Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BlackMarket

jaki grzejnik wybrac ?

Polecane posty

Gość BlackMarket

musze cos kupic, bo jest strasznie zimno , a nie mam w lazience grzejnika. Potrzebne mi cos latwe do przeniesienia oraz nie zzerajace zbyt wiele elektrycznosci. Dodatkowy problem to to, ze naprawde sie za bardzo na tym nie znam, a co dopiero zrozumiec fachowca tlumaczacego mi szczegoly techniczne po angielsku :/

Gość Norbit66
Często nie zwracamy uwagi na to jakie grzejniki wybieramy jednak jest to na prawdę bardzo ważny aspekt w całej instalacji. To on odpowiadać musi za jak najlepsze przekazanie ciepła do pomieszczenia. My wybralismy grzejniki Buderus Typ 22 VK-Profil w instalo.com.pl Dostawa gratis i aż 10 letnia gwarancja i na prawdę widać mega różnicę w rachunkach i szybkości nagrzewania w porównaniu do starych żeliwnych.

Gość gość
Ja do swojej łazienki zamówiłam grzejnik łazienkowy od firmy www.termix.pl Są producentem grzejników i zajmują się tym od ponad 20 lat. Zaufałam im i nie żałuję wyboru. Są sprawdzoną firmą produkującą grzejniki, więc polecam ich wam.

Gość gość
Na starcie w ogóle przemyślcie czy chcecie grzejniki standardowe czy np podłogówke lub maty grzewcze. Potem wyboreajcie odpowiedni produkt. My mamy zarówno tradycyjne, jak i maty podlogowe i wszystko zakupione w https://www.tom-el.com.pl/ - jakos swietna także mozemy spokojnie polecic.

Gość Kalmar grzejniki
Trzeba zacząć o tego jak duża jest łazienka i policzyć choćby orientacyjnie zapotrzebowanie na ciepło. Napisałam orientacyjnie bo do dokładnego policzenia potrzeba więcej parametrów np. przenikalność cieplna. Niemniej do potrzeb jednej łazienki wystarczy znać rozmiary łazienki i wysokość. Drugi krok to określenie źródła ciepła - tu domyślam się nie ma ogrzewania centralnego więc grzejnik elektryczny. A ponieważ to łazienka to warto wybrać taki na którym wysuszymy też ręczniki i który będzie pasował do wnętrza. I jeszcze jedna ważna rzecz - proszę wybrać miejsce jego montażu (jaką mamy powierzchnię wolną na ścianie ) i... jest na rynku trochę wariantów do wyboru w różnych przedziałach cenowych. Zapraszam do salonów Kalmar (www.kalmar.waw.pl) lub do sklepu z grzejnikami www.grzejniki.com.pl

Gość gość
Ostatnio wymieniałam grzejniki w swoim domu. Zdecydowałam się na zakup grzejników od firmy www.termix.pl, która jest ich producentem. Posiadają szeroki wybór grzejników, które sprzedają w dobrych cenach.

Gość gość
Ja fajne grzejniki do swojego domu zakupiłam od firmy www.borkowski.pl Oferują grzejniki płytowe, aluminiowe i dekoracyjne. Zdecydowałam się na grzejniki aluminiowe a do łazienki zakupiłam grzejnik dekoracyjny.

Gość Magda Fischer
A nie lepiej Ci po prostu zainstalować grzejnik w łazience ? wg mnie to jest lepsza opcja niż posiadanie grzejnika przenośnego. I tak Cie to zje troche energii. I powinnaś sie z tym liczyć. Zobacz może sobie grzejniki z Armatury Kraków KFA. Jest to polski producent i nie ma jakichś strasznych cen. Zakres cen ogólnie ma umiarkowany. https://www.grupa-armatura.com . Sama zobacz i zdecyduj ;)

Gość magdaaa0021
No właśnie, może Wy pomożecie mi wybrać odpowiedni grzejnik? Trafiłam na e-sklep z wyposażeniem łazienek i ogrzewaniem - https://wodtech.pl/ i szukam u nich grzejników, które będą idealne do mojego domu. Które według Was jest najbardziej sprawdzony?

Gość MarlenaBlog
Ja wybrałam grzejniki ze strony https://www.dudik.pl/ - mają super ceny, genialną jakość i ciekawe projekty w których można się zakochać.

Jeśli ma być łatwe do przenoszenia to odpada grzejnik olejowy - nie będzie się nadawał również z tego względu, że bardzo długo się nagrzewa. A w łazience raczej potrzeba "na już" ciepła. Teraz modne, i wg mnie lepsze są grzejniki konwektorowe, czyli te pobierające powietrze z dołu, ogrzewające i wypuszczające górą. To tak mniej więcej działa jak termowentylator, tylko lepiej, szybciej, mocniej. A popularniejszych firm na pewno Furizu robi dobre produkty, https://www.sferis.pl/prom/postaw-na-cieplo-w-swoim-domu-2187 tutaj na promocji jest model FURIZU LIME01 GKFL01 o mocy 2,0kW. Zakładam że jeśli u Ciebie łazienka nie jest bardzo dużym pomieszczeniem, to efekt ciepła masz praktycznie natychmiastowy.