Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magoo

Augmentin-na zapalenie gardła u 13-m-ego dziecka???

Polecane posty

Gość magoo

Byłam na pogotowiu, lekarz stwierdzil, ze corka ma zapalenie gardła i zapisał augmentin. Od wczoraj ma temperature powyzej 39, po nurofenie spada do 37,5. Czy są może jakieś inne leki dla tak malego dziecka na gardło??Dopiero jutro pojade do pediatry, a boje sie podac ten augmentin.

Gość jeszcze nie dr
nie ma obaw,lek jest bezpieczny,problem polega tylko na tym ,że jesli to wirusowe zapalenie to antybiotyk zbyteczny,no ale lepiej dmuchac na zimne

Gość magoo
a skad bedzie wiadomo,ze to wirusowe?

Gość jeszcze nie dr
dobry lekarz powinien rozpoznac ,najczesciej na wypadek powikłań podaje sie antybiotyk.Podaj maluszkowi,lek naprawdę jest bezpieczny🖐️

Gość magoo
Dla mnie żaden antybiotyk nie jest bezpieczny :-(((dlatego zawsze mam obawy jak lekarz go zapisuje.

Gość może podasz
bactrim

Gość jeszcze nie dr
przy anginie antybiotyk konieczny ,a przy wszelkich wirusowkach nie.Najczęsciej jednak nasze maluszki chorują na infekcje wirusowe i antybiotyk tylko osłabia układ imun.Ale cóz,takie zycie...lekarz w pewien sposob zabezpiecza i siebie i pacjenta przed ewent powikłaniami podając antybiotyk

Gość jeszcze nie dr
magoo ale jesli to zapalenie bakteryjne to antybiotyk jest KONIECZNY!

Gość magoo
Nie mam zaufania do tej pani doktor z pogotowia (w koncu to nie byl pediatra), dlatego jutro dla pewnosci jade do swojego lekarza i zobacze co powie. Jestem przeciwniczka dawania ntybiotyku na wszelki wypadek, bo potem w razie potzreby jak jest faktycznie potrzeebny to nie dziala, wiem z autopsji. Dlatego u dziecka, unikam jak moge. A co mozna podawac jesli to zapalenie wirusowe??

Gość magoo
A jeśli do jutro nie podam to jakie moga byc konsekwencje??

Gość magoo
*jutra

Gość magoo

Gość jeszcze nie dr
jesli nie podasz ,a bedzie to anginalub inne bakteryjne swinstwo to może skonczyc sie sie zapaleniem płuc,wsierdzia,opon mózgowych ,uszu-podaj dawkę,najwyzej jutro odstawisz,a bedziesz spokojna

Gość magoo
wysłałam meza do apteki.....

Gość gość4567890
mój synek 2 latka niespełna, z waga 12 kg dostał 6 ml dwa razy dziennie tego leku na gorączkę i szmery w płucach. skończyło się na biegunce i wymiotach, a w nocy na ogromnym płaczu przez ból brzucha. nie wiedziałam o co chodzi. dopiero mama była na wizycie i powiedziała ze strasznie dużo daje że takiemu dziecku to z 2,5 do 3 ml powinno się podawać, że mój brat na 7 lat bierze tego antybiotyku 6 ml!!!!! jak sobie pomyśle że przez jakiegoś niedouczonego lekarczyka robiłam mojemu dziecku krzywdę, to mam ochotę go rozszarpać. sama zmniejszyłam dawkę, dziecko czuje się dobrze, bawi się, śmieje, skończyły się objawy niepożądane, na lekarza pójdzie skarga. piszę o tym żeby przestrzec innym aby nie zawsze ślepo ufali lekarzom...