Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zatroskana mama

co na goraczke dla niemowlaka???

Polecane posty

Gość zatroskana mama

Gość zatroskana mama
dziewczyny mam pytanie do doswiadczonych mamus spodziewam sie lada dzien dziecka,a nie wiem co mozna podac w razie temperatury noworodkowi i niemowlakowi? chcialabym zaopatrzyc sie w aptece prosze o rady i czy mozna mierzyc terometrem elektronicznym goraczke w pupie dziecka???

zalezy ile ma dziecko i jak wysoka goraczke ja proponuje IBUFEN bo procz tego ze przeciwgoraczowe, bolowe to jeszcze przeciwzapalne. ale chyba najlepiej jak udasz sie do lekarza, dzis nie ma jak wiec na pogotowie tez mozna

Gość zatroskana mama
dziekuje:) a czy dostane panadol w czopkach bez recepty?

tak dostaniesz... mozesz mierzyc w pupie a chyba nawet musisz bo jak inaczej zmierzyc noworodkowi??? chyba ze masz taki elektroniczny do ucha... ale jak masz zwykly to chyba najlepiej w pupie...

Gość zatroskana mama
dziewczyny bardzo wam dziekuje:) termometr mam elektroniczny,taki co w kilka sekund mierzy natomiast temperatura w pupci jest chyba wyzsza o pol stopnia?

jest wyzsza o 5 kresek a i raczej nie podawaj noworodkowi zadnych syropow bo wiekszosc jest dopiero od 3 miesiaca zycia ja osobiscie podawlam efferalgan w czopkach i skutkowalo w 100 %

My używaliśmy Nurofen w syropie. Jest skuteczny, ale nadaje sie dla dzieci od 3 miesiąca życia.

Gość uchonos
polecam na walkę z przeziębieniem u najmłodszych Ibufen. Bardzo dobry lek w postaci zawiesiny, który szybko działa na przeziębienie i wirusy. Mojemu maluchowi zawsze pomaga.

Gość gość
tak ale dla noworodka to w sumie jest pedicamol i tyle

paracetamol, a po 3 miesiacu ibuprofen, nic innego dla maluszków nie ma, a to czy sie nazywa ibum czy ibuprom itp ma male znaczenie