Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak dbacie o suchą skórę

jak dbacie o suchą skóre???

Polecane posty

Gość a jakie konkretnie to kremy
aha ! czyli ten filtr pełni funkcję kremu ?? uff! bo sobie pomyślałam, ze to tyle kasy i do tego jaka tapeta :D poeksperymentuję w takim razie, jutro lecę do apteki po ten avene i zobaczę czy mają filtry. narazie dziękuję, a jakby co podpytam jutro jeszcze o coś 🌼 jeszcze raz :)

Kupiłam wczoraj ten krem z Avene i właśnie się nim posmarowałam. CZekam na super efekty o których pisały dziewczyny na wizażu :) Narazie zastosuje go co drugi dzień bo robiłam już drugi raz kwasy i boję się żeby za bardzo mi nie podrażnił skóry bo też z nim tak bywa. Patrzyłam też za tymi filtrami i chyba zdecyduję się na zakup z La roche posay bo dostałam kilka próbek i wczoraj jedna posmarowałam się całkiem wieczorem żeby zobaczyć jaką ma konsystencję i dzisiaj pod makijaż i jest naprawdę ok. Poza tym La roche kosztuje ok. 60 zł za 125 ml a Avene za 200 ml w sprayu ok.90 zł. Dostałam też fajną próbkę kremu na noc z witaminą C i E z Iwostinu, którym posmarowałam się zaraz po kwasach. Jest dość tłusty i naprawdę fajny. Zresztą skóra po tych zabiegach chłonie wszystko bardzo dobrze. A buźkę mam jak niemowlak :D

Ale błąd ! juz to dzis pisalam na jakims topiku , kto was dziewczyny instruował? jezeli skora jest sucha to nie potrzebuje wody a to daja kremy nawilxzajace - woda wysusza jeszcze bardzeij chwile jest dobrze jak sie nalozy krem pozniej nie ma efektu ! skora sucha potrzebuje lipidow czyli tluszczy !

Ja narazie nie mam kremu nawilżającego. Kupiłam tylko przeciwzmarszczkowy do skóry suchej, który bede stosować na noc. Na dzien filtry i krem lekko pilingujący, rozświetlający. Powiem Tobie, ze mi na suchość skóry nie pomaga ani nawilżający ani jek kiedyś ktoś mi polecił półtłuste czy tłuste. Każda kosmetyczka mówi inaczej i sama nie wiem kogo już sie słuchać :O

Gość Nie warto stosować kremów!!
WItam, od zawsze miałam problemy z suchą skórą, jednak koleżanka poleciła mi po prostu coś wspaniałego, mianowicie Glinkę Ghassoul! Nigdy wczesniej o czyms takim nie słyszałam i podchodziłam do tego dość sceptycznie jednak zamówiłam na allegro (jest dosyć tania) i moje problemy się skończyły:) Wspaniele nawilża i ujędrnia skórę, a efekty widać już po pierwszym użyciu! Polecam!! A tutaj najtańsza glinka z allegro: http://allegro.pl/glinka-ghassoul-100-oryginalna-z-maroka-50g-i1541549768.html

Ja polecam kolagen Collagem Max jest naturalny, nie uczula