ale teraz jak sie nie widzimy pare dni to on co..z kolegami gra sobie :/ zyje na garnuszku mamusi i nie przeszkadza mu to najwidoczniej. Jeszcze cv nie napisal bo nei znalazl odpowiedniej oferty pracy. A tego on robic nie bedzie i tamtego nie...

sama sobie odpowiedziałaś w końcu nie tego potrzebujesz

Gość taka ja jedna 22
hmm moje pytanie to czy inwestowac w przyszlosc z kims leniwym i malo ambitnym i liczyc ze dojrzeje do powaznego zwiazku? ale kiedy to sie stanie, jak skonczy 26? czy moze jak sie wybawi?

Gość taka ja jedna 22
wszystko fajnie i słodko a czy jakas kobieta tego potrzebuje? czy taka osoba nadaje sie do zwiazku? bo wydaje mi sie ze kobiecie potrzeba oparcia

bo go trzeba do pracy pognac.. tak jak z kumplami poganlismy kumpla.. do samochodu zapakowac i wywiesc na rozmowe.. sie rozbujal.. najwazniejsze zaczac... ja zaczalem pracowac jak dorosly majac 15 lat.. i tak jakos to leci..

przede wszystkim oparcia,najważniejsze jest żeby być z drugą osobą kiedy ona Cię najbardziej potrzebuje,nie wiem jak z jego opiekuńczością. Ale tu chyba nie do końca o to chodzi bo podkreślasz że zalezałoby ci na zaradności,a to inna sprawa,on chyba zyje sobie lajtowo bo mu tak wygodnie,i na pewno nie mysli jeszcze o przyszłości,Ty już tak...a czy on się zmini w tym sensie to nie wiem,znasz go trochę chyba,prawda?

Gość taka ja jedna 22
Znam go i od tych paru lat jest taki sam, nic sie nie zmienilo, wiec zaczelam myslec o przyszlosci. Zanim skonczyl szkole sie tym nie przejmowalam, bo myslalam ze sie bedzie staral przynajmniej (mam na mysli pisanie cv i wysylanie chociazby mailem) ale sie rozczarowalam. Jego matka i ojciec go gonia, ja tez czesto wspominam, ale to nic nie daje. Zreszta ja sama wiem co mam w zyciu robic i bym nie mogla tak zyc spokojnie pasozytujac na rodzicach, moze dlatego mnie to tak razi. Co z tego jak go sie zmusi, jesli do wszystkiego trzeba bedzie go prowadzic za reke jak male dziecko? Poza tym w domu nie robi nic..

Gość taka ja jedna 22
Opiekunczy to jest, jesli chodzi o rozmowe i obecnosc w ciezkich chwilach to zawsze moge na niego liczyc, ale to wlasnie oznacza milosc. Ja tez go nie zostawie jesli bedzie mnie potrzebowal, to dla mnie naturalne. Jednak majac z kims spedzic cale zycie to sama juz nie wiem, pogubilam sie co jest wazne. Z jednej strony sama jestem zaradna i nie byloby problemu, a z drugiej inni imponuja mnie bardziej (ci dojrzalsi pod tym wzgledem) niz moj.

Gość taka ja jedna 22
Sprzedawca Słońca :P za granice to mial plan wyjechac w wakacje, zarobic..no ale pisanie pracy tak sie przedluzylo hmm

nawyki w wynosi się z domu,pomaga w edomu,sprząta? albo Tobie pomaga czy gotujecie razem? to wiele pokazuje,bo jak teraz nic nie robi to nie znaczy że zawsze tak bedzie bo mnóstwo facetów się tego"nauczyło"po tym jak zona się o to zatroszczyła :) chyba że to totalny obibok i uwaza że to kobieta powinna prac sprzatac gotowac,to nic z tym nie zrobisz tylko umeczysz się z nim. Mężczyznę czasami też tzreba do czegoś "popchnąć",jakoś zmobilizować,niektórym wystarczy powiedziec a innych trzeba prawie na siłę,może Twój "odpocznie"sobie(tylko po czym?)i weźmie się za siebie bo jak nie to Ty sobie znajdziesz innego:) w końcu to chyba zauwazy i się przestarszy jakbyś się spotykała z kolegami którzy się uczą albo/i pracują,lampka mu się zapali:)

Gość taka ja jedna 22
wszystko fajnie i słodko mama za niego wszystko robi, bo sama nie pracuje. wiec proste wnioski :) jak wyjechalismy na wakacje to wracalismy do domku i on zasiadal a ja robilam jedzonko. Sam mi pomoze jesli poprosze, z tym ze nie spieszy sie z tym. Jesli w tym czasie przegleda net np to czekam 10 minut az skonczy. Nie chcialabym przy nim manipulowac, wolalabym zeby sam tego chcial i byl pracowity. Co z tego ze sie wystraszy i zechce mi zaimponowac kiedy te jego lenistwo jest w nim i sie ujawni jak tylko np przestane miec takich kolegow...

bez sensu to... nie wyobrażam sobie żebym musiała prosić mojego chłopaka żeby pomógł mi zrobić jedzenie które robię dla niego! u mnie to on więcej gotuje a jak ja coś robię to zawsze sam pyta w czym mi pomóc,sam sprzata,zawsze to on rozkłada i zasciela łóżko... jak to czytam to zaczynam doceniać mojego P. przyzwyczaił mnie do tego i teraz dopiero dostrzegłam jak on się stara,i nie robi tego na pokaz dla mnie tylko wyniósł to z domu,bo tam tez myje naczynia i sprzata, więc ja nie wiem Twój chłopak to jak mój brat,tragedia,matka nie nauczyła a przyzwyczaiła że będzie ktoś koło niego zawsze robił,biegał więc on nie jmusi,współczuję...

Gość elantonio
powiem tak... pogadaj z nim o tym POWAŻNIE, bo jakoś czuje jak bym był na jego miejscu... kafeteria to nie jest najlepszy sposób na tego typu problemy, skoro jest kochany itp itd i go kochasz, to pozostaje tylko praca nad jego mobilizacją, powiem tak, najciężej jest zacząć prace. Ja też do leniwców się zaliczam i to strasznych. Może i gorszych niż twój facet. Ale gdy już zacznę pracować potrafię się przyłożyć i wykonywać sumiennie co mi przydzielono. Może twój tez tak ma. I powiem to co zawsze mówię... zanim podejmiesz decyzje najpierw porozmawiaj z facetem poważnie o problemie, powiedz co i jak, a dopiero po wyniku rozmowy wyciągaj wnioski i podejmuj decyzje, a nie najpierw go zostaw a potem mów dlaczego. ; /

Gość taka ja jedna 22
elantonio Ale co ja mam mu powiedziec...ze inny wydaje mi sie atrakcyjniejszy bo moj nie pracuje i jest leniem? Ja juz nawet probowalam mu wytykac innych ale to skutkuje tylko jednym-mowi mi ze jak on mi nie odpowiada to moge zawsze isc do innego, w ogole burzy sie, mowi ze co ja sie wtracam do JEGO pracy, jak zechce to pojdzie Wytyka mi tez to ze ja nie pracuje a jego znajoma i uczy sie i dorabia (ja studiuje) itp itd... A na spokojnie to tez probowalam, ciagle mi mowi tak tak szukam, a on nawet cv nie napisze. ja i tak wiem juz jaki on ma charakter. Wlasciwie ostatnio z tego co on mi opowiada i naszych tematow to jego glowny problem to kupic zegarek, plecak. To to i owszem, bedzie siedzial na necie szukal ladnych, jezdzil ciagle poc entrach i ogladal. To jest taki facet na ktorego musze czekac przed kazdym wyjsciem z domu bo wybiera sie dluzej ode mnie, wstaje o 13 i lezy potem przed tv, sniadanie o 14 15 i to jeszcze jak sie da to zrobione przez mame- prosba z jego strony typu "wez zrob mi jajka". Z drugiej strony jest bardzo dobrym, cieplym i kochanym czlowiekiem, lubiacym rozmawiac i nei majacym fochow, poswiecajacym mi kazda wolna chwile. Mam spory dylemat. Co mam z tym zrobic ze mi sie robi nie za fajnie jak znajoma opowiada o mezu, ktory lubi prace, znalazl ja po 3 tygodniach, sam remontuje mieszkanie i ona uwaza to za normalny stan rzeczy.

Gość taka ja jedna 22
To nie jest tak ze on niczego sie nie domysla, ja mu mowie ciagle co mi sie podoba i czego bym oczekiwala od niego, on to zwyczajnie puszcza mimo uszu, ale co, mam za doroslego faceta szukac pracy? o nie. Jakby ktos mnie musial do pracy ciagnac to bym sie zwyczajnie tego wstydzila, to mega obciach.

Moj ma 19 no juz w tym roku bedzie 20 lat...pracuje studiuje.mieszka z rodzicami ale utrzymuje sie sam...w tym roku chcemy kupic materiały na dom rozmawiamy duzo o naszej przyszłosci o slubie dziecku :) porozmawiaj z nim powaznie moze on nie chce sie zmieniac moze jemu jest tak dobrze :) jesli nie moze znalesc pracy w Polsce niech jedzie za granice :) tam na 1000% cos znajdzie

Gość T a k i 1
Moze jest typem Piotrusia Pana?