Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no jasne

Jak sprawdzic ,czy pracodawca placi mi zus?

Polecane posty

Gość no jasne

pracodawca powinien ci dawac takie kwitki tam sa opisane jakie skladki placi i w jakiej wysokosci

Gość druk RMUA
a sprawdzić możesz w ZUSie

Pójdź do ZUS-u,podasz swoje dane,dane pracodawcy i tam udzielą Ci wszystkich informacji.

Gość no jasne
nic mi nie daje :( A JAK SPRAWDZE W ZUSIE I OKARZE SIE ,ZE NIE PLACI? a JA PRZECIEZ KORZYSTAM ZE SLUZBY ZDROWIA. Zus moze to jakos sprawdzic , i w razie czego wymierzyc mu kare?

Gość no jasne
on mi daje umowe na pol etatu , a ja pracuje na caly ,wiec wszystkiego moge sie spodziewac. A fajna praca , i niechce mi sie z nim klucic robic mu jakies pretensje . ehh

Nieciekawa sytuacja.... Teraz o tym nie myślisz,ale kiedyś w przyszłości możesz miec przez to kłopoty...To,co masz w papierach to Twoja podstawa do obliczenia emerytury,do przyznania (lub nie) zasiłku .... Ja właśnie kiedyś przez to,że miałam umowę na 1/2 etatu i wpisany niższy zarobek,nie został mi przyznany właśnie zasiłek....

Gość do SHE
Jaki zasiłek nie został Ci przyznany - napisz bo mam podobną sytuację :o

Gość długowłosa osa
Składasz taki specjalny wniosek, nie pamiętam dokłądnei jak to wygląda bo robiłam to z 10 lat temu gdy miałam takiego lipnego pracodawcę. W wyznaczonym terminie dostaniesz informację zwrotną czy firma X płaci składki.

Gość no jasne
Co mi radzicie zmienic prace?

Eeee,miałam bardzo nieciekawą sytuację. Pracowałam u gościa do (dosłownie) ostatnich dni przed porodem,a on potem robił mi straszne problemy. Nie chciałam już dłużej tam pracowac i poszłam do Urzędu Pracy,żeby miec na razie zasiłek dla bezrobotnych. No i okazało się,że zasiłek otrzymałabym,gdybym pracowała na cały etat,lub przy 1/2 etatu miała wyższy zarobek.Nie pamiętam już tych progów finansowych,bo było to 7 lat temu....

Do autorki. Nie działaj pochopnie,bo może jest wszystko ok.Sprawdź w tym ZUS-ie i ewentualnie porozmawiaj z szefem.

Długowłosa osa----> ja sprawdzałam w ZUS-ie i informację uzyskałam od razu....