Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana miśka

zabraniam narzeczonemu kontaktów z byłą dziewczyną, dobrze robię??

Polecane posty

Gość daria11
ja tez mam chlopaka ktory przyjazni sie z byla, przyjaznil sie z nim za nim jeszcze bylismy ze soba . Nie potrafie zabronic mu tych kontaktow. Ma ktos taka sytuacje?

Gość załamana miśka
kasiask3@wp.pl :-)))))

Gość kajko i kokosz
a spotykaja sie? mieszkaja w tym samym miescie? czy tylko ma ja na naszej-klasie?

Gość baby sa pojebaneee
a ty pewnie sie z bylym spotykasz kiedy chceszz

musisz:) to podziała pamiętaj, SKORO JEST Z TOBĄ TO JESTES LEPSZA OD TAMTEJ więc czego Ty sie w ogóle boisz? teraz pokaż mu, co to znaczy zadrzeć z kobietą;-)

Gość JSHSHSSHSSHSSHSSHSHS
ja nie zabronilam, bylam mila i pewna siebie. Odszedl do niej, po 3 latach.

ale nikt chyba nie lubi jak ktos go ogranicza i zabrania mu czegos? to tak jak juz ktos wyzej napisał, zabron czegos 4-latkowi a na bank to zrobi :O

Gość załamana miśka
mieszkamy w jednym mieście......ze znajomych na naszej klasie poczas kłótni ją wykasowałam.......i to chyba był błąd pokazałamjak bardzo jestem słaba.....jak sobie nie radze ze sobą.......:-(

Gość załamana miśka
łódzę sie że jest troche mądrzejszy od czterolatka......ale mogę sie mylić ;-))

Gość załamana miśka
dzięki!! zabieram sie za czytanie!!

Gość ** ** ** ** ** ** *** *** ***
napisze jeszcze swoje zdanie co do niektórych porad... "nie rób tego czy tamtego bo on odejdzie" ja przepraszam czy kobieta jest od tego żeby swoje emocje i potrzeby olewać, przemilczać "żeby on nie odszedł"...sorry ale jak dla mnie facet który nie jest w stanie dla dobrego samopoczucia swojej kobiety z czegoś zrezygnować, to niech za przeproszeniem idzie sobie w pizdu. i mówimy to o rezygnacji z czczych pogadanek z eks i w sumie niewiele znaczącej znajomości koleżeńskiej, a nie tak dużych sprawach jak: o poświęcaniu przyjaźni czy kariery zawodowej.

Gość załamana miśka
no też racja :-(( jak zobaczycie topik "odwołałam ślub bo mój narzeczny rozmawiał ze swoją eks" to bede ja ;-))

Gość ** ** ** ** ** ** *** *** ***
i jeszcze dodam że tuz przed ślubem to nie czas na wprowadzanie w życie rad rodem z "Dlaczego mężczyźni kochają zołzy" (choć książka według mnie bardzo dobra) tylko na szczere rozmowy, otwarcie się na potrzeby i uczucia partnera i budowanie zaufania...bo jak tu bawić się w zagrywki zołzowate jak się ma za chwilę oddać życie w ręce tej drugiej osoby?? i jeszcze rada do autorki: przypomnij sobie jak ostatnio zrobiłaś mu aferę czy zabraniałaś to jaki słów czy sformułowań używałaś? zastanów się czy nie było tam "bo ty...", "zawsze", "nigdy"...jak będziesz znowu rozmawiać mów raczej "ja czuję...", "jest mi przykro" (zamiast "sprawiasz mi przykrość", bo w brew pozorom to kolosalna różnica)...wytłumacz narzeczonemu, ze twoje oczekiwanie ze zerwie z nią kontakt to nie kaprys księżniczki na zasadzie tak bo tak, tylko wytłumacz soje uczucia z którymi sobie nie radzisz...na spokojnie i jak najprostszym językiem.

Gość załąmana miśka
dzieki Wam dobre kobiety...:-))

Ja Ci powiem, ze źle robisz. Sama zabraniałam (on był z nią 4 lata) a teraz to ja jestem dla niego ex (ze mną tez byl 4 lata ;) ) i ze mną sie czasem spotyka, jego nowa dziewczyna nie ma nic przeciwko, gdyby miała to bym sie wkurwiła, w koncu bylam z nim bardzo długo i jest dla mnie bliską osobą. Przeprosiłam go za to, że tak sie zachowywałam na początku naszego związku (dzikie awantury, darcie zdjęć itp. :P ) a on powiedział, ze załuje, ze mi wtedy uległ (w sumie zrobił to dla świetego spokoju), zerwał z nia kontakt, nagadał jej niemiłych rzeczy - chociaz ona tak naprawdę nic złego mu nie zrobiła. Głupio mi, że byłam taka nienormalna, więcej na pewno tak sie nie zachowam, jak bede juz w nowym związku. :)

Gość oooe
jesli przyjazni sie z byłą to jest prawdopodobieństwo ze sie bzykają

Gość załamana miśka
to może jeszcze raz napiszesz........:-)) jestem na 40 stronie lektury....czemu nie przeczytałam tego z 8 lat temu.....:-(

a co czytasz? Pisalam, ze moim zdaniem zle robisz. Ja mojemu nie pozwalalam kontaktowac sie z ex, robilam dzieki awantury polaczone ze zmuszaniem go do darcia zdjec, listow od iej itp. :P jak sobie teraz o tym pomysle, to az mi wstyd :o Byl z nia 4 lata i bylam piekielnie zazdrosna o wszystkie ich wspolne wspomnienia, o tę bliskość, jaka ich łaczyła... Teraz sama jestem dla niego ex (bylismy ze soba 4 lata ;) ) i on ma nowa dziewczyne, ktorej nie przeszkadza to, ze czasem sie ze mna spotka. Moge na to wszystko teraz popatrzec z tej drugiej strony ;) przeprosilam go oczywiscie za to wszystko, za to jak sie zachowywalam, w sumie to on zerwal z nia kontakt dla swietego spokoju, nagadal jej jeszcze jakichs niemilych rzeczy - bo mu nie wierzylam, ze juz jej nie kocha... :o a tak naprawde to ona mu nic zlego nie zrobila. W koncu to z Toba jest, nie z tamtą. Nie powinnas mu zabraniac takich rzeczy, w koncu to sie moze obrócic przeciwko Tobie. Ja na pewno wiecej tak sie w zyciu nie zachowam,jak juz bede w nowym związku ;)

Gość załamana miśka
mężczyżni kochaja zołzy..........żekłabym że bardzo mądra książka ale dla mnie jest już chyba faktycznie za póżno......po 4 latach związku i miechy przez przysiągą to już raczej rewolucji w naszym związku nie zrobię....;-)

Gość załamana miśka
jak ktoś ma podobny problem piszcie!! razem jakos damy rade!! :-))

Gość załamana miśka
w sumie to mi przeszkadza nawet jak z nia rozmawia na necie raz na jakiś czas...:-(( ogólnie mnie irytuje obecnośc tej osoby w naszym życiu, a może też to że nie mam na niego takiego wpływu jak bym chciała........:-( to że on jej nie potrafi olać, zignorawać jak go zagada.....wie przecież że mnie to wkurza a maksa........

Gość litka
bo Ty zła kobieta jesteś musisz być bardzo niepewna siebie skoro tak się zachowujesz. Niestety dajesz mu tylko powody do tego aby się zastanowił czy naprawdę jest z odpowiednią osobą.

no właśnie, zastanów się nad tym bo to idiotyczne, taka jest prawda. Rozumiem Cię, bo też byłam chorobliwie zazrosna, ale miałam wtedy 17 lat więc swoje niezrównoważenie emocjonalne zawsze mogę zwalić na wiek :P a Ty jestes już chyba dorosła, więc powinnaś wiedzieć, ze każdy człowiek jest wolny i ma prawo robic to, co chce - a Twoj facet nie robi nic złego. Ograniczając go i zabraniając mu czegoś tak absurdalnego możesz źle na tym wyjść. Np. może Cię zacząć oszukiwac, albo zacząć ograniczać Twoja wolność. Poza tym, tak jak niektore dziewczyny juz pisaly - zakazany owoc najlepiej smakuje ;)