Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maksi00

optima lub tempo finanse

Polecane posty

Gość kurczak19
PS Bierzecie ten tysiąc , ale to nie zwalnia was ( przez czas kiedy nie zwrócicie pieniędzy) z płacenia rat. dajmy na to, że do wypłaty macie jeszcze 2 tyg. rata wynosi 50 zł/ tyg. To płacicie przez te 2 tyg normalnie raty, a potem od tego tysiąca odejmujecie to co wpłaciliście i zwracacie to. Ale jeżeli zwrócicie taką pożyczkę juz w przyszłości będziecie mieli ograniczona możliwosc uzyskania pożyczki lub w ogóle jej nie dostaniecie. Radzę, najpierw kilka razy pomyśleć czy: 1. Stać Was na taką pożyczkę. 2. Czy warto, zaciagać kolejny kredyt na taki % ( z doświadczenia wiem, że osoby spalone w providencie, biorą w innych podobnych firmach) 3. Czy w ogóle chcecie ją spłacać. Tak teraz mnie zlinczujcie, nie omieszkam odpisać na Wasze kompromitujące przemyslenia,...

Gość Asp
Zgadzam się z kurczakiem!

Gość kurczak19
Jacky to nie obserwuj rozwoju tych firm, nie bierz u nich pożyczek i zamilcz na wieki, bo na prawdę to co piszesz robi się irytujące... A jeżeli obserwujesz rozwój i wziąłeś pożyczkę to zacznij ją w końcu spłacać, a nie jaka to firma zła, bo windykacja przyszła i upomina się o SWOJE PIENIĄDZE. Jestem ciekawy, czy jakbyś założył sam swoją firmę, czy pożyczałbyś tysiaka i tysiaka trzeba byłoby oddać... Lichwa była, jest i będzie nic na to nie poradzisz, ale pożyczki providenta na okres 90 tygodni to jest już lekka przesada.... Sprawdźcie sami... ale tam gdzie jest przy tysiącu do oddania 1-/700/800/900, to sory memory ale to lichwą nie jest. Lichwą byłoby jakby przy tysiaku trza było oddać 2 tysie lub ponad dwa. Ludzie spokojnie, kto Wam pomoże jak nie my?

Gość kurczak19
Kwota pożyczki do wypłaty w Provident na okres 90 tyg: 6.600zł -90 tyg do spłaty: 14.250,42zł 6.800zł- 90 tyg do spłaty: 14.682,25zł 7.000zł- 90 tyg do spłaty: 15.114,08zł To jest już lekka przesada.. 215,92% i gdzie komisja nadzoru finansowego? Czy to nie jest piramida finansowa?

Gość jacky
" Lichwa była, jest i będzie nic na to nie poradzisz"... I w tym momencie powinno się zamknąć dyskusje . 'Ludzie spokojnie, kto Wam pomoże jak nie my?" Ale w czym Wy pomagacie?Jak można dawać pożyczkę bankrutowi,przecież to oczywiste,że skończy marnie jeśli w ogóle coś jeszcze ma. "To jest już lekka przesada.. 215,92% i gdzie komisja nadzoru finansowego? Czy to nie jest piramida finansowa? " Niech się nie usprawiedliwia ten co daje na niższy procent ,daje na niższy ,bo musi,aby przyciągnąć więcej owieczek do siebie. P.S.Nigdy nie brałem pożyczek i nie będę brał,wolałbym zjeść suchy chleb i wyjść z długów ... Pozdrawiam i życzę "sukcesów..."

Gość melox
Idę na rozmowę w sprawie pracy do Tempo Finanse jako kierownik doradców sprzedaży. Może ktoś powiedzieć jakie warunki oferują?

Gość DORADCA TF
Hejka; ) Jestem doradca finansowym w Tempo Finanse od roku i szczerze nie narzekam na tę firmę. Kierownik zawsze jest do mojej dyspozycji jeśli tylko potrzebuję pomocy np.wtedy gdy zepsuje mi się samochód lub wtedy gdy mam problem z którymś z klientów. Wypłaty są zawsze na czas. EEllllkkkaa Na czym polega praca doradcy w Tempo Finanse? Już Ci tłumaczę, a więc tak: Na początku nie jesteś usamodzielnionym doradcą finansowym więc na 10 pierwszych umów do domu klientów jedziesz ze swoim kierownikiem. Musisz nauczyć się ocenić sytuację bytową jak i finansową klienta (od razu da się ocenić czy klient będzie Ci spłacał taką pożyczkę czy nie). Po usamodzielnieniu możesz jeździć na umowy pożyczek sama lub jeśli nie czujesz się pewnie na pewno kierownik Ci w tym pomoże. Jeśli udzielisz pożyczki klientowi co tydzień musisz jeździć do niego po wpłatę raty (wiesz ja robię zazwyczaj tak,że klienci wpłacają mi ratę na cały miesiąc i nie muszę jeździć co tydzień). takisobie To jakiś klon providenta. kobitka z providenta chciała jej wcisnąć matce pozyczke w tym TEMPO. Tak masz rację Tempo-Finanse jest pochodną Providenta. ZOSIENIKA nikt ni komu w trj firmie nie wciska pożyczek to nie jest provident tu pracują ludzie na poziomie Masz rację nikt nikomu nie wciska pożyczek widzę,że są bardzo życzliwi ludzie,którzy psują firmie opinię; na pewno byli pracownikami tej firmy i wylecieli za przekręty lub nie otrzymali pożyczki za zadłużenie powyżej 3 tysięcy;) Pozdrawiam wszystkich cwaniaczków! dyzma witam czy moze ktos cos blizej powiedziec na temat tj firmy np na jakiej zsadzuie udzielaja pozyczek pozdrawiam Bliżej to tak: Firma jak wcześniej wspomniane pochodna od Providenta. Pożyczkę uzyskasz wtedy gdy nie posiadasz zadłużenia w KRD większego niż 3 tysiące. Jeśli pracujesz na umowie o pracę,zlecenie lub jakiejś innej śmieciowej to przydałoby się zaświadczonko, jeśli pracujesz na tzw"czarno" to nie potrzeba żadnego papierku bo przecież i tak go nie masz. Jeśli posiadasz emeryturę bądź rentę potrzebna jest waloryzacja tego dochodu i odcinek od renty. jagodzik Tempo Finanse jest to pochodna Providenta pożyczki na tych samych zasadach i to samo oprocentowanie aby otrzymać pożyczkę trzeba spełniac szereg wymagań (szybciej w banku można dostać) także nie polecam . Jeżeli chodzi o pracę jako Doradca Finansowy to polega to na tym ze jest sie zwykłym domokrążcą który za marne grosze musi sie narażać , stresować i latać po najbardziej niebezpiecznych dzielnicach czytaj slumsy .Firmą zarządzają osoby ,które maja przerośnięte ambicje stosują mobbing na podwładnych, osoby które są na kierowniczych stanowiskach (przełożeni )są to ludzie bez wykształcenia lub po jakiś\" sołtysówkach \"bardzo czesto jest tak ze maja poprostu problemy z wysłowieniem się.Pracowałam w tej firmie i nie jako doradca i naprawde nie polecam zero rozwoju a wręcz uwstecznia sie człowiek. Teraz ja Ci coś powiem: Po 1 to TF ma oprocentowanie mniejsze od Providenta, a mniej więcej wygląda to tak : TF 198

Gość Grzegorz Kaczmarczyk z Kielc
Ja naciągam też podle z Leszkiem iWooWe ale na mniejsze kwoty co na jeden ch_uj wychodzi

Gość byla doradczyni
Witam. Jestem zainteresowana pracą przedstawiciela na terenie okolic Elbląga może ktoś mógłby mnie wkręcić do jakiejś firmy z możliwościami awansu? Posiadam roczne doświadczenie na tym stanowisku. Proszę o kontakt na gg 45834338

Gość ASP
Zapraszam do przesyłania aplikacji na stanowisko Przedstawiciela. Poszukujemy również Kierownika Regionu na teren miasta Gdynia, Rumia, Reda, Wejherowo. praca@asper.com.pl

czy ktoś się orientuje jakie warunki proponują kierownikowi do spraw rozwoju w optimie. Pracuję od killku lat jako przedstawiciel w pp

Gość my pasya
Do Doradcy TF Witam ja też jestem doradcą i ciekawi mnie co ty na tę zmianę w naliczeniach prowizji dla nas.Nie mogę się zalgować na stronie dla doradców bo bym trochę pocisnęla.Firma robi cięcia ,szuka oszczędności i dobrze nie przeczę ale gdzie u nas biednych doradców?to naprawdę mnie szokuje,co oni myślą ,że ta praca to zabawa .Jesteśmy trybikami ,które napędzają tę machinę,a niestety jest zasada jak nie dbasz o szczegóły czyli te trybiki to daleko nie pociągnie ta maszyna.Kasę z refinansowań zabrali ,człowiek idzie traci czas ,kilometry ,pisanie umowy i nic tak dla ideii .Panie w weryfikacji zadają zbędne pytania klientowi po czym jest telefon "wszystko w porządku ,można podpisywać umowę,więc idę 3 km piszę ok godz (bo wywiad)a na drugi dzien wiadomość od kierownika ,że niestety klient okazał się niewiarygodny.Wydaje mi się ,że panie powinny przeprowadzić tak weryfikację żeby doradca już był pewny że idzie podpisywać umowę i zarobi nędzny grosz.Tak jest w innych firmach tego typu.Byłoby dobrze gdybyśmy mieli swoją stronę gdze możemy się komunikować bo "w kupie siła"Pozdrawiam

Gość martynaaa34
Przed zaciagnieciem jakiegokolwiek kredytu lub pozyczki zalecam lekture: www.forum-kredytowe.pl

Gość Bartekmmm
Jeśli ktoś jest zainteresowany pracą w tej branży na terenie kujawsko-pomorskiego to zapraszam, zarobek: 15% od zebranych kwot + inne bonusy. profit.pozyczki@interia.pl lub tel. 604 792 715.

Gość gość
Tempo się psuje. Niestety.

Gość gość
Na stanowisku KD/ Tempo Finanse zarobki są obecnie kiepskie... Za to atmosfera w mojej sekcji naprawdę jest budująca. Pozdrawiam

Gość gość
Pracowałem kilka miesięcy jako KD w rejonach płn Polski. Na początku wyglądało to nieźle, spoko autko, telefon, sympatyczna atmosfera itp. Oczywiście limity kilometrów prywatnych na auto czy ograniczenia w telefonie - ale to normalne, dziś rzadko która firma pozwoli pracownikowi do woli korzystać ze "służbówek" ... Niestety prawda wychodzi dość szybko - oficjalnie miało być przestrzeganie 40-godzinnego tygodnia pracy, miło, cacy - a faktycznie pracuje się nawet 12 godzin na dobę, na dodatek za marną kasę jak za taki czas pracy ... Można niby zarobić 3-4 czy nawet 5 tys, jednak całkowicie poświęcając się firmie, rezygnując z życia osobistego i towarzyskiego ... Wychodzi się do pracy ok. 9 rano, wraca o 21-22 ... KD ma po prostu bardzo dużo pracy, wręcz jest zawalany robotą, tyra znacznie więcej niż w innych instytucjach ... Jak ktoś wcześniej napisał - to praca dla ludzi samotnych, bez rodzin + o niewielkich wymaganiach finansowych ... Ogólnie niby nie jest źle, podczas rekrutacji i pierwszych szkoleń tego nikt nie powie ... ale w praniu wychodzi co innego ... Robisz po 12 godz jak niewolnik za 3 tysiące/mies. Dla uciechy i porównania podam tylko, że Polak bez wykształcenia w Norwegii za pracę na "stanowisku" ;) śmieciarza ma ok. 20.000 zł brutto / mies, z czego po odjęciu dość drogich kosztów odłoży w banku np. 15 tys / mies :) ... Czyli tyle co wielce szanowny dyrektor dużej placówki bankowej czy dyro regionalny w poważnej firmie ...

Gość gość
KD w Tempo 3 tysiace? chyba brutto...

Gość gość
to prawda podpisalam przedwczoraj umowe dodzwonic sie nie moge do kierownika zeby nie wysylali kase ze zrywam z nimi umowe bo czekam na pieniadze juz drugi dzien a pieniedzy nadal nima a pani przedstawicielka jeszcze na dodatek powiedziala ze nie mam zawracac wiecej d**y ta firma jakas kpina a w umowie pisze ze moge w ciagu 2 tygodni zerwac umowe nie polecam tej firmy Provident jednak jest lepszy bo z providentem tak nie oszukuja i nie gnoja ludzi

Gość doradca empo finan
to sie zgodzic nie moge ze oszusci, bo mam do czynienia z firma tempo dlugo i jeszcze nikt nikogo nie oszukal, co jedynie klienci oszukuja nas gdy nie splacaja rat, musiala pani trafic na niemiła doradczynie skoro tak odpowiedziala to moze pani zglosic skarge do oddzialu, pieniazki otrzymuje kazdy pozyczkobiorca, tylko ze wpierw musza byc zatwierdzone jego umowy itp, dlatego sie troszke czeka, zazwyczaj jest tak ze klient szybko wola o kase a bardzo powoli ja oddaje,pozdrawiam.

Gość goscie
doprawdy z prowidenta nie gnoja ludzi ? o dziwo, to sprobuj zalegac i poczekaj na wizyte kierownika.

Gość gość
Kierownik w providencie nie ma czasu na "gnojenie" tam jest typowym kierownikiem a nie windkatorem, tak jak kierownik w tempo.. W providencie kierownik robi to co powinien robic kazdy kierownik, czasem skoczy na jakas zaleglosciowke jak mu czas pozwoli.. a ze w tempo kierownik jest OD WSZYSTKIEGO to i jezdzic do was musi i was "gnoic" bo gora oczekuje wynikow

Gość gość
Zdecydowanie polecam Tempo finanse... Pracuje od 3 lat jako kierownik, nie narzekam. Polecam!!!!!!!!!

Gość gościu1
nie polecam pracy w tempo finanse ! trzeba robic notorycznie nadgodziny za ktore nie placa! kierownik oddziału to dziwny czlowiek! wymagania z kosmosu! praca po 12h? za free? o nie dziekuje!

Gość twoja zmora
h , u ; j ; wy je;;b.aaaannnee k;u ;r ;wy

Gość gość
Pracuję w Tempo na stanowisku kierowniczym 3 lata. Szef nie karze pracować ponad normy czasowe i dlatego trzeba dobrze samemu planować czas pracy. Jeżeli sobie ktoś nie radzi to powinien poszukać innej pracy bo nie każdy potrafi być liderem grupy sprzedażowej. Opowieści o pracy po 12h bez płacenia nadgodzin są możliwe w przypadku KD siedzącego do 15 w domu i produkowaniu wizyt zaleglosciowych do 21.

Gość proletariat
Ja polecam umówić się na rozmowę w Nobilonie. Praca w finansach, z ludźmi, można załapać sporo doświadczenia. Do tego dają sporo kasy :D

Gość gościk
@up Ja też z Nobilonu ;p fakt fajnie płacą, przyjemna praca, czego chcieć więcej?

Gość tusaka
tak pracowałam w różnych firmach, w nobilonie też i faktycznie ta firma wypada całkiem ok na tle innych z tej branży!

Gość gość
Tylko nie do Aspera. W biurze siedzą przyglupy i przez nich ludzie się zwalniają. W tym miesiącu odeszło już kilka osób, w tym kierownik. Ja składam wypowiedzenie na dniach. Kłamią w żywe oczy i z góry zakładaja że się kradnie. Tragedia!!!!!!!!