Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dobra Urszula

gdy mąż bije

Polecane posty

Gość dobra Urszula

a miało tak być wspaniale... ciągnięcie za włosy było . przepychanki słowne były..... ostatnio tak mnie pobił, ze złamał mi nosa

oddalbym zeby nie wiem co pozniej zadzwonila na policje i wystawila walizki za drzwi. Bez ostrzezenia i zbednych rozmow. Zrobil raz zrobi drugi. Moze jakas szurnieta jestem ale to chyba gorsze od zdrady

Gość dobra Urszula
nie mam praqcy od ślubu nie pracowałam za co przeżyję a tak przynajmniej mam na życie i to bardzo dostatnie

Gość jesli jesteś masochistką
to czeka cię radosne życie, ciesz się takie orgazmy za friko, a wiesz ile kosztuje takie tresowanie w Studio

Gość dobra Urszula
ale gdzie i jak się do tego zabrać też mi się nie podoba że uderzył chociaż zapewnia że to ostatni raz i w przeprosiny lecimy na Baleary tam mamy zacząć do nowa

" jesli jesteś masochistką " co Ty bzdury tej kobiecie piszesz ? Jesli nie masz nic do zaoferowania pobitej kobiecie to sie nie odzywaj bo Twoje dziwne poczucie humoru jej nie pomoze

Gość droga pinakolado
normalna kobieta dzwoni na niebieską linię czy jakąś inną, a debilka pyta co zrobić

Gość tak sobie a muzom...
gdy maz bije, dzwoni sie na Niebieska linie i robi sie obdukcje wystawia sie walizki za drzwi ucieka sie do rodziny sklada sie pozew o rozwod albo tkwi sie nadal w takim poronionym "zwiazku" i po jakims czasie zaklada sie identyczny temat :O

mozne ona nie wie ze jest cos takiego jak niebieska linia , moze jest wystraszona , moze sie boi .. nie pisz z grubej rury do kogos kto doswiadczyl przemocy

Gość batalia baxis
pinacolada30+ najczesciej takie kobiety wiedza co robic...bo co sie kuzwa robi jak cie maz bije?...piecze mu ciasto, dziekuje?...wiekszosc kobiet wie, ze jest niebieska linja, ze jest policja...i wiele organizacji, ktore pomoga kobiecie...trzeba tylko otworzyc ksiazke telefoniczna, albo poszukac w internecje....problem jest ze wiele z tych kobie nie robic nic....czemu?..nie pytaj , nie wiem!!!

Gość droga pinakolado
no tu muszę zrewidować, i przeprosić, autorkę, za brzydki epitet, kobieta może być po prostu przestraszona, i cóż jej poradzić, szukać pomocy u rodziny , wstyd, tylko niebieska linia

Gość ja baba ale nie głupia
Tak sobie czytam i myśle,ze jednak niektóre kobiety są bezczelnie głupie.Niedawno jakas kobieta załozyła temat "czy powiedziec przyjaciołce ,ze przyjaciołki maz zdradza "Wtedy mnostwo kobiet pisałao tak opiekunczo na temat te zdradzajacej przyjaciołki,autorki,doradzały,nie wyzywały.A teraz,gdy biedna kobieta,ktora nie wie co zrobic jest przez niektore niezrozumiana i do tego zwyzywana.Wstydzcie sie durne baby

Gość batalia baxis
nie widzisz, ze kazdy jej pisze co moze zrobic...jest policja, niebieska lina i organizacje....problem, ze wiele z tych kobiet nie zamierza skladac zeznan ..czy uskarzac sie na meza...bo mysla sobie...ze on sie zmieni, albo boja sie, ze wprowadza cos w ruch, czego potem nie beda mogly zatrzymac....chyba nie trzeba takiej kobiecie pisac, ze cos zrobic trzeba...zwlaszcza jezeli to nie jest jednorazowy wyskok....

tu jest wiele glupich tematow i jeszcze glupszych odpowiedzi a wy akurat atakujecie pobita kobiete. Napiszcie grzecznie co ma zrobic ale nie atakujcie jej , byc moze jest niezaradna , byc moze nie ma do kogo uciec i z kim porozmawiac . Ludzie badzcie bardziej wyrozumiali i umiejcie wspolczuc tam gdzie trzeba - a smiac sie tam - gdzie wypada :>

Gość i tak dochodzą do tego co moja
matka, przedwczesny zgon i wieczny spokój

Gość dobra Urszula
nie mam rodziny jestem sierotą moja ciocia mieszka w Warszawie ale nie mamy kontaktu, obdukcja i złożenie zeznań na policji, no coż mój mąż pracuje w policji mieszkamy w małym miasteczku jego koledzy sprawnie zatuszują problem

Gość obdukcje zrób
to się robi na pogotowiu a koledzy zatuszować NIE MOGĄ, muszą zrobić z tego notatkę służbową, możesz to sprawdzić...I to ci wystarczy jeśli będziesz chciała rozwodu masz pewne podstawy do orzeczenia o jego winie

najpierw idź na terapię, skad wiesz, ze nie przezyjesz? Masz obnizona samooceną, dlatego pozwalasz się bić. Dobrze, że chociaż nie macie dzieci... Jak sobie z nim Ty siedzisz, to przynajmniej Twoja sprawa, Twoja decyzja, nie mieszasz w to osób trzecich. Poza tym należą Ci się alimenty po rozwodzie, podział majatku, tylko najpierw musisz iść na terapię - tam dostaniesz wsparcie. Krok po kroku dasz sobie radę, prawo Cie chroni, poszperaj w internecie - są na pewno strony o przemocy domowej i organizacje dla kobiet dotknietych tym problemem. Co Ci musi zrobić, żebyś myślała o odejściu? Żeby ktoś był katem, muis mieć ofiarę. Zostając, dajesz przyzwolenie na takie traktowanie.

Gość niedowiarka12
Policjant z kasą!Coś tu brzydko pachnie;p.Prowokocja.

Gość niedowiarka12
Albo łapówy bierze i to niezłe.

Gość niedowiarka12
Prowokacja jak nic.Jeżeli jednak to prawda:(,to jeżeli lubisz być ofiarą przemocy to sobie dalej nią bądź i za kasę daj się prać po ryju.

Gość jak dla mnie
to sciema! Wkreca Was ta Urszulka, maz w policji w malym miasteczku i takie niby luksusy ma? To moze na "meza" bylyby jeszcze jakies ciekawe haki...

a złożenie skargi w innej miejscowosci, najblizszej? nie zatuszują, poza tym tacy damscy bokserzy sa bardzo silni w domu, bardzo miekna jeśli sie wyda, to kolosy na glinianych nogach. Najwiekszym sprzymierzeńcem Twojego mężą jest Twój strach - ma wielkie oczy i działa przeciw Tobie.Obdukcja na pogotowiu, dokładnie - i nie trzymaj w domu, może schowek na poczcie? tacy \"silni\" faceci w srodku sa kompletnymi tchórzami. Wierz mi, jestem dzieckiem z domu przemocy - latami wszyscy umieraliśmy ze strachu, a potem się wyprowadziałam, właściwie uciekłam. Moja Mama w koncu zdecydowałą się na terapię ...i skończyło się bicie. Mieszkałąm w wiezieniu, a potem sie okzazało, że wszystko się da zrobić, ale najpierw wsparcie. POPRAWA NIE PRZYJDZIE Z ZEWNATRZ, nawet jeśli to nie fair, że Ty musisz walczyć, choć to Ty jesteś ofiarą! U mnie dopóki ona się nie zmieniła (i rodzina się nie rozpadła - nie utrzymuję z ojcem ŻADNYCH kontaktów, choć Mama z nim mieszka) nic się nie działo. Jak Mama zmieniła się, to ojcu przestało się opłacać być katem. Trzymam za Ciebie kciuki!!! To nieptawda, że nie dasz sobie rady finansowo, jeszcze tego nie sprawdziłąś. Prawdą jest natomiast, ze wierzysz, że nie dasz sobie rady. Pozdrawiam:))) nikt nie wie, ile ma w sbie siły, dopóki nie sprawdzi. Ściskam Cie bardzo serdecznie:)