Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość od kiedy

Od kiedy biszkot i kaszke manne?

Polecane posty

Gość od kiedy

Chcialam zapytac od kiedy dziecku na modyfikowanym mozna podac biszkop, kaszke manne, chrupki kukurydziane?

ogladalam program mamo to ja, tam polecaja, na poczatek kaszki ryzowe , i kukurydziane, nawet szybciej rozgotowana oczyszczona kasze gryczana np. z ziemniaczkiem, a typowa kaszke manne dopiero gdzies okolo 8 m-ca i zaczac od 10g, czyli 1 lyzeczki ( suchej), czyli po ugotowanu troche wiecej

Gość Nieswiadoma matka
Ja daje mojej biszkopty od 2 tyg(ma 8,5 miesiaca).Polecaja podaać gluten od 10 m ,ale teraz wprowadzili zmiany w karmieniu dziec i ja zaczełam wczesniej.

Gluteny wprowadzałam od 10 miesiąca.Ale w sklepach ze zdrową żywnością można kupić biszkopty bez gluteny i bez cukru. Oosbiście uważam że kasza manna jest za ciężka i szkoda zapychać tym dziecko :) Jak już to lepiej dać kleik,kaszke ryżową czy też kukurydzianą

Gość od kiedy
z kasza manna chodzilo mi o ta ekspozycje n a gluten :) zeby najpierw od lyzeczki np do zupki. A ja daje juz zupki, deserki i obiadki. Corka ma 7,5 miesiaca. wiec poczekac z biszkoptami i innymi?

od kiedy---- Decyzja należy do Ciebie :) Tak jak pisałam możesz ewn.nabyć biszkopty bezglutenowe.Ja jednak mając takietgo szkraba bym poczekała :) I tu nie chodzi o to by chuchać i dmuchać ale na wszystko przyjdize pora :)

Gość czesiek hydraulik
kasza manna od 6 miesiaca chyba 3-4 g a po dwoch miesiacach nalezy zwekszyc do 6 g (jak dobrze pamietam, ale nie mam pewnosci) wpisz w wyszukiwarce NOWY SCHEMAT ZYWIENIA NIEMOWLAT

Gość od kiedy
dziekuje wam bvardzo