Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miętuska83

Bardzo liczę na Waszą pomoc. Zamówiłam suknie ale co daelj???

Polecane posty

Gość Miętuska83

Gość Miętuska83
Witam serdecznie. Suknia to demetios 933, koloru białego. Nie mam pojęcia jakie powinnam do niej dobrać dodatki - a nie chciałabym wyglądać jak choinka. Jaki powinien być welon, biżuteria, a może rękawiczki? Jaki bukiet i fryzura... Dodam, że jestem filigranową , niewysoką blondynką z brązowymi pasemkami o ciepłym odcieniu karnacji, zielonych oczach i raczej okrągłej buźce. Włosy raczej chce mieć luźno upięte - w kokach nisko upiętych źle wyglądam... Bardzo proszę o radę.

Gość eeeeehhhhhh
sukienka niezabudowana u góry, więc możesz poszaleć:) Nadadzą się zarowno rękawiczki, jak też i okazały naszyjnik lub kolia - dżo miejsca w okolicach szyi. Kolczyki lub ich brak zależy od naszyjnika, fryzury i welonu. Jeżeli masz okrągłą twarz, dobrze Ci będzie w okazałych, wiszących kolczykach, takich naprawdę dłuższych. Wtedy ne trzeba ubierać nic na szyję.

mysle ze jak bedziesz mierzyc suknie to panie w salonie ci napewno doradza

Gość Miętuska83
Myślałam aby zrezygnować z kolczyków, bo skoro bedzie jakaś kolia na szyję, welon a może dataem to chyba bedzie tego wszytskiego za duzo. Jak myslicie?

Gość Miętuska83
chodziło mi o diadem

Gość Miętuska83
A jeżeli chodzi o rękawiczki to jakie powinny być? długie, krótkie z palcami? Niestety panie z salonu nie są skłonne doradzać wiec muszę liczyć na siebie, a raczej na Was... Nie chciałabym "oszpecić" sukni nieodpowiednimi dodatkami i wyglądać po prostu kiczowato. Dlatego bardzo proszę Was o poradę. Czy welon powinien być krótki? Dodam, że suknia ma długi tren a materiał z którego jest uszyta to tzw. "cristal"- mieniący się tiul. Niestety panie z salonu nie są w stanie zamówić welonu z tego samego materiału, ani tym bardziej sprowadzić gotowy welon ( koszt takiego welonu to 600 zl). Mogą jedynie uszyć ze zwykłego tiulu i czymś błyszczącym spryskać. W związku z tym nie mam pojęcia co robić.

Gość Miętuska83
A co sądzicie o założeniu do tej sukni welonu i diademu. Niedawno czytałam na ten temat , że takie połączenie to totalny kicz.

Gość a jaaaaaa
zakładaj i welon i diadem jak masz ochotę .... moja siostra miała bardzo podobną i miała wszelkie dodatki ... wyglądała jak księżniczka .... Śliczna suknia :)

Gość ostatnio diademy nie są trendy
:O Ale ja bym na to lała i ufała swojemu gustowi. Wystarczy wejść na pierwszą lepszą stronę z modą ślubną, czy fryzurami ślubnymi, by się zaroiło od gustownie uczesanych, pięknych panien młodych z diademami i welonami. Diadem diademowi nierówny. Pewnie, że można wybrać taki, że "wieś śpiewa, wieś się cieszy", a można taki który będzie po prostu piękną biżuterią, tyle że do przystrojenia głowy. Suknia jest królewska, więc uważam że diadem może być. Byle nie przesadzić.

Gość ostatnio diademy nie są trendy
Suknia naprawdę piękna :) Nie byłoby mnie stać na taką, a poza tym do mojego skromnego ślubu wyglądałaby śmiesznie. Ale piękna, naprawdę.

Gość Mietuska83
Dziękuję. Mam nadzieje, że będę w niej równie pięknie wyglądać. Wracając do tematu, a więc gdybym zdecydowała sie na diadem ( również uważam, że pasuje), to jaki powinien być welon? Chyba typu mgiełka, ale do łopatek, pasa a może dłuższy... a co z fryzurą? Tam, gdzie mieszkam panie fryzjerki odradzają jakichkolwiek upięć, według nich najlepiej dziewczyna wygląda w prostej fryzurze. I jeśli dodam do tego jakiś strojny naszyjnik, to raczej nie powinny być kolczyki... sama nie wiem. A co z rękawiczkami?? Kurcze, pomóżcie...

Zdecydowanie odradzam rękawiczki - zepsują urok tej sukienki. Polecalabym jakąś ładną kolię na szyję lub/i wiszące kolczyki.

No to już wiem kto mi wykupił suknię, na którą miałam ochotę:-D. Piękna. Mierzyłam tego typu sukien sporo, i dodatki też przerabiałam:) Dla mnie osobiście ten typ sukni jest zbyt ciężki jak na całonocną imprezę, ale efekt jest niezły:) Suknia typu \"królewna\", pasuje diadem, ewentualnie również welon, ale upinany na czubku głowy, lekko \"nastroszony\" i najlepiej krótki do łopatek. Bez rękawiczek. Biżuteria skromna: naszyjnik na cieniutkim srebrnym druciku jakaś malutka cyrkonia czy coś, taka mini-łezka, kolczyki też malutkie kropeczki. To suknia gra tutaj rolę główną:)