Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość OONNNJJjjjaaaa

POMÓŻCIE!!!!! PORADŻCIE!!!

Polecane posty

Gość OONNNJJjjjaaaa

wiecie moze jakie musze wykonac badania jesli chce sie zatrudnic jako kasjerka? napewno przeswietlenie płuc i 3 dni kał do sanepidu... a krew,mocz? to tez potrzeba?pracujektos w sklepie?

Krew, mocz, rtg klatki piersiowej to zawsze trzeba. Nosicielstwo - czyli to badanie z kału do ksiązeczki dla sanepidu to chyba tylko jeśli będziesz pracowała z żywnością. Lekarz wykonujący badania zdolności do pracy da Ci odpowiednie skierowania.

to wszystko zalerzy od lekarza pracy . Jeden wymaga wszystkich badan a inny podbije ksiazeczke czy tez zaswiadczenie bez niczego (nawet przeswietlenia płuc) a jesli w sklepie jest tez spozywka (nawet tylko kilka batonow i gum do zucia) to potrzebujesz jeszcze minimum sanitarnego - to taki test na znajomosc zasad sanepidoskich odnosnie zywnosci Zreszta to pracodawac powinien Cie poinformowac o tym jakie badania musisz sobie zrobic

Gość OONNNJJjjjaaaa
pytam,poniewaz chce sie przyjąc do reala na kasjerke,to moja pierwsza praca i kazali mi wyrobic ksiazeczke, kał na nosicielstwo juz dalam do sanepidu, przeswietlenie klatki piersiowej w poniedzialek, i wlasnie nie wiedzialam czy krew i mocz tez, ale to tez zrobie.. ps.sliczną masz córeczke.suuuper zdjecia,

Gość OONNNJJjjjaaaa
pracodawca nie poinformowal mnie o nijczym, kazal tylko wyrobic ksiazeczke

to pracodawca ma za zadanie skierowac Cie na badania. wyrob tylko ksiazeczke skoro tylko tyle kazal Ci zrobic