Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takajednazkraku

zle wybralam studia, pomocy..

Polecane posty

Gość takajednazkraku

co mam teraz zrobić? zrezygnować? i tak nie wiem co ze sobą począć w przyszłym roku :(

Gość takajednazkraku
tylko na jakie? oto jest pytanie. czemu my gówniartswo nigdy nie wiem co chcemy robić w życiu.

Gość takajednazkraku
inżynierie środowiska, na tym kierunku lubię tylko geologię. całe życie marzyłam o tym żeby mieć własna knajpkę, ale na to nie ma kasy. lubię podróżować i interesuję się filatelistyką.

no to moze turystyka? a inzynieria srodowiska bardzo dobry zawod...ale skoro cie nie ienteresuje to sie przeniesc,nawet od przyszlego semsestru.

Gość takajednazkraku
chyba tak zrobię. mialam na poczatku studiować turystykę ale wybralam ta inzynierie bo to podobno dobry zawód. :)

Gość wypal paczke fajek
moze lepiej bedzie jak bedziesz pisala za siebie, a nie za wszystkich :) Sadze ze raczej jestes nawet w mniejszosci - wiekszosc osob wybiera studia i tego nie zaluje. Co mozesz zrobic? zrezygnowac lub rozpoczac drugi kierunek. Do zalozenia wlasnej knajpy nie potrzebujesz studiow. Znajdz sobie prace, wez kredyt na otwarcie wlasnej dzialalnosci.

Gość takajednazkraku
zobaczymy jak mi pojdzie sesja, jesli nie bardzo to moze za rok dwa, napisze tutaj ze otworzylam ta knajpe. w kazdym badz razie dzieki za pomoc :)

Gość inz srodowskia
to dobry zawod?? a co takiego mozna po tym robic?? znam pare osob ktore nie maja zadnej pracy po tym kierunku:O

Gość renata i kasztanki
do inz srodowiska po kazdym kierunku mozesz byc bezrobotny a mozesz miec dobra prace, to zalezy tez od osoby a nie tylko od papierka. Znam osobe ktora skonczyla prawo na UJ a pojechala pracowac do Anglii (na szczescie nie na zmywaku :D ale i nie w zawodzie) Paru psychologow tez znam- albo bawia sie z dziecmi za tysiaka miesiecznie albo pracuja w calkiem dobrych firmach za wielokrotnosc sredniej krajowej wiec nie generalizuj.

Gość inz srodowskia
spoko spoko, tylko co sie robi po takich studiach?? gdzie masz pewna prace?? bo chyba po to studiujesz zeby pracowac w zawodzie?

inz srodowiska to jeden z pozadanych zawodow tak samo jak budownictwo czy automatycy :P mma znajomych po tym i nawet nie majac magistra,jeszcze przed obrona maja prace w swoim zawodzie...a ze kto snie umie jej szukac albo sie zakrecic? no to jzu jego problem..

gdzi epo inz srodowiska? w biurach projektowych, w laboratoriach, w firmach budowlanych...

Gość dsadsdasdsa
poszukaj sobie w googlach, ja w 3 minuty znalazlam kilka ofert pracy dla takiego inzyniera, nie mowiac o otworzeniu wlasnej dzialalnosci(w tej branzy, a nie restauracji)

Gość inz srodowskia
myslalam ze porzadany zawod to np.lekarz czy prawnik,a nie budowlaniec:D ok. mamy inne poglady:P

Gość sandra taka
idz sie zaszlachtac

może lekarz jest porządanym zawodem, jesli taki lekarz zgodzi sie pracować w szpitalu na kontrakcie, a nie na etacie, biorąc kasę za nic-nierobibienie

a budowlaniec nie w sensie tania sila robocza(fizycznie) tylko po studiach...

Gość inz srodowskia
nie wiem, klocic sie nie mam zamiaru, te studia mi sie poprostu wydawaly gowniane. skoro twierdzicie ze jest inaczej to super.

Gość do inż środowiska
pożądani lekarze i prawnicy? widac, ze nie masz o rynku pracy pojęcia. ile lekarz z prawnikiem mieszkań wybuduje? stuknis sie w leb i rozejrzyj wokol a nie lykasz jakies pseudopoglady swoich starych

to juz nawet nie swoich starych bo oni maja pewnie wiecej w glowach :o ale coz...niech zyje w przekonaniu ze lekarz i prawnik sa pozadanymi zawodami:D ciekawe ile mogliby zrobic gdyby nie inzynieria,elektornika,automatyka itd... :P

Gość inz srodowskia
poprostu wydaje mi sie ze ja jestes np. lekarzem to jestes kims na poziomie. nie widzilam biednego lekarza , wiec moze moje "pseudopoglady" maja jakies uzasadnienie.

Gość inz srodowskia
poza tym masz pewna prace w zawodzie, co wazne. podobnie stomatolg , farmaceuta itd.

Gość inz srodowskia
nie rozumiem czemu na mnie napadacie:O mowie o tym z czym sie spotkalam i tyle....