Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaśka mała

tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość kaśka mała

czy biorac tabletki trzeba robić jakieś dłuższe przerwy? czy bardzo tyje sie po nich i w jakich miejscach najbardziej?

Gość a co na to ulotka

Gość Harmonet
Podobno najlepiej zrobić przerwę gdzieś po 2 latach stosowania... przynajmniej ja tak słyszałam a co do przytycia to zależy od organizmu... np jedna przyjmując przypuszczalnie tabletki harmonet przytyła 10 kg w ciagu roku, inna 2 a jeszcze inna nic... tak samo z samopoczuciem... jedna ma często doły (w moim przypadku hehe :P ) natomiast inna czuje sie swietnie :)

ja biorac harmonet przytulam 15 kg ale w ciagu 3 miesiecy :( tyje sie w zaleznosci ile bedziesz sie obzerac i jak woda bedzie sie zatrzymywac w organizmie dluzsza przerwe,czyli ok.3 miesiecy nalezaloby zporbic po 2-3 latach stosowania

Gość Vanessssa
a mi najlepszy gin w mieście powiedział,że przerwa tylko wtedy jest konieczna gdy będę chciała mieć dziecko :P

Gość Vanessssa
ja wiem czy wariat :D z regionu dookoła się ludzie do niego zlatuję :P wariatem więc zapewne nie jest :D

Gość Vanessssa
a przytycie tylu kg w tak krótkim czasie jest nienormalne -albo przesadzasz albo radziłabym porozmawiać z dermatologiem :/ ja przytyłam po cileście zaledwie 2 kg w ciagu 15 miesięcy. I nie mam do dziś żadnych skutków ubocznych, nawet mdłości nie miałam

Gość Vanessssa
porozmawiać z ginekologiem :D przejęzyczyła się :D :D :D

to byly moje pierwsz etabsy i organizm pewnie nie wiedzial co sie dzieje..... po tym czasie od razu odstawilam..wiesz,pewnie jadlam wiecej i nie zauwazylam,albo organizm zaczal inaczej trawic i pochalniac te kalorie;/ i tak zostalo

Gość Vanessssa
współczuję :( a teraz coś bierzesz?

Gość sdfgd
Mi moj ginek też powiedzial, ze te przerwy to stosuje sie przy tabsach z dużą dawką hormonow. Jesli na probach watrobowych nic nie wychodzi mozna przerwy nie robic.

Gość grooszeczka
teraz diane na hirsutyzm.... ale biorac rigevidon, i te 2 takie same..to nic mi nie bylo

Vanessa - mam tak samo jak Ty :) Tez biorę Cilest i nie odczuwam żadnych skutków ubocznych, żadnych mdłości, zatrzymywania wody, tycia, zero nic :) Ale nie wyobrażam sobie nie zrobić kiedyś przerwy od tego dziadostwa, wiem też że niektóre dziewczyny nie chcą mieć aokresu więc biorą tabsy bez tej tygodniowej przerwy w miesiącu - to dopiero szaleństwo! Organizm wariuje od takich praktyk, a potem sie dziwią, że są problemy w zajściu w ciąże. A organizmu od jego naturalnych nawyków nie wolno odzwyczajać! POZDRAWIAM!!!!!!!!!!

Gość Harmonet
Fajnie sie macie :( ja wzielam jak narazie 12 tabletek i codziennie mi nie dobrze, boli mnie glowa i brzuch :O To sa moje pierwsze tabletki... Ciekawe czy przytyje?? Wsumie nie zaszkodziloby przytyc z 4 kg ;)

Gość Harmonet
up

jezlei cie boli glowa to znaczy ze zle dobrane sa..zmien harmonet na cos innego

Gość Harmonet
Ale harmonet ma podobno najmiejsza dawke hormonow to jakie mi zmieni skoro juz ta dawka jest dla mnie zla? :( jak to jest?

Gość Harmonet
Halo

ja biore tabletki od 1.5roku i przytylam po minch 10kg;/ A pierwsze 5kg w ciagu 3miesiecy brania cilest pierwszy miesiac bralam yasmin i bylo ok a jak wzielam cilest to masakra tylam z dnia na dzien i moge powiedziec ze jadalam tak jak zawsze no i miala ruch codziennie wracalam z pracy szybkim spacerem 40min... no i przeszlam na yasmin no i ale i tak przytylam...

Gość Harmonet
A jestes szczupla czy masz tendencje do tycia?

ja wazylam wtedy 63kg przy wzroscie 172cm i bylam szczupla....a teraz;/ no i co gorsza nie moge schudnac niestet dotrwalam 3 miesiace na diecie i tylko 1kg;/ a cwiczylam mniej jadlam i w ogole... a tendencji do tycia nie mialam a teraz mam